Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Battlefield és játékvilág konzolos szemmel

Cikkek/Interjúk 2011. január 10. shaddam 28 hozzászólás 6967 olvasás Címkék: videó Call of Duty Microsoft konzol Playstation XBOX360 Sony World of Warcraft EA games Youtube GameStar hd Modern Warfare 2 DICE Battlefield Battlefield 2 Battlefield 1942 Battlefield 2142 Battlefield Heroes Battlefield Bad Company 2 Battlefield 1943 Battlefield Vietnam Battlefield Play4Free Battlefield 3 Battlefield Bad Company 2 Vietnam

Battlefield és játékvilág konzolos szemmel

Véleményem szerint az oldalon a kommentelők részéről néha-néha tapasztalható egyfajta konzolellenes hozzáállás (mint a magyar játékos világgal foglalkozó oldalak nagy részében). Ez szerintem joggal riasztja el a Battlefield világa irányába tapogatózó játékosokat. Valamilyen szinten jogos az ellenszenv egy rosszul vagy félreismert réteggel szemben. Ha türelmesen végigolvastok, remélem realizálódik a kép a fejetekben egy átlagos konzoltulajról. A másik „bűne” az oldalnak, hogy konzolos szempontból tartalomszegény. Csak PC warokkal foglalkozik, illetve PC perifériákkal. Ezen szeretnénk egy kicsit változtatni, hogy platformtól függetlenül mindenki megtalálja azt, ami érdekli. Achievment/Trophy guide-ok, hírek, tesztek konzolos perifériákról, esetleg a fórumban egy topic, ahol a magyar konzolos BF játékosok IDt-t cserélve közös pubolást, warokat szervezhetnek. Ki tudja, a végén még lehet, hogy nyílik egy Halo vagy Killzone aloldal. :)

Jelen írásomban megpróbálom „felnyitni” a PC játékosok szemét, hogy platformtól függetlenül mindannyian játékosok vagyunk, akik ugyanazt a játékot szeretik. Bár talán a sorozat jobb szó lenne, hisz a PC tulajoknak kimaradt a Bad Company és a BF 1943 (a remény hal meg utoljára), míg a PS3 és Xbox360 (a nextgen jelzőt direkt mellőzve) tulajoknak a BF2 és a nagy előd, a BF1942.

Bad Company Gold Edition

A Kelly hőseire emlékeztető aranyrúd vadászathoz "aranyozott" fémdobozos kiadás dukál

E kis kitérő után a fő témámhoz visszatérve, megosztanám veletek, hogyan lettem PC játékosból PS3 tulaj, illetve milyen is egy igazi konzolos FPS. Akiknek ismeretlen a konzolok világa, azoknak biztos vagyok benne, hogy egy-két dolog akár még egzotikus is lehet. A visszaemlékezés itt-ott nosztalgikus, illetve az Xbox360-at kevés személyes tapasztalat miatt, felületesen említő. Ezt nézzétek el nekem.

Online játékos pályafutásomat - gondolom sokatokhoz hasonlóan - én is Call of Duty-val és infó órás csézéssel kezdtem. Ameddig otthon nem volt internetem, javarészt Age of Empires 2 és Red Alert 2-ből állt számomra a játék. Aztán, amikor véget ért az offline korszakom, rögtön megkedveltem milyen jó virtuálisan igazi embereket lelőni. Ekkor jött ki a Call of Duty 2, majd a közeledő nyári szüneten felbuzdulva el is határoztuk, hogy az osztályból páran klánt alapítunk, és mivel nincsen klán szerver nélkül azt is rendelünk. Gondolom, mondanom sem kell, a szervert aztán a klán harmada fizette végül, illetve valaki mindig kikotyogta az rcon jelszót a világ legnagyobb troll rokonának, aki persze szórakozásból ki is bannolt minket (lehetőleg war közben). A rokon  aztán állítólag top 10-be jutott CB-n WH-val. Meg (szintén állítólag) úgy kigyúrta magát, hogy lehet ez lesz az első és utolsó cikkem az oldalon.

Na, nem egy ilyen gyermekkori trauma miatt lettem konzolos! :)

Megismerkedtem viszont az elitista CoD-os réteggel. Azzal, aki a CFG-be belenyúlkálva a végletekig lebutítja a grafikát, illetve ezt-azt beállítva megalkotja a Szent Grált, amitől jobban beadja a csipa. Bár ez utóbbi szerintem placebo, az engine hibáinak előnyként kihasználása pedig kimeríti az exploit fogalmát. A Battlefield 2 élményeim jóval pozitívabbak voltak, gyanítom az idősebb átlagéletkor miatt, de itt már tudatosan hanyagoltam a warozást és főleg pubboltam.

Ezután pelyhedző állal jött az MMO korszakom. Mi mással is indult volna, mint a GameStaros WoW triallal. Tömören összefoglalva, megkímélve mindenkit az elérzékenyüléstől: Több mint 3 év, sok barátot szereztem (és láttam, mire képesek felnőtt emberek egy lila fegyverért), utólag sem bántam meg egyetlen rááldozott forintot sem. És természetesen For the Horde!

 

BC2 Ultimate Edition

Jelenleg a legjobb ár/érték arányú kiadás. Nem lepődnék meg, ha a Vietnam is helyet kapna egy eljövendő csomagban, így is új játékosokat szerezve.

Ez alatt a 3 év alatt főleg WoW-oztam, illetve egy kis CoD2, meg persze amint megjelent a Modern Warfare rögtön kipróbáltam. A PC-m elég volt ezekhez a játékokhoz, bár a nagyobb patchenként éreztem, hogy esik a teljesítmény. A guildem aztán transzferelt, én meg rájöttem, hogy az utóbbi fél évben a Blizzard nulla tartalmat ad, én pedig a nagy semmiért fizetek. Ha csak a nyáron megjelent 3 részre szabdalt, túlárazott StarCraft 2-őt nézitek, nagyjából érthetitek. Szerencsére el tudtam cserélni az SC2-őt a Red Dead Redemptionra. (A Rockstar vadnyugati GTA-ja, 2010 év játéka, PC portról pletyka sincs.) Azóta megfogadtam, hogy PC-re maximum csak nagy Steam leárazásokkor veszek valamit. Idén karácsonykor aztán jól be is vásároltam, így nálam kb. 90-10-re javult a PS3 mellett a PC. Bár ez egymagában a Team Fortress 2 érdeme.

Tehát a WoW után, egy a mai játékokat élvezhetetlenül futtató gépem volt, így főleg régebbi játékokkal játszottam. Később az érettségi (és a remélhetőn tömött borítékokban gazdag ballagás) közeledtével elhatároztam, hogy na, most aztán ELÉG. Veszek egy fullos „gémerpécét”, amitől Tirexi is elsárgul. Nézegettem az árakat, mégis mi legyen a gépben, stb. Aztán néztem videókat a legújabb, menő játékokról. Modern Warfare 2, áááá ezt fogom tolni, a GameStar tuti megérdemelten szavazta meg az év játékának, 93%, stb. (Az utolsó GS-em lett aztán a 2009 novemberi, 2003 óta többé-kevésbé mindig véve.)

Ami szöget ütött a fejembe, hogy a világon minden más újság, oldal az Uncharted 2-őt szavazta meg az év játékának, és mellesleg a kategóriák felében minden díjat vitt. Megnéztem egy videót róla.

Remegő kezekkel kutattam, hogy milyen gép kell ahhoz, hogy ezt rengeteg FPS-sel, fullon játszhassam.

Gondolom kitaláltátok. Only Possible on PlayStation 3. Viszlát Tirexi PC, ez a játék KELL. Most már ismertek egy idiótát, aki egy darab system seller cím miatt vett konzolt.

Aztán, amikor megláttam, hogy PS3-ra nem csak Uncharted 2, meg japán mangalányos játékok vannak, az megadta a végső lökést. Ha a magyar gamer médiában a PC mellett nem a Microsoft és az Xbox360 dominálna, ha láttam volna egy PS3 exkluzív játékot a tévében, vagy a GameStaron, ami csak az utóbbi időben vesz tudomást a PS3 létezéséről, jóval régebb óta konzolos lennék. Fogadni mernék, hogy közületek sokan vannak így, talán pont azok, akik a legjobban védik a PC-t, és tudomást sem akarnak venni róla, hogy egy konzolos holdkóros egyáltalán írhat a Battlefield.hu-ra.

Júniusban - az érettségi bankett másnapján hazaesve - aztán megrendeltem az ördögi dobozt, meg egy szép kis 40”-es HDTV-t hozzá. A jogsi majd meg lesz az egyetem alatt, után.

Mi volt az első játékom? Meglepő, de nem az Uncharted, hanem az előbb megérkezett Call of Duty 3. Az első 2 órában bebizonyosodott, hogy lehet egy kis műanyag pöcökkel szkriptelt németeket irtani, de (a sajnos egyre elnéptelenedő) szervereken a helyi prók azért a kezdetekben elvették a kedvem az online résztől. Később aztán becsületemre legyen mondva, belejöttem. Kezemben a gamepadot evezőként lóbálva átkelni egy folyón a német kereszttűzben pedig élvezetesebb volt, mint ami a sorozat új részeiben van. Nem megőrültem, hanem a PS3 gamepadjában alapból van mozgásérzékelés, amit azonban sajnos kevés játék támogat. Tockost adni egy legyintéssel a másik nagy öröm volt. Azt említettem már, hogy milyen hangulatos, amikor egy tank robog el mellettem, és beleremeg a gamepad? Amikor egy súlyos sebesülés után, egy sarokban haldokolva a gamepad úgy dobog a kezemben, mint egy szív? Úgy sniperezni, hogy a lélegzet üteme helyett arra kel figyelnem, hogy ne remegjen a kezemben a gamepad, mert akkor a képernyőn is megremeg a puska? Mindez persze úgy, mintha egy filmet néznél, a tévében történik, optimális esetben egy 5.1-es házimozival megtámogatva. Ezt az élményt a PC nem tudja hozni. Mellesleg a PS3 egy elég durva médiacenter 3D kompatibilis Blu-ray lejátszóval, netes filmkölcsönzés stb. Egyre több játék támogatja a 3D-t, és a szép lassan csökkenő árú 3D tévék a jövőben nagy réteg számára elérhetővé teszik ezt az újfajta élményt is.

Gyagyi konzolos grafikájú Űrsztálin

Gagyi konzolos grafikájú ŰrSztálin. Ha van rá keret 3D-ben.

Konzolon valamilyen szinten igazságosabb játszani. Mindenki ugyanolyan gamepaddal játszik, többnyire HDTV-n. Természetesen konzolon is van hardcore réteg, aki spéci, programozható gamepadot használ. (A Razer mutatott be pár napja egy elég durva Xbox360 és PC kompatibilis gamepadot, de van tucatnyi nagy gyártó.) A CFG turkálás gondolom mondanom sem kell, nem igazán létezik. A hülyeség és a 12 éves sipákoló gyerekek pedig „szerencsére” platformfüggetlenek. Mind PC-n, mind valamely konzolon fellelhetőek.

Mióta megvan a PS3, több játékot vettem (mindet) és játszottam, mint azelőtt évek folyamán. Szerencsére a 20 ezres játékok csak urban legendek (egy-két  helyet leszámítva, ahol hülyének nézik az embert). Egy új játék nálunk 12 ezer Ft körül mozog, külföldről esetenként 2-3 ezerrel olcsóbb. És persze virágzik a használtjáték piac, ha megunok valamit elcserélem, illetve eladom. Sokszor azt hozzák fel a konzolok ellen, hogy meg kell rá várni a játékokat. Azt, hogy ez nem érv, és emiatt a warezos hozzáállás miatt haldoklik a PC mint játékplatform, gondolom sokatok által belátható. Tessék eladási adatokat nézni! A profitorientált cégeket csak ez érdekli, ha nem hoz eleget valami PC-n, akkor ki sem adják.

Ennek ellenére 2011 nagyon húzós év lesz (anyagilag), ha csak a PS3 exkluzív játékokat nézem, akkor is. Durván 2-3 havonta jön olyan cím, amiért önmagában megéri beruházni a gépre. Xbox360 fronton szegényesebb a helyzet: Gears of War 3, illetve Forza 4, meg töméntelen Kinectes casual játék. A PC eladások pedig főleg a warez miatt, de nem elhanyagolhatóan azért is, mert a PC sok kiadónál másodlagos (harmadlagos) platform csökkennek. Ez persze végtelen körforgást generál, és mindenki megissza a levét. Először a játékosok, aztán végül maga Bobby Kotick is.

Gyanítom Magyarországon is növekedni fog emiatt a konzoltulajok száma, nem kizárt, hogy az OGC oldalain is egyre többen leszünk, akiknek a PC csak munkára van, és elsődleges, vagy egyetlen játékplatform valamely konzol.

The resistance is futile :)

Bónuszként egy igazi konzolos FPS hangulatos trailere. A rossz nyelvek szerint grafikában porba tiporja a Crysist (szerintem is, de én elfogult vagyok). Egy 5 éves hardvertől, ami DX9 helyett OpenGL-ben renderel nem is rossz. Multiban a második rész alapján viszont lefogadom minden eddigit überel. Ha a BF3 is hasonló színvonalú játék lesz, mind jól járunk. Lehet a videó hatására már nem PC-re fogjátok megvenni, úgyhogy ismét csak saját felelősségre.

Ez lenne az első komolyabb szösszenetem az oldalon. Ha a népharag és a flame tenger nem emészt el, számíthattok hasonló elmélkedésekre az esetenként felbukkanó konzolos hírek mellett.

Végezetül egy kérdés, ami nem hagy nyugodni: Mi számít konzolos FPS-nek?

Maximális konzolos tisztelettel:

Shaddam

Kapcsolódó linkek

avatar #28
dom1n4torr 2011. január 11. 102 hozzászólás 2819.
Akárki akármit mond ugy gondolom hogy ha fps-röl vagy rts-röl van szó akkor a pc a legmegfelelöbb.Már csak azért is mert egér bill nél nincs pontosabb ezen a téren!
De a ha tps-röl vagy valami eksön gém-röl van szó akkor konzol ideálisabb irányitás szempontjábol!
Igy a féleményem szerint nem vagy-vagy, hanem is-is, mindkettönek vannak + és - tulajdonságai!
Szép nem vagy,hülye ne legyél!
avatar #27
shaddam 2011. január 11. 906 hozzászólás 409.
Válasz ne0teric_sAN #26. hozzászólására
"És persze virágzik a használtjáték piac, ha megunok valamit elcserélem, illetve eladom. Sokszor azt hozzák fel a konzolok ellen, hogy meg kell rá várni a játékokat. Azt, hogy ez nem érv, és emiatt a warezos hozzáállás miatt haldoklik a PC mint játékplatform, gondolom sokatok által belátható. Tessék eladási adatokat nézni! "

Ja mer aztán ha ti használtan kereskedtek a játékokkal, az hasznosabb, mintha warezolnád..
Egyik sem hoz bevételt a kiadónak, szal ez hülye érv. Az, hogy a PC-s ipar haldoklik meg egyenes ökörség. Több BC2 fogyott PC-re, mint boxra +psre együtt.
A VGA chartz szerint konzolra több 5 millió, pc-re 0.3 millió.Steames adatok szerintem nincsenek benne ezt elfogadom.4.7 millió eladott cataclysm a rekorder pc-n(a trónfosztott is wow)Ha megosztod velem a forrásod hiszek neked.Az EA pl "megadóztatja" a használt játék tulajokat.10 dolláros vip kód ismerős?
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake
avatar #26
"És persze virágzik a használtjáték piac, ha megunok valamit elcserélem, illetve eladom. Sokszor azt hozzák fel a konzolok ellen, hogy meg kell rá várni a játékokat. Azt, hogy ez nem érv, és emiatt a warezos hozzáállás miatt haldoklik a PC mint játékplatform, gondolom sokatok által belátható. Tessék eladási adatokat nézni! "

Ja mer aztán ha ti használtan kereskedtek a játékokkal, az hasznosabb, mintha warezolnád..
Egyik sem hoz bevételt a kiadónak, szal ez hülye érv. Az, hogy a PC-s ipar haldoklik meg egyenes ökörség. Több BC2 fogyott PC-re, mint boxra +psre együtt.
avatar #25
Válasz Totalcar #24. hozzászólására
Nekem megjelenéstől van PS3am és PCm is régóta. Szerintem ettől függetlenül itt ugyan úgy le fogják nézni a konzolosokat...

Gyuszopapa: Már megbocsáss de PCre a legegyszerűbb programozni. PS3at meg soha az életbe nem fogják 100%osra kihajtani, olyan bonyolult az architektúra. Konzolt meg már rég megelőzte a PC hardverileg. Ettől függetlenül FPSt játszani rajta nagyon nagy élmény. Felér a bill+egérhez.

Shaddam: Minden ami First Person Shooter.

Végezetül: Én hatalmasat csalódtam az MW2ben egy óriási rókabőr lett MW1hez sosem fog már felnőni a sorozat...
Könnyű rá programozni. Tehát, hogy csak a grafikus kártyára térjek ki. A minimum követelmény 7800gtx/x1900. Azóta volt 8xxx, gtx2xx, gtx4xx, gtx5xx és ezen felül még megannyi radeon. Ez olyan 30-40 grafikus kártya alaphangon. És mindegyiken a lehető legjobban, legszebben kell futnia a játéknak. És akkor még hol van a kétmagos, hárommagos, négymagos processzor és a dupla-tripla-quad grafikus kártyás gépek. Egyszerű rá programozni? Nem hinném.
- Önben testet ölt az erőszakra való hajlam... - Higgye el nem vagyok őrült, a világ az amivel baj van...
avatar #24
Totalcar 2011. január 11. 378 hozzászólás 1044.
Nekem megjelenéstől van PS3am és PCm is régóta. Szerintem ettől függetlenül itt ugyan úgy le fogják nézni a konzolosokat...

Gyuszopapa: Már megbocsáss de PCre a legegyszerűbb programozni. PS3at meg soha az életbe nem fogják 100%osra kihajtani, olyan bonyolult az architektúra. Konzolt meg már rég megelőzte a PC hardverileg. Ettől függetlenül FPSt játszani rajta nagyon nagy élmény. Felér a bill+egérhez.

Shaddam: Minden ami First Person Shooter.

Végezetül: Én hatalmasat csalódtam az MW2ben egy óriási rókabőr lett MW1hez sosem fog már felnőni a sorozat...
avatar #23
BananaJoe 2011. január 11. 1107 hozzászólás 319.
jó lett a cikk, csak egy dolgot nem értek. miért kéne választani PC és konzol között? szerintem két külön dolgot képviselnek. ez kb olyan mintha motor és autó között kéne választani. persze anyagi okok miatt nem lehet általában mindkettő, és mivel pc amúgy is kell másra is, ezért az alap általában az, és a konzol csak extra. más játékélmény, másfajta játékok. éppen ezért lenne jó ha jobban el lennének különítve a konzolra és a pc-re írt játékok, hogy ne rontsa el pl egy Bf játékélményét az hogy inkább konzolra lett kitalálva. nem csoda hogy nem virágzik a pc-s játékpiac ha egyszerűen nem éri meg beruházni a játékra a lerövidített és leegyszerűsített játékmenete miatt
avatar #22
shaddam 2011. január 11. 906 hozzászólás 409.
Válasz aGGi #21. hozzászólására
Nem értem miért nem csinálják meg hogy valami billentyűzet féleséget + egeret rá lehessen kötni konzolokra. Ha lehetne, már régesrégesrég vettem volna konzolt. BC2 miatt is (nagyrészt BC2 miatt vettem új processzort, de ha nem gamepaddal kellene irányítani a konzolokat, akkor azt vettem volna :) )
Van rá megoldás,Frag FX a neve.Igaz codon kívül másra nem ajánlják.Internetezéshez meg eddig is jó volt bármilyen billenytűzet és egér,bár a webböngésző nem éppen a legjobb.
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake
avatar #21
aGGi 2011. január 11. 58 hozzászólás 3893.
Nem értem miért nem csinálják meg hogy valami billentyűzet féleséget + egeret rá lehessen kötni konzolokra. Ha lehetne, már régesrégesrég vettem volna konzolt. BC2 miatt is (nagyrészt BC2 miatt vettem új processzort, de ha nem gamepaddal kellene irányítani a konzolokat, akkor azt vettem volna :) )
avatar #20
Pro0f 2011. január 10. 25 hozzászólás 5893.
Válasz hello_kitty #9. hozzászólására
Én szívesebben olvastam volna a konzolok általános elemzése helyett inkább arról, hogy milyen a BC2 konzolon, mert sajnos a youtube videókból csak azt tudtam leszűrni, hogy szar. Van PS3-on egyáltalán közösség? Mert igazából az ilyen "Play now!" gombok és hasonló ficsőrök arra engednek következtetni, hogy teljesen mindegy, hogy hol és kivel játszok, csak Play now!

És egy kis kiigazítás, Battlefield 2 volt konzolon, egy igen gagyi alcímmel :D LINK
nekem nincs konzolom de max killzonra és gears of war-ra kellene, ja meg kinect... de ha azt vesszük lassan lesz pcre is kinekt a többi miatt meg felesleges megvenni egy konzolt :)

amiben reménykedek hogy lesznek GoW2-3, és killzone részek pcre is

olvastam olyat is h az online játék box konzolon annyira lagos mint a fene, csöppet élvezhetetlen... ebből sem kérek én igazán, az egyetlen normális felhasználási terület szvsz az sp, és családi kikapcsolódás
avatar #19
Válasz shaddam #18. hozzászólására
Vagy áthívom őket és osztott képernyős coop.Vagy hoz mindenki saját konzolt és monitort és ott a LAN.
Monitort?
- Önben testet ölt az erőszakra való hajlam... - Higgye el nem vagyok őrült, a világ az amivel baj van...
avatar #18
shaddam 2011. január 10. 906 hozzászólás 409.
Válasz DARTH_WEEDER #17. hozzászólására
vagy fogom 4 barátomat és elmegyek 1 lanra az mekkora buli képzeld el!
Vagy áthívom őket és osztott képernyős coop.Vagy hoz mindenki saját konzolt és monitort és ott a LAN.
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake
avatar #17
Válasz shaddam #16. hozzászólására
Szerver keresés helyett kiválasztod milyen pályát és módot akarsz aztán play.Ha meg haverokkal akarsz játszani csináltok egy partyt és mindenkit egy helyre rak.De pl ha látod hogy a barátod online és épp játszik akkor egy gombnyomás és felcsatlakozik utána(ekkor nem biztos hogy egy squadba kerültök)Ha meg warozni akar az illető van arra private match opció.A hivatalos ea fórumokon elég sok ps3 és xbox360 klánra,warzervezésre lehet bukkanni.A csak adott konzollal foglalkozó oldalakról nem is beszélve.Clanbasen még wii ladder is van(bár elég vérszegény)
vagy fogom 4 barátomat és elmegyek 1 lanra az mekkora buli képzeld el!
gNu|dst[GoL] - ha en jatszok akkor mindig nyerunk ; gNu|dst[GoL] - Nem halok bele, ha vesztek, nem halok bele ha nem tartanak itt legjobbnak, nem ismernek el
avatar #16
shaddam 2011. január 10. 906 hozzászólás 409.
Válasz hello_kitty #9. hozzászólására
Én szívesebben olvastam volna a konzolok általános elemzése helyett inkább arról, hogy milyen a BC2 konzolon, mert sajnos a youtube videókból csak azt tudtam leszűrni, hogy szar. Van PS3-on egyáltalán közösség? Mert igazából az ilyen "Play now!" gombok és hasonló ficsőrök arra engednek következtetni, hogy teljesen mindegy, hogy hol és kivel játszok, csak Play now!

És egy kis kiigazítás, Battlefield 2 volt konzolon, egy igen gagyi alcímmel :D LINK
Szerver keresés helyett kiválasztod milyen pályát és módot akarsz aztán play.Ha meg haverokkal akarsz játszani csináltok egy partyt és mindenkit egy helyre rak.De pl ha látod hogy a barátod online és épp játszik akkor egy gombnyomás és felcsatlakozik utána(ekkor nem biztos hogy egy squadba kerültök)Ha meg warozni akar az illető van arra private match opció.A hivatalos ea fórumokon elég sok ps3 és xbox360 klánra,warzervezésre lehet bukkanni.A csak adott konzollal foglalkozó oldalakról nem is beszélve.Clanbasen még wii ladder is van(bár elég vérszegény)
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake
avatar #15
Drang 2011. január 10. 2730 hozzászólás 86.
Válasz zomgzerg #14. hozzászólására
cshura muszaj kitenni a bf hireket? épp elég volt az a szavazás..
ez nemcsak bf olvass bele!
Drang over and out!
avatar #14
zomgzerg 2011. január 10. 832 hozzászólás 445.
cshura muszaj kitenni a bf hireket? épp elég volt az a szavazás..
avatar #13
Gyuszopapa 2011. január 10. 149 hozzászólás 2150.
Válasz dom1n4torr #10. hozzászólására
A ps3 as bc2 valóban szar abbol szempontbol amit emlitettél, lényegében berakod lemezt, betölt, "pléj nó" és ennyi, a PSN közösség a 0 felé konvergál Itthon
Viszont a grand turismo 5 3d ben elég pöpec! :D

Az a Battlefiled csak nevében volt "az", HIHETETLENÜL gagyi volt!
Na ez a gond "PSN közösség a 0 felé konvergál ItthonViszont a grand turismo 5 3d ben elég pöpec!"
Az lehet hogy a GT5 elég pöpec(én nem megyek el tőle) de aki csapatalapu fps játékkal játszik az közösségben szereti eltölteni és a barátaival,klántársaival sokkal de sokkal jobb.
Az hogy konzolon minden jól fut az több tényező adja:
-egyrészt adott hardver,könnyebb rá programozni ill. könnyebb 100%-osra kihajtani a játékokat rajta.
-ez meg magáért beszél:http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241
-próbálnák meg szarul írni rá a játékokat,mekkora égés volna
-stb.
avatar #12
qpac 2011. január 10. 149 hozzászólás 2152.
*sóhaj*
Valamennyire már benőtt a fejem lágya ahhoz, hogy ne kapjak azonnal dührohamot, de mégis inkább úgy tűnt nekem, hogy a PC lealacsonyítása és ezzel párhuzamosan (!) a konzol (különösen a PS) dicsőítése volt a cél. Példának okáért a PC is tud 5.1-es hangot.
Vagy itt van ez:"Konzolon valamilyen szinten igazságosabb játszani. Mindenki ugyanolyan gamepaddal játszik, többnyire HDTV-n. Természetesen konzolon is van hardcore réteg, aki spéci, programozható gamepadot használ."
Szerintem hülyeség eleve az ilyesmi, mint ahogy írtad a CFG barmolásáról, nem hinném hogy a tizenezres egerektől mindenki halálpontosan céloz a másodperc tört része alatt. Parasztvakítás. Egyébként a magam (igen csóró) helyzetéből "teljes élményhez szükséges" HDTV-t és társait meg hátrányként tartanám számon.

Összességében nem bánom, hogy lesznek konzolos hírek, hisz úgyse olvasom el őket. De az ilyen okfejtésektől kímélj meg ha lehet. Köszönöm.

U.I.: Miért olvastam PC-s létemre? Kitűnt a többi (értsd:PC-s) hír közül.
avatar #11
Válasz dom1n4torr #10. hozzászólására
A ps3 as bc2 valóban szar abbol szempontbol amit emlitettél, lényegében berakod lemezt, betölt, "pléj nó" és ennyi, a PSN közösség a 0 felé konvergál Itthon
Viszont a grand turismo 5 3d ben elég pöpec! :D

Az a Battlefiled csak nevében volt "az", HIHETETLENÜL gagyi volt!
Tudom, játszottam vele :D:D Amúgy a GT5 miatt nálam is listán van egy ps3 beszerzése, mert azért a játékért megéri. Még singleben is, nemhogy most már teljesen online a cucc 8)
- Önben testet ölt az erőszakra való hajlam... - Higgye el nem vagyok őrült, a világ az amivel baj van...
avatar #10
dom1n4torr 2011. január 10. 102 hozzászólás 2819.
A ps3 as bc2 valóban szar abbol szempontbol amit emlitettél, lényegében berakod lemezt, betölt, "pléj nó" és ennyi, a PSN közösség a 0 felé konvergál Itthon
Viszont a grand turismo 5 3d ben elég pöpec! :D

Az a Battlefiled csak nevében volt "az", HIHETETLENÜL gagyi volt!
Szép nem vagy,hülye ne legyél!
avatar #9
Én szívesebben olvastam volna a konzolok általános elemzése helyett inkább arról, hogy milyen a BC2 konzolon, mert sajnos a youtube videókból csak azt tudtam leszűrni, hogy szar. Van PS3-on egyáltalán közösség? Mert igazából az ilyen "Play now!" gombok és hasonló ficsőrök arra engednek következtetni, hogy teljesen mindegy, hogy hol és kivel játszok, csak Play now!

És egy kis kiigazítás, Battlefield 2 volt konzolon, egy igen gagyi alcímmel :D LINK
- Önben testet ölt az erőszakra való hajlam... - Higgye el nem vagyok őrült, a világ az amivel baj van...
avatar #8
drstarolo 2011. január 10. 129 hozzászólás 2404.
Válasz EL-Tigre #6. hozzászólására
én játszottam a force unleashed 2vel pcn és konzolon és sokkal nagyobb
élmény volt a konzolon játszani ezzel a játékkal számomra azért meggyőzőbb
mint a pc mivel megveszel 1 gépet amin futnak a játékok tudsz rajta bármit
csinálni 1év múlva már történelem viszont konzoloknál nincs ez és szerintem
ez ami előnyt jelent pcvel szemben. én spec elgondolkodtam rajta h veszek
1 ps3mat. grat a cikkhez több ilyet szívesen olvasnék az oldalon.
nem tudom pc- ből most vettem gépet fél éve előtte kb 5 évig a régi gépem ment amit tovább passzoltam kisgyerekes ismerősnek ahol nem kell akkora gépigény. ha jól válogatsz 4-5 évig a pc jól tud szolgálni és igazi öszvér tud lenni, ezért sem temetem még a pc-t

avatar #7
drstarolo 2011. január 10. 129 hozzászólás 2404.
Válasz DARTH_WEEDER #5. hozzászólására
cs-s ként sokat játszok konzolon, többek közt fps játékokkal is, nem azt mondanám hogy "konzolellenesek" az emberek, inkább aki egyszer játszott egérrel-billentyűzettel fps-t, az nem fogja nagy valószínüséggel joyyal tolni, mert neki az a fontos, hogy a célkereszt azt csinálja amit az egéren mozgat, ha az kell hogy egy húzásból 800° ot forduljon, akkor az kell, ami viszont konzolon nem kivitelezhető, de pl a gta 4 gépen xboxon mind1 hogy hol, joyyal élvezetesebb játszani.
valami ilyenre gondoltam én is ez nem a szembenállásáról van szó hanem a játék kiadók költség csökkentésből az egyik konzolra írt játékot a másikra hibákkal teli adják ki és néha azért az ember veri a fejét a falba a felmerülő hibák miatt.

de lehet nálam van a hiba, de az utsó videó miatt még tuti nem veszek PS-t :)
avatar #6
EL-Tigre 2011. január 10. 3881 hozzászólás 41.
én játszottam a force unleashed 2vel pcn és konzolon és sokkal nagyobb
élmény volt a konzolon játszani ezzel a játékkal számomra azért meggyőzőbb
mint a pc mivel megveszel 1 gépet amin futnak a játékok tudsz rajta bármit
csinálni 1év múlva már történelem viszont konzoloknál nincs ez és szerintem
ez ami előnyt jelent pcvel szemben. én spec elgondolkodtam rajta h veszek
1 ps3mat. grat a cikkhez több ilyet szívesen olvasnék az oldalon.
Huzzal mar vissza a rockkocsmaba 10/20-azni te bohoc.. Az valo neked.
avatar #5
cs-s ként sokat játszok konzolon, többek közt fps játékokkal is, nem azt mondanám hogy "konzolellenesek" az emberek, inkább aki egyszer játszott egérrel-billentyűzettel fps-t, az nem fogja nagy valószínüséggel joyyal tolni, mert neki az a fontos, hogy a célkereszt azt csinálja amit az egéren mozgat, ha az kell hogy egy húzásból 800° ot forduljon, akkor az kell, ami viszont konzolon nem kivitelezhető, de pl a gta 4 gépen xboxon mind1 hogy hol, joyyal élvezetesebb játszani.
gNu|dst[GoL] - ha en jatszok akkor mindig nyerunk ; gNu|dst[GoL] - Nem halok bele, ha vesztek, nem halok bele ha nem tartanak itt legjobbnak, nem ismernek el
avatar #4
vferi65 2011. január 10. 661 hozzászólás 565.
Üdv a fedélzeten!
Végigolvastam, érdekes volt. Véleményezni nem tudom a konzol dolgot, alig ismerem, ami ismeretem van az is csak nagyon régről, de az nem túl jó.
A lényeg, hogy legalább valaki ír majd érdekes dolgokat, abból sohasem elég! :)
avatar #3
egziSt 2011. január 10. 1436 hozzászólás 233.
nekem is van xboxom én mw 2őzni szoktam rajt de közel nincs olyan játékélménye az fps-nek konzolon mint pc-n sztem
avatar #2
Holcim.Reg 2011. január 10. 261 hozzászólás 1423.
tyuuu komoly volt végig olvasni:D
avatar #1
Bala 2011. január 10. 409 hozzászólás 982.
nekem csak 1 bajom van a konzollal, hogy a pécéseknek szánt játékot is azon tesztelik. :D ha külön-külön fejlesztenének, semmi gond nem lenne. :) amúgy örülök, hogy lesz a battlefield.hu-nak konzolos része!

hajrá-hajrá!