Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

IAMCOCONUT 

=cBc= IAMCOCONUT

Név:
Életkor:
Nem:
Város:
Kovács Krisztián
41
férfi
Szekszárd
Csapat:
Blog:
Fórumrang:
Albumok:
Weblap: http://www.cbc.battlefield.hu
E-mail cím:
MSN:

Becup 2011 2011. szeptember 2. IAMCOCONUT 10 hozzászólás 27183 olvasás

Elsőrész. lesz még! :D

Becup!

Az Én Becup-om ott kezdődött, hogy a Battlefield.hu közösségi oldal, a sok olvasójának és segítőjének köszönhetően, megnyerte az év battlefield oldala szavazást!
Miért ez a kezdet nekem? Talán azért, mert nem tudtam ott lenni a nyereményjáték lebonyolításán, pedig picit Én is hozzájárultam, hiszen a kvíz kérdések és a játékvideók alatti zenéket saját kezűleg vágtam össze. Fájószívvel néztem a többi szerkesztő társat, ahogy sürögnek-forognak, és vezénylik le profi mód az egész nyereményjátékot, és abban a pillanatban úgy éreztem, nekem is ott lenne a helyem közöttük.

Becup előtt egy hónappal már tervezgettük, hogy hogyan és miként jut majd fel a Klán (=cBc) a helyszínre. Utazás, szállás, és minden, ami a versennyel jár. A tagok közül sokan jelezték, hogy nem tudnának eljönni, pénzügyi és egyéb okok miatt, így többségében a Klán alapítók maradtak a jelentkezők között. A nagyszervezkedés közepette jött a hidegzuhany, a leader-ek fele pont azon a hétvégén együtt nyaral, mivel nem csak egy Klán vagyunk, hanem barátok is.
Sajnos borult a terv, és csak jó magam indultam a Battlefield.hu szerkesztőségi csapatban.

Versenyhétvége előtt pár nappal, már a gondolataimat szedtem össze, hogy mit kellene vinni a Becup-ra, hogy semmiben sem szenvedjek, szenvedjünk hiányt. 10-15 éve sokat jártam lanozni haverokkal, így az alapfelszerelés még a fejemben volt. Az augusztusi időjárásnak, és a Battlefield.hu-n leírt cikknek köszönhetően, sikerült hamar összeállítani a túlélő csomagot. Az alap lan-os cuccokon kívül bekerült az a autóba, egy nagyobb ventilátor, és egy hűtőtáska, ami 220 voltról is tud üzemelni, így hidegen tartva az italokat, ételeket. Nagy hasznát vettük a kiegészítőknek, mivel a fél Battlefield.hu szerkesztőségnek Én hűtöttem be az italát.

Az indulásom csúszott a munkahelyi létszám miatt, így a tervezettől három órával később tudtam csak elindulni. Az autópályán szerencsére lehetett haladni, és bő másfélóra alatt magam mögött tudtam a 160 kilométernyi távolságot. Első utam a rokonokhoz vezetett, akik a szállást biztosították erre a jeles hétvégére. Váltásruha lepakolás, unokaöcs felvétele után, irány Sport Kastély, ezt vártam már egésznap!

A parkoló csurig volt már fél hétre, mire oda értünk, tudtam az első meccsig még van bő másfél óra. Irány a bejárat, és már hívom is Drang-ot, hogy megérkeztem. Pár perc után személyesen is megjelenik, a főszerkesztőúr az ajtóban, egyik kezében egy walki-talki, a másikban egy rózsaszínű karszalag és egy névre szóló belépőkártya, amit nyakba lehet akasztani.
Lepacsizunk és örülünk, hogy végre személyesen is megismertük egymást, nem csak telefonon vagy TS-en diskurálunk. Indulunk az autóhoz, hogy behordjuk a számítógépet és a monitorokat. Szerencsére érkezik a segítség, ismerős hangra fordulok meg, arc nélkül is tudom kié, Raykrepsz az z *818* vezére. Felmálházunk, és már bent is vagyunk a szentéjben, amíg a szem ellát monitor erdő mindenfelé.
Az ajtóban leszakadunk Drangéktól, mert unokaöcsémnek meg kell venni a látogatói jegyet, de már pörgünk is tovább. Hamar megtaláljuk a helyem, mindenki régi ismerősként köszönt, pedig még csak akkor látnak először. Rengeteg az ismerős hang, és végre arcok is párosulnak hozzá. Olyan érzés, mint egy nagycsalád, mindenki ismer mindenkit.
Kellemes érzés, hogy ennyi barátja van az embernek, és ekkor jövök rá igazán, jó helyre jöttem.
Lepakolás közben Sydac fogad nagy mosollyal, majd vferi köszön rám. Lassan már mindenkit megismerek, de Bunfi-t Én megyek el megkeresni, mert éppen a cover it live-ot nyomja ezerrel a közvetítői pultból. Egy újabb ismerős hangot hallok, Csaszi az, Sin társaságában, előre jöttek Drang-al és az adminokkal egyeztetni.

Gépem összeállítása, és a hálózati beállítások után, már a belső TS-en csücsülünk mind a hatan. Mivel Én érkeztem utoljára a szerkesztőségi csapatból, így gyors eligazítás után már az első összecsapásra készülünk a HUN4CE Klán ellen. Ventillátoromra máris szükség van, sRaH notebookja nem bírja a terhelést, túlmelegszik és lekapcsol. A notebookjára ránézve, egy rész jut eszembe a csillagok háborújából, még pedig az, amikor emelik be R2D2-tőt az X szárnyú vadászba, és megkérdezi a technikai személyzetes fickó, hogy „elég viharvert ez az R2-es, nem akarsz egy másikat?”.:)

Nyolc óra indul az első meccs! Nem mondom, hogy nagyon kipihenten, de belecsapunk. A HUN4CE keményen támad, és látszik rajtuk az összeszokottság. Kb már negyedórája megy a meccsünk, akkor kezdődik a hivatalos megnyitója a Becup-nak, Ők csúsztak a kezdéssel, mi nem. Alig halljuk egymást az üvöltő zenétől és a műsorvezetőtől, elég kaotikus a dolog. Bosszankodunk is, mert nagyon zavaró az egész, és persze közben rengeteg ticket-et is vesztünk, mivel nem koncentrálunk a játékra teljesen.
Első kört bukjuk, száz feletti ticket arányban, de már érezzük, hogy kezd összeszokni a csapat.
Fele team-nek van csak BC2-ben war-os tapasztalata, a többiek úgymond első bálozók, és egyből benne vannak a mélyvízbe.
Kis pihenő után indul a második kör, itt már higgadtabbak vagyunk, ez látszik is az eredményen.
Újra kikapunk, de már csak harmincöt tickettel, alakul a molekula.
Szombat estére ennyi volt a játékból, irány a rokonság és a vacsora. A pörgés és a szokatlan hely miatt, talán ha három órát sikerül aludni, de új nap virrad a harcmezőn.

Indul a második nap! Kevés alvással, de annál nagyobb lelkesedéssel indulok el a rokonságtól, vissza a Becup helyszínére. A reggeli automatikus öntözéstől még vizes a fű. Ez a későbbiekben még érdekes lesz.:) A játékosok szentéje még nagyon csendes, többen az öltözők felé tartanak, hogy felfrissítsék magukat, az esti buli és alvás után. Bunfi szaggat el mellettem törölközővel a nyakában, de észre sem vesz, megy akár egy zombi, a fürdő felé. Helyemre érve Sanyiharcos köszönt, a fiatalok és a közösség kovácsa Ő egyszemélyben, mivel az első nap estéjén nem találkoztunk, így most használjuk ki az alkalmat a barátkozásra. Kérdezősködöm a többiektől, hogy milyen volt az éjszakájuk, panaszkodnak, kevés alvás, hangos zene, sok alkohol.:) Azért, nem szomorkodik senki, hallok is egy jó sztorit, miszerint az AQUA-ból Shadow, a sok hazai pálinka után a parkoló füves részét választotta pihenőhelynek, csak ugye hajnali háromkor bekapcsolt az automataöntöző rendszer.:)

Lassan mindenki előkerül, hiszen kilenctől már indulnak is a meccsek. A csapatunknak, csak tíztől van összecsapása, ezt az időt kihasználom egy kis videózásra. Körbejárok mindent, hiszen az előző este már nem volt mindenre energiám, és kell az emlék.
Az elkészült videót megtekintheted itt: http://www.battlefield.hu/content/2011/09/02/Becup_2011_Jatekos_szemmel
Kihasználva a lehetőséget, Drang összeszedi a csapatot egy kis taktikai eligazításra a sportkastély büféjében, most talán ez a legcsendesebb hely a parkolón és a lelátókon kívül.
White Pas pályára koncentrálva kezdi a térkép elkészítését, el is kobozza a telefonom olyan felkiáltással, hogy ez az „A” pont, az amerikai oldalról. Saját telefonját is beáldozza „C” pontnak és egy ásványvizes üveget „B”-nek. Meg van a mini mappunk, közben a T.R.A csapata érkezik a büfébe egy kis energiáért az AQUA elleni meccsük után, és nézik a „térképünk”, az arcukra van írva, mit gondolnak, és jót mosolyognak. Vidáman telik a taktikai eligazítás, a tapasztaltabbak pár ötlettel segítik Drang-ot, és végül összeáll a kép.

Idő van, menni kell a csatatérre, hogy megütközzünk a *818*-asok ellen. Picit félek tőlük, mert a HUN4CE-nál is erősebbnek érzem Őket, hiszen párnappal korábban egy felkészítő meccsen kikaptunk (=cBc=) ellenük. Nem baj, meglátjuk mi lesz! Meglepően jól kezdünk, és mindenkinek fekszik a taktika. Gyorsan át tudjuk csoportosítani az erőnket, nem erőltetünk egyetlen pontot. sRaH az egyszemélyes kommandós alakulat, ahogy beér a pontba, a többiek már születnek is rá. Drang tapasztalatai alapján irányítja LordMatteot, és BananaJoe-t, hogy a lánctalpasunk is hatékony legyen a harcban. Raykrepsz-el a gyalogságot képviseljük. Pörgős meccs alakul ki, percenként változnak a pontok, de szerencsére mi vezetünk magabiztosan, amire nem is számítottam. Emlékezetes momentum a számomra egy négyes kill, miszerint rpg-vel születtem le „B” pontra az ellenséges Bradley miatt. A pálya közepén már egyik ház sem állt, az ellenséges jármű is megsemmisült, így feltelepedtem az egyik ház maradványaira és onnan lőttem az ellenséget. Az rpg újra tárazás közben vettem észre, hogy négy orvos őrülten lövi a túlsóház mögött szaladgáló bajtársaimat, engem persze nem vettek észre. Rpg betöltve, célzás nélkül küldöm be közéjük a rakétát, a hatás nem maradt ell.
Sikeresen hozzuk mind a két kört, így a 2011-es Becup-on „történelmet” ír a Battlefield.hu szerkesztőségi csapata, hiszen még egyetlen egy „mix team”-nek sem sikerült pontot szerezni, összeszokott klánok ellen.

Hosszabb pihenő következik, ezért irány a büfé, egy kis lazulásra és, hogy örüljünk a győzelemnek.
Büfébe érve Sanyiharcost és Szabit pillantom meg, ahogy beszélgetnek a pult előtt. Hozzájuk csapódom, és értékeljük az idáig történteket. Újabb ismerős tűnik fel a színen, csak hangról ismerem meg, Sötétpapa az, a coRdha fő taktikai mágusa. A korábbi közösségek harcán, Ő készítette fel a conques módban induló egységeket, nem kevés sikerrel. Végre a személyesen is találkozunk, de azért aggódom is, hiszen a következő meccset ellenük játsszuk majd Panama Canal-on. Kellemesen telnek a percek, a két meccs között, mindig van kivel beszélgetni. Mindenki megebédezik, és várja a folytatást.

Nem hagyhatom ki a leírásból, a déli órák előtt történt második „történelmi” eseményt sem, ha fogalmazhatok így. A Team Rock Asus és a coRdha1-es csapatának összecsapását várta mindenki, a legnagyobb izgalmakkal. Sokszor találkoztam már publik játék közben mindegyik Klán tagjaival, de egyben még sosem láttam Őket harcolni. Maradandó és tanulságos élmény volt.
Team Rock Asus tagok rászolgáltak a „profi játékos” névre, higgadtan, igazi csapatként harcoltak, semmi felesleges beszéd, mindenki 100%-osan hajt. Egyedül a csapat irányítójának, MattX-nek a hangját lehet hallani, ahogy ossza a „parancsokat” és a többiek meg teljesítik.
coRdha1, a kemény mag! Pár nappal a Becup előtt összefutottunk a szerverünkön (=cBc=) az egyik csapat tagjukkal Badco-val, áldottuk is rendesen a srácokkal, hogy játszhatna máshol is, meg tuti, hogy hegylakó az ember, mert mindent túlél.:) Ez nem csak Badco-ra volt igaz ezen a délelőttön. Electro irányításával az egyik legjobban felépített, és végrehajtott támadást, és védekezést láttam. Mindenre figyeltek, még arra is, hogy egyszerre lőjék meg az ellenséges tankot, és közben még élesszék is egymást. Minden tekintettben, példaértékűen játszottak, aminek meg is lett az eredménye, a győzelem!

Elérkezett a két óra, újra harcba kellett indulni, nem más ellen, mint a coRdha2-es csapat ellen. Drang gyors taktikai eligazítása után, már robogtunk is a szabad pontok felé. Az ellenség jól taktikázott, nem is vártam volna mást Sötétpapa irányítása alatt harcolóktól. Folyamatosan vezettek a meccsen, aminek meg is lett az eredménye, hiszen tizenegy tickettel nyerték az első kört velünk szemben.
Második kör előtt gyorsan újra terveztük a támadást, és megújult erővel vettjük bele magunkat a csatába. Ismét a coRdha2-tő vezet, ezért a meccs közepe táján taktikát váltunk, egyedül indulok a szabadon hagyott ellenséges pontok felé, amint oda érek már érkezik is a segítség, születnek rám a csapat társak. Nem állok meg, folyamatosan hajtom az újabb ellenséges pontokat, így sikerül felzárkóznunk ticket arányban. Kitartunk, küzdünk, segítjük egymást és végül kevéssel is, de győzünk 24:11-re! Már, másodszorra kiállt fel a csapat egy emberként, hogy „igen”, újabb siker.

Újra van időnk egy kis pihenésre, irány a büfé, valami szomjoltóért. Észreveszem, hogy jégkását is árulnak, végre valami igazán hűsítő! A három leg életmentőbb dolog, jégkása, a hűtőtáska, és Sydac ipari ventillátora, ami még a könnycseppet is kifújta az ember szeméből, persze csak egyes fokozaton.:) Hiába, na, a törődés!
Mászkálok egy kicsit, hogy átmozgassam a beállt végtagjaim, a majd egy órás körök után. Irány az LG stand, kipróbálni a 3D-s monitorokat és TV-ket. Nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire ütős tud lenni az új technika. Érdemes kipróbálni személyesen, ha van rá lehetőség. Visszafelé megállok Gigabyte standján, tele van reklám anyagokkal, amikből lehet vinni. Magamévá teszek egy kisebb Gigabyte-os „bevásárló” szatyrot, és pakolom tele az ingyen szóróanyaggal. Most már jöhet a következő meccs!

Egy újabb „történelmi” pillanathoz érkeztünk, ez a Becup már csak ilyen.:)
Előzményként csak annyit, hogy sokat támadták Gyuszát BF-es körökben, hogy csal és nem tisztán játszik. Eljött hát, és megmutatta mit tud.
Sydac egyik beszélgetésünk közben utal rá, hogy a héten készültek Gyuszával, és sikerült rávennie egy kis bemutatóra. Igaz, ennek volt előzménye is, hiszen Gyusza jelezte már egy héttel előtte, hogy Ő is kilátogat a Becupra. Már akkor felajánlottam a gépemet egy kis bemutatóra neki, amit el is fogadott.
Annyit kért csupán, hogy a saját billentyűzetével, és a saját egerével, plusz egérpadjával játszhasson.
Perifériák bekötve, indulhat a bemutató, többen körbe állják és nézik a fiatalembert, ahogy cikázik, a pályán ás öli az ellent, 15:1 és hasonló statisztikákkal. A nagy gyülekezésre, a T.R.A csapata is felfigyel, és már Ők is a beállnak a többiek közé, hogy lássák, mi is történik. Elismerően bólogatnak, és tetszik nekik amit látnak. A kis bemutató után senkiben nem marad kétség, hogy csalás nélkül is lehet valaki jó játékos.

Délutánba fordul a nap, és indul az AQUA elleni összecsapás. Laguna Presa, az egyik kedvenc pályám következik. Nem kis meglepetésre, az AQUA keményen küzd új Klánhoz képest. Meg is nyerik az első kört hét tickettel. Taktikaváltás ellenük, de ez sem nagyon segít, újra át megyek egyszemélyes kommandóba, mint a coRdha2 ellen, a srácok veszik a lapot, és segítik a zászlóhúzást. Kevéssel is, de nyerünk! 14:7-re megfordítjuk a meccs végét. Sydac itt mond el egy szállóigét: „titeket egyszer el kell verni, hogy győzzetek…” Mosolyog mindenki rajta, és örömteli az üvöltés a harc végén, a CS-sek is felkapják a fejüket, más is tud úgy örülni, mint Ők.

Végére maradt a két legkeményebb ellenfél, ahol már tudtuk előre a meccsek kimenetelét, ezért nem is volt taktikázás. Személy szerint, nem szeretem könnyen adni a bőröm, de azért egyedül nem fogok megszakadni, ha már a többiek nem látnak esélyt a győzelemre. Én is lazára vettem a figurát.

Team Rock Asus jött a sorban, az ellenfelek között. Nincs terv, tartjuk és húzzuk a pontokat, ha tudjuk. Nem sok esélyünk volt, hamar felülkerekedtek rajtunk, ami tervünk volt az is gyorsan elúszott. Ezért inkább már az élvezetekre mentem, és mint publikon is egyedül próbáltam előre jutni. Mögéjük kerülve pár pontot sikerült behúzni, majd pontváltás, mert hamar visszaszerezték maguknak a zászlót. Sydac unszolására előkerült a „kályhacső”, alias CG, és az USAS is, innentől át ment a meccs, kabaréba. Újabb szállóige: „ Bummm!!!” A nevetéstől Sydac és Gyusza borultak a székről . A meccs végére, már mindenki minket nézett, és együtt nevetett velünk. MattX mivel szemben ült velem, felállt és rám nézet, amikor éppen kirepül a házból a légnyomástól. Szerencsére a T.R.A srácok vették a lapot, és Ők is váltottak más fegyverre. Jó hangulatú ütközetben kaptunk ki ellenük.

Hulla fáradtan készültünk a coRdha1 egy elleni utolsó ütközetre. Nem volt nagy esélylatolgatás, hiszen akik le tudták győzni a T.R.A csapatát, azoknak mi sem jelentettünk gondot. Hozták a papírformát, és nyerték az első kört Nelson Bay-en. Második körre ráuntam a hülyéskedésre, és eltettem a CG-t, ami még az előzőmeccsről hozzám nőt, Sydac-ék legnagyobb bánatára. MG36 elő, és csináljuk, ahogy Én szoktam. Egyedül rohantam fel „D” pontra, és mondtam Én azt megvédem. Háztetőre fel, medic packot letéve vártam az ellenséget, „B” felől, jöttek is szépen, de a „D” pontig nem jutott el egy sem. KB 6:0-át öltem, mire rám küldték a mortart, és lerepültem a tetőről. Ritmusváltás, és már a pályaellenkező oldalán húzzuk a pontot, Electro technikáját eltanulva, sniperre és Neostad-ra váltok, már Ők is kezdik mondani a magukét, ahogy „hullanak”. Második kört is magabiztosan nyerik, idén Ők a bajnokok!

Mindenki kezd összepakolni, Én is. Elfáradtunk, tele vagyunk élményekkel, lesz miről írni, mesélni.
Gép szétszedés, kábel vadászat a rengetegben, irány a parkoló, hogy megtöltsük az autó csomagtartóját. A kijáratnál, jól dolgozik a biztonsági személyzet, gépeken lévő matrica és a hozzátartozó névre szóló belépőkártya ellenőrzése, csak ezek utána vihetjük ki.
Visszamegyek még, hogy mindenkitől elbúcsúzzak, egy ilyen jó hétvége után. Baráti kézfogások közepette hagyom el a játékosok szentéjét. Irány a rokonság, egy gyors vacsora és már az M6-os autópálya aszfaltját koptatom. Felkészültem a haza útra, pár doboz energiaitallal, most kell is. Estére megjött az enyhülés, erős szél sepri az aszfaltot, nagyokat lök az autón, de azért haladok. Még bő 150 kilométer van előttem, és az elmúlt két napra gondolok, mekkora hiba lett volna kihagyni, hiszen minden percét élveztem. Eszembe jut a „Kincs, ami nincs” című film utolsó mondata „Aki barátot talál, kincset talál”.:)

Becup 2012… :)


avatar #10
Drang 2011. szeptember 10. 2730 hozzászólás 86.
Remek élménybeszámoló, elismerésem!
Drang over and out!
avatar #9
IAMCOCONUT 2011. szeptember 9. 795 hozzászólás 475.
THx, csak az élményeim írtam le, első "bálozós" ként. Te is azért kerültél bele, ha még emlékszel a Becup előtti hétre, és a nagy küzdelemre, a szerverünkön. Friss volt az élmény, és párnapra rá már személyesen is találkoztunk. :)
Ad rá a tartalékot!!!!
avatar #8
badco 2011. szeptember 9. 63 hozzászólás 3727.
Nagyon jó írás, gratulálok, élvezet olvasni! Egyébiránt hogy találtad ki hogy hegylakó vagyok? :D
avatar #7
IAMCOCONUT 2011. szeptember 4. 795 hozzászólás 475.
Válasz -toxiKA- #6. hozzászólására
bar fogalmam sincs arrol, hogy mik ezek a pontok meg ujjaszuletes(cs-s leven:D) de nagyon jo iras lett, vegre egy ertelmes ember irt.grat
THX, megtisztelsz! :)
Ad rá a tartalékot!!!!
avatar #6
-toxiKA- 2011. szeptember 4. 2258 hozzászólás 116.
bar fogalmam sincs arrol, hogy mik ezek a pontok meg ujjaszuletes(cs-s leven:D) de nagyon jo iras lett, vegre egy ertelmes ember irt.grat
CN|uLTi !: testem mint egy 12eves kislanye
avatar #5
IAMCOCONUT 2011. szeptember 4. 795 hozzászólás 475.
Válasz vferi65 #4. hozzászólására
Nagyon tutiságos lett! :)
THX! :)
Ad rá a tartalékot!!!!
avatar #4
vferi65 2011. szeptember 4. 661 hozzászólás 565.
Nagyon tutiságos lett! :)
avatar #3
IAMCOCONUT 2011. szeptember 3. 795 hozzászólás 475.
Válasz Drang #1. hozzászólására
Egy kis bloglogót kunyeráljál már a Balától! :mosoly:

Amúgy ügyes írás, várjuk a folytatást...

Ja és képeket bele!!!!!!!!!!!!!!!! Dísznek lógott a nyakadba az a fényképezőgép? :)
Fényképek az albumba!:D
Ad rá a tartalékot!!!!
avatar #2
vferi65 2011. szeptember 2. 661 hozzászólás 565.
Mikor jön a többi? :)
avatar #1
Drang 2011. szeptember 2. 2730 hozzászólás 86.
Egy kis bloglogót kunyeráljál már a Balától! :mosoly:

Amúgy ügyes írás, várjuk a folytatást...

Ja és képeket bele!!!!!!!!!!!!!!!! Dísznek lógott a nyakadba az a fényképezőgép? :)
Drang over and out!