Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

KristofER20 

KristofER20

Név:
Életkor:
Nem:
Város:
Kristóf Kulcsár
26
férfi
Vidék
Csapat:
Blog:
Fórumrang:
Albumok:
Weblap: http://battlelog.battlefield.com
E-mail cím: nem publikus
MSN:

[BF3]AlphaBlog #1 - A kulcs megszerzésétől az első harcig. 2011. július 26. KristofER20 22 hozzászólás 52791 olvasás

Battlefield 3 blogsorozatom első bevezető része, az írásra az apropót a nemrég elkezdődött zárt alfa teszt adja, mivel sikeresen felmarkoltam egy kulcsot és belevetettem magam a játékba. Amit érdemes tudni az ősz sokak által legjobban vár

Lévén, ez az első blogom itt a Battlefield.hu berkein belül, ezért úgy érzem, illene játékoshoz mérten először bemutatkoznom. A nevem tehát huKristofER20, tegnap lettem 21 éves, így a szám már nem a koromat inkább a naponta játékkal eltöltött órán számát reprezentálja. Vidéken élek, iskola időben egyetemista lennék, ha rávenne a lélek, hogy bejárjak. 1942 óta játszom Battlefield játékokkal, a BF2-ig bezárólag nem fektettem nagy hangsúlyt az online részére, mivel annó 2002-ben örültem ha 15perc alatt lejött egy MP3, utána meg inkább Counter-Strike-os vizeken eveztem. Aki jár BF-hu-s BC2 szerverre az valószínűleg már látott, habár 2 hete kaptam egy bann-t mert valakinek a felmenőit dicsőítettem, de ez egy másik történet... Ennyit magamról, ha valami érdekel azt úgy is megkérdezitek, beszélek inkább a BF3-ról és a kulcsom történetéről.

Amikor nem valamelyik nemes BC2-es szerveren folytatom elszánt harcomat a Bush Wookie-k ellen, akkor általában a EAUK Battlefeild fórum hozzászólás számát gyarapítom, ez a hely nem csak azért jó egy magamfajta a játék iránt különösen érdeklődő gamer számára mert itt első kézből juthat hozzá a legfrissebb információkhoz, hanem azért is, mert köztudott, hogy ezen a fórumon a legmagasabb a percenkénti trolltámadások száma, amiken hatalmasakat lehet derülni. Múlt hét szerda óta azonban valami megváltozott, történt ugyanis Daniel Matros a.k.a zh1nt0 a Bf közösség vezetője, frissen nyitott topikjában tudatta velünk, hogy elküldték az első adag alpha trial meghívókat az arra érdemes veteránoknak. Ettől kezdve a közösség két részre szakadt, egyik fele, a veterán rank nélküliek vesztüket érezve örült posztolásba kezdtek, hogy "ugyan már nekünk is jár egy esély", a másik csoport a veteránok pedig valószínűleg az F5-ön könyököltek a megnyitott email fiókjukban. Kis idő után gombaként szaporodtak az "I got in yehaaa" és hasonló kezdetű témák, mindenki irigykedett a szerencsésekre, köztük én is, egészen Vasárnapig. Azt tudni kell, hogy amellett hogy veteránokat hívtak meg persze sok újonc is lehetőséget kapott a játékra, mert az ő visszajelzésük is nagyon értékes a fejlesztők számára, lévén nem csak a hardcore réteg kielégítése a cél. Tehát aznap délután egy érdekes téma nyílt, amiben egy játékos arról tudatta a fórumozókat, hogy ugyan őt meghívták, de mivel nincs valami jó gépe úgy érzi más többre menne a kulccsal. Nem tudta kinek adja oda, így úgy döntött, hogy pár perc múlva beírja majd és az leggyorsabb lesz a nyertes. Nekem több se kellett, a képernyő egyik oldalán az Origin játékregisztrációs része, a másikon a fórumot frissítgettem. A módszer egyszerű volt, de úgy látszik a CS1.6-os évek és a dragshot-ok megedzették a csuklómat, mert kb 1 másodperc alatt elkaptam a kulcsot és már ott is volt a játék a profilomban, íme.Nem tudom azóta mi történt a topikban, mert az elmúlt napokban egyéb elfoglaltságok miatt (BF3) nem volt sok időm olvasgatni, de biztos volt, aki nem örült a sikeremnek, mert még vagy 200 hozzászólás érkezett, én meg csuklottam erősen.

Akinek nem lenne ismerős az Origin név, tulajdonképpen ezt a nevet kapta az EADM (Electronic Arts Download Manager) a 8-as verzió óta. Sokan a Steam-el említik egy asztalon, szerintem nagyon helytelenül, mivel az Origin nem a játékok védelméért, hanem azok digitális terjesztéséért felelős, így nem kell bejelentkezni sőt el se kell indítani ha valamivel játszani akarunk. A Battlefield 3 alfa verzióra ez jelen esetben nem igaz, de erről majd később. Amiben hasonlítanak azok az olyan újdonságok, mint a barátlista, ingame overlay, online bolt, hogy csak párat említsek.

A játék, amint a képen is látszik elkezdte meglehetősen hosszú útját a merevlemezemre, a többi játékom maximum sebességgel jött, a Battlefield 3 cirka 3,2 gigája pedig éppen hogy csak a sávszél ötödével, valószínűleg nem szórták szét a hozzánk közeli szerverekre. Majdnem egy óra volt mire lejött, közben fél doboz cigim eltűnt, két bögre kávé társaságában, tehát mondhatni kellően felkészítettem magam. De mi van a gépemmel? Fontos megemlítenem a korai tesztek leggyakoribb, és egyben legnagyobb buktatóját, a videokártya drivert, mivel ebben az esetben se kapja meg az ember azt, amit esetleg már a fejlesztők megkaptam a gyártóktól. Be kellett tehát érnem a legfrissebb bétával, Catalyst 11.7, ami minden csak nem tökéletes, de legalább a játék elindul, és nem kér frissebbet, mivel nincs is, nem úgy mint az Nvidia-nál, ahol legújabb se jó neki, ezt persze másnapra megoldották de akkor is. :) Maga a játék elindítása kissé szokatlan módon csak futó Origin mellett lehetséges, valószínűleg így oldották meg a build védelmét, mivel az egész játék csak pár nagyobb file-ból áll, minden csomagolva és titkosítva van, az adathalászok miatt. A másik szokatlan dolog, hogy nem kapunk parancsikon, mivel egy futtatható file van össze-vissza a gyökér mappában, de ha azt elindítod nem történik semmi. A játék jelenleg csak a Battlelog oldalon keresztül indítható el, az ott található "Join server" gombbal. Kattintás után öt azaz (5) egész másodperc múlva már be is töltött a játék pályástul mindenestül, nincs SSD-m tehát életemben ilyen gyorsat még nem láttam...

Ami ezek után jött az megér egy újabb történetet, sőt, ezekkel minden nap ilyen tájban találkozhattok itt a Battlefield.hu blog szekciójában. Ennyi lett volna mára, higgyétek el megéri elolvasni a holnapi blogot is, amiben terveim szerint részletesen kivesézem a játék minden létező részét, és szolgáltatását. Várom a kommentekben a javaslatokat, hogy miről szeretnétek először hallani, illetve tegyetek fel kérdéseket is, amikre igyekszem a blogban illetve annak végén válaszolni.

Végezetül szeretnék minden nap megosztani veletek pár érdekes/vicces visszajelzést vagy bugot az alfa tesztelők zárt fórumából csak hogy lássátok, hogy nem szabad csinálni :)


Fórum címe: nooooooooooooooooooooooooooo
Leírás: "i can not play the beta Reason: i do not have the right 11,5 screen ting :( help ea i think it is a screen saver "

Fórum címe: REMOVE 3D SPOTING
Leírás: REMOVE 3D SPOTING
(Ebbe az a vicces hogy kb 10 új topicot nyitott az ellető egymás után, majdnem beterít egy oldalt)

Fórum címe: DICE YOUR ************ REMOVE 3D SPOTING!!!!
Leírás: REMOVE 3D SPOTING! AND DONT EVEN TALK ABOUT IT! ITS A F****ING WALLHACK!!!!!!!!!1
(Nem szeretik a 3D spoting-ot)

Fórum címe: Внимание русскому сообществу!
Leírás: Предлагаю собрать команду и поиграть вместе на каком-нибудь сервере через скайп. =)
(Van aki az anyanyelvén szeret csak beszélni egy angol fórumon)


Napi Comic a Royal Rangers jóvoltából.avatar #22
exair 2011. július 29. 3783 hozzászólás 43.
Válasz Elektrofrombc2 #12. hozzászólására
Gondolom tisztában vagy azzal, hogy neked most milyen infókat szabad kiadnod és miket tilos, amivel el is veszítheted az alfas kis accodat :D Tehát érdekelne, hogy mik a jelenlegi szabályok és, hogy amennyiben már majd szabad lessz, benne lennél e egy live közvetítésbe itt a bf.hu-n belül? :)
gyakorlatilag abszolut semmit, az NDA nem csak a kepekre/videokra ervenyes, de nem hiszem hogy barki is reportolna innen
avatar #21
Drang 2011. július 27. 2730 hozzászólás 86.
Válasz ne0teric_sAN #13. hozzászólására
Jaja, Battlelogról olvasnék még én is kicsit bővebben.
Kíváncsian várom a a folytatást!

imatyas: fegyverekről, kasztokról, testreszabásokról már jó pár videó van youtubeon ;)

üdv
Battleloggal foglalkozó cikkünk A hivatalos Battlfield Blogról származó írást, BananaJoe magyarította...
Drang over and out!
avatar #20
Ladisz 2011. július 27. 57 hozzászólás 3886.
Válasz HanTingtoN #18. hozzászólására
Hello mindenki!
Így van a géped technikai adatai nem jönnének rosszul,és hogy megy vele a game mert hát viszonyítási alap is lehetne akár azoknak az arcoknak akik még most készülnek a játékra hogy mit is érdemes megvenni.

Köszi Balázs
Egyre gondoltunk, de akkor még nem volt bent a hozzászólásod...:)
avatar #19
Ladisz 2011. július 27. 57 hozzászólás 3886.
Hali!
Gépigénnyel kapcsolatban leírhatnád, hogy a BC2-höz képest milyen meglátásaid vannak. Gondolom sokan kíváncsiak arra, hogy elég-e a gépük a BF3-ra, ha a BC2 fut rajta. Ha esetleg kevés a vas, akkor a megjelenésig lehet fejlesztgetni...;) Előre is kösz az infókat.
avatar #18
HanTingtoN 2011. július 27. 231 hozzászólás 1552.
Hello mindenki!
Így van a géped technikai adatai nem jönnének rosszul,és hogy megy vele a game mert hát viszonyítási alap is lehetne akár azoknak az arcoknak akik még most készülnek a játékra hogy mit is érdemes megvenni.

Köszi Balázs
avatar #17
nurain 2011. július 27. 685 hozzászólás 541.
Hali! Ami engem (és szerintem sok más embert) érdekelne majd a játékkal kapcsolatban
-Mennyire szórnak a fegyverek?
-milyen géped van és hogy fut rajta?
avatar #16
Drang 2011. július 27. 2730 hozzászólás 86.
Válasz SIN #15. hozzászólására
A blog megjelenik minden lapcsaládon... Nem lehet tiltani, ilyesmi...
Le vagy maradva, lehet oldalanként állítani, de ne offoljunk ezzel kapcsolatban itt!
Drang over and out!
avatar #15
SIN 2011. július 27. 2161 hozzászólás 127.
Válasz Drang #9. hozzászólására
Üdv!

Az oldalak közül a Battlefield.hu-t jelöld ki, mert a CS-re ment ki alapból sztem! AMúgy köszönet az első kézből kapott infókért.Várjuk a folytatást...
A blog megjelenik minden lapcsaládon... Nem lehet tiltani, ilyesmi...
avatar #14
roll3r79 2011. július 27. 104 hozzászólás 2754.
Kimerítő háttértörténet. Gratula a reflexeidnek.:)
Örülök, hogy van kitől kérdezni. Engem a technikai részletek izgatnak nagyon.
A videók amiket eddig láttam mind DX9el futó játékot mutattak rombolhatóság nélkül.
Nálad működik a a rombolhatóság? és ha igen mennyire?
Zúzd porrá Párizst, és mesélj! :)
Ha nem válaszolhatsz ilyen kérdésre...természetesen ne tedd.
avatar #13
Jaja, Battlelogról olvasnék még én is kicsit bővebben.
Kíváncsian várom a a folytatást!

imatyas: fegyverekről, kasztokról, testreszabásokról már jó pár videó van youtubeon ;)

üdv
avatar #12
Gondolom tisztában vagy azzal, hogy neked most milyen infókat szabad kiadnod és miket tilos, amivel el is veszítheted az alfas kis accodat :D Tehát érdekelne, hogy mik a jelenlegi szabályok és, hogy amennyiben már majd szabad lessz, benne lennél e egy live közvetítésbe itt a bf.hu-n belül? :)
avatar #11
imatyas 2011. július 27. 89 hozzászólás 3012.
Helló!

Szuper a blog én biztos törzsközönsége leszek. :) A Battlefield 3-ban található fegyverekre kíváncsi lennék, ha szólnál róla, annak nagyon örülnék. Várom a folytatást.
avatar #10
Drang 2011. július 27. 2730 hozzászólás 86.
A Battlelog és a Battlefield 3 kapcsolatáról mindenképp írhatnál majd bővebben. :)
Drang over and out!
avatar #9
Drang 2011. július 27. 2730 hozzászólás 86.
Üdv!

Az oldalak közül a Battlefield.hu-t jelöld ki, mert a CS-re ment ki alapból sztem! AMúgy köszönet az első kézből kapott infókért.Várjuk a folytatást...
Drang over and out!
avatar #8
Válasz defconcsi #7. hozzászólására
legközelebb válaszd ki a blog témáját, köszi!
Módosítottam az oldalakat, és a személyes hangvétel miatt az off-ot is kitettem, remélem így megfelel.
avatar #7
defconcsi 2011. július 26. 302 hozzászólás 1243.
legközelebb válaszd ki a blog témáját, köszi!
avatar #6
LIO4MADZ 2011. július 26. 443 hozzászólás 888.
Válasz ANYAVEGYEDMOST #1. hozzászólására
tehát 1942 óta játszol BF-et.
Te egy igazi hős vagy, kérlek a sztálingrádi csatáról mesélnél? mindig is érdekelt, de a töritanár nem mesélt róla annyit :(
Úgy érti, a battlefield 1942-vel kezdte a játékot, de jogos, mivel tényleg elég félreérthető volt ez a rész a szövegben.
avatar #5
Válasz ANYAVEGYEDMOST #1. hozzászólására
tehát 1942 óta játszol BF-et.
Te egy igazi hős vagy, kérlek a sztálingrádi csatáról mesélnél? mindig is érdekelt, de a töritanár nem mesélt róla annyit :(
Gondoltam hogy az a rész nehezen lesz emészthető egyesek számára, csak arra nem számítottam hogy azok a bizonyos emberek írni is tudnak.
avatar #4
Ez mi a tököm?
Ha szeretnél egy jót játszani akkor connect 37.221.209.130:27210 ide! :) [AK26]
avatar #3
Válasz GhostjAH #2. hozzászólására
awesome trolling is awesome.
moderálva: OFF
JA VÁGOMMMM
avatar #2
GhostjAH 2011. július 26. 454 hozzászólás 864.
Válasz ANYAVEGYEDMOST #1. hozzászólására
tehát 1942 óta játszol BF-et.
Te egy igazi hős vagy, kérlek a sztálingrádi csatáról mesélnél? mindig is érdekelt, de a töritanár nem mesélt róla annyit :(
awesome trolling is awesome.
avatar #1
tehát 1942 óta játszol BF-et.
Te egy igazi hős vagy, kérlek a sztálingrádi csatáról mesélnél? mindig is érdekelt, de a töritanár nem mesélt róla annyit :(
JA VÁGOMMMM