Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Battlefield.hu Hősei: Helyszíni jelentés

Cikkek/Interjúk 2011. március 30. Drang 12 hozzászólás 8281 olvasás Címkék: videó war nyeremény zene stream Budapest Magyarország OGC EA games mod DICE Battlefield Battlefield 2 Battlefield 1942 Battlefield 2142 Battlefield Heroes Battlefield Bad Company 2 Battlefield 1943 Battlefield Vietnam BFTV Battlefield Play4Free Battlefield 3 Battlefield Bad Company 2 Vietnam

Battlefield.hu Hősei: Helyszíni jelentés

A cikk a Battlefield.hu Hősei Vetélkedő televíziós felvétele nyomán íródott. A versenyről készült televízióadást 2011. 03. 31-én, 20:30-tól a Battlefield.hu TV különkiadásában láthatjátok.

Február utolsó hétvégéjén különleges hazai Battlefield esemény zajlott. A Battlefield.hu Hősei Vetélkedőbe jutott játékosok "Az Év Battlefield Oldala" harci zsákmányáért küzdhettek meg. Riport a műsor felvételéről.

A Battlefield.hu Hősei Vetélkedő

A Battlefield.hu szerkesztősége "Az Év Battlefield Oldala" győzelem után az OGC és az EA Magyarország támogatásával nyereményjátékot indított.


"Az  Év Battlefield Oldala" harci zsákmánya

A vetélkedő előkészítése közel másfél hónapon át zajlott, hetente több alkalommal éjszakába nyúló munka folyt a szerkesztőségi üléseken. Mindenki a maga módján próbált hozzájárulni az esemény megvalósításához. A rovatfelelősök: BananaJoe, Lordmatteo, Miller, hello_kitty, Elektro, Pra, nandor90, Horec és vFeri a saját Battlefield részük kapcsán írták össze lehetséges kvízkérdéseiket, gyűjtötték a képeket, vagy épp egy BF2 pályán számolgatták a TV-toronyba vezető lépcsőfokokat. :) Ezalatt Bala a játékpromóciókon dolgozott: plakátot rajzolt, rovatlogót készített, míg Kókusz a vetélkedő zenei anyagát állította össze. A Battlefield.hu TV műsorán ezalatt SIN tartotta a frontot, sorban jöttek a heti sorsolások, emellett Skype-on  és csetben is válaszolt kérdéseitekre a játékkal kapcsolatban.

A tartalmi részek kidolgozása mellett párhuzamosan a vetélkedő helyszínének felkutatásán és a helyszínre tervezett Battlefield játékhoz kapcsolódó technika előteremtésén dolgoztunk.  Ez utóbbi problémát számos zsákutca után a közösség erejéből építkezve sikerült áthidalni. A szerkesztők (Stryker, Sydac, MasterT, Drang) és a Team GigagByte (TaploTomek, Bari)  felajánlásával összeállt a mini LAN gépállománya. A helyszín keresése több vonalon zajlott, hasonló kanyarokkal, mint a géppark ügye. Végül a döntő helyszínéül Sydac közbenjárásának köszönhetően, munkahelyének irodaháza szolgált, ahol a műszaki hátteret vFeri és Sydac intézte.

Az esemény előtti napon délutántól a technika kiépítése történt, a helyszínre érkezve éppen a világításpróbára csöppentem. A műszaki környezetet Sydac és vFeri munkatársai keltették életre (minden köszönet nekik a háttérmunkáért). Így a Battlefield 3 színvilágát idéző fényárban tudtam le az utolsó telefonhívásokat a döntősök irányába. A helyszín készen állt a másnapi bevetésre...

A csupasz valóság...

Kora délelőtt keveredtem ki a kelenföldi villamos kocsiszín közvetlen szomszédságában elterülő ipartelepre, ahol a helyszínen a szerkesztőség offline-különítménye és a műszaki személyzet már izgatottan várta a kezdést. A számítógépek és gazdáik sorban érkeztek az eseményre, befutott  TaploTomek és Bari, majd Sanyiharcos az ellátmánnyal, végül némi keveredés után SIN, Stryker és MasterT is becsekkolt.


Épül a mini LAN, a képen: Cselló és Stryker

Mindenki munkához látott, párhuzamosan és több szálon futott a helyszíni előkészület. A helyi számítógépes hálózat kiépítésével voltak kisebb gondok ugyan, de végül Stryker "összehegesztette" a hálót, közben SIN is beásta magát, a Battlefield.hu TV közvetítő állása is kiépült. A terem másik felében TaploTomek és IMP a dekorációval bajlódott, miközben Sturm fotózta őket.  Ezalatt a konyhában Szandra már vajazta a szendvicseket. A vetélkedő műsorvezetőjét, Csellót a helyszínen kellett tréningeznünk egy Battlefield gyorstalpaló keretein belül, hogy tisztában legyen a játék alapjaival. Mindenki pörgött, tette a dolgát. Már csak a játékosokra vártunk...


Cselló örömmel vállalta a műsor vezetését :)

A szereplők

A Battlefield.hu Hősei verseny első köréből Giulio_K95, ElitCrysis, FreezerKillerHUN, Habib2107, PingWIN7 és Szerzetes (az ő akadályoztatásuk esetére a kihúzott pótrésztvevők: Jezzahun, Minusz, petikee, rvn_10, Crockett84 és General_Sonny ) került a döntőbe Fortuna közbenjárásnak köszönhetően. Végül a kiválasztottak közül egyeztetés után ElitCrysis, FreezerKillerHUN, Habib2107, PingWIN7, Minusz és petikee jutott be a Battlefield.hu Hősei Vetélkedőbe. A többi kihúzott versenyző egy-egy Battlefield.hu pólót kapott ajándékba.

Érkezési sorrendben: petikee, ElitCrysis, Habib, PingWin, Minusz, FreezerKiller

A résztvevők közül petikee futott be elsőként. Félénken várt a lépcsőház bejáratánál. "Kicsit korán érkeztem, tudom!" - mondta mentegetőzve. Az időt elütve szóba elegyedtünk. Hamar kiderült, hogy BFBC2 játékosként a Magyar Kupát megjárt Hungarian Titan Warriors sorait erősíti. Később a hTw részéről kisebb alakulat érkezett társuknak szurkolni. Két megszeppent versenyző követte Petit a sorban. ElitCrysis és Habib közel egy időben érkezett, mindketten kísérővel az oldalukon. Így a közönség is szerveződni látszott a vetélkedőhöz. Ezt követően felpörögtek némileg az események, betoppant PingWin, majd nem sokkal rá a hórihorgas Minusz, végül pedig a döntő legfiatalabb résztvevője: FreezerKiller is megjelent. Mindegyikük magára öltötte Battlefield.hu pólóját, és rövid eligazítás után - kissé megilletődve - helyet foglalt érkezési sorrendben a játéktéren...


SINbácsi a házban, Battlefield.hu TV adásra kész...

A feladatok

1. A nagy Battlefield-teszt

A döntősök Battlefielddel kapcsolatos tárgyi tudását méri fel a klasszikus kvízelődöktől átmentett formában a nagy Battlefield-teszt. A játék lényege: a 6 játékosnak 16 kérdésre kell válaszolnia oly módon, hogy mindegyik kérdéshez 4 válaszlehetőséget kap (A,B,C,D), melyek közül csupán egy a helyes. Aki a helyes megoldás betűjelét adja meg, az kap pontot.

Vajon kié a helyes válasz?

A két forduló között Barit, a Team GigaByte csapat menedzserét faggattuk a neves hazai multigaming csapat eredményeiről és a jövőbeni tervekről. Megtudtuk, hogy a Battlefield alakulat - így a BFBC2 alkonyán - előretekint, és várja a következő Battlefield részt.

Bari válaszol


2. Battlefield közelkép

A videojátékok legjellemzőbb és legszembetűnőbb ismérve a felhasználói felület és a program vizualitása. A vetélkedő ezen fordulója a különböző Battlefieldek képi világára irányítja a döntősök figyelmét. A játék lényege: a 6 döntősnek 8 képet mutatunk, melyek különböző Battlefield játékok ismert pályáit ábrázolják. Itt is 4 válaszlehetőség közül kell  kiválasztani a helyes megoldást a résztvevőknek.


Hol járunk?

A Battlefield kezdete óta a játékosok egy köre szívesen adta pályaszerkesztésre, modolásra a fejét. Ezen a vonalon mondta el a szünetben meglátásait MasterT a Battlefield 2 játék alatt aktívan dolgozó Forgotten Hope 2 modder csapat magyar tagja.


SINbácsi élő közvetítését nemcsak az olvasók, de a helyszíni közönség is érdeklődve követte

3. Mi mennyi a Battlefieldben? (saccolós játék)

A BF mostanra már a számok és statisztikák bűvöletében létezik. Ebből mi sem maradhatunk ki,  így kerültek a programba a vicces, olykor meghökkentő adatok a Battlefield világából.


Most akkor hány emelet is van a TV Station épületében Sharqin?

A játék lényege: a hősöknek 8 csalafinta kérdésre kell válaszolniuk úgy, hogy a helyes megoldást a lehető legpontosabban (legkisebb eltéréssel) kell megsaccolniuk. (Például: Battletield 2-ben, Sharqi Peninsula pályán hány lépcsőfok vezet a TV Station tetejére?)

SIN a mikrofon másik oldalán

A két műsorszám között a Battlefield.hu TV közel egy éves tapasztalatairól a mindig vidám SINbácsi nyilatkozott, egyben vázolta a TV jövőbeni terveit, kiemelve a sávszélesség növelés és a hardverfejlesztés nyomán tesztelésre bocsátható több minőségű streamet.


Eligazítás

4. Csapatmunka

A Battlefield sorozat mint taktikai csapatjáték lett híres a First Person Shooterek világában.  A megmérettetés elmaradhatatlan részeként a döntős játékosok Battlefield Bad Company 2 Squad Rush játkémódban lejátszott mérkőzésen bizonyíthatták Battlefieldes játéktudásukat...


A csatatéren

Squad Rush: Batttlefield Bad Company 2 alapbeállításában két 4 fős squad harcol egymás ellen ebben az intenzív játékmódban. A támadó oldal feladata minden esetben a célpont (láda, MCOM állomás) felrobbantása. Ha az első célpontot felrobbantották, folytatódik a harc a pálya következő szakaszán, ahol szintén 1 ládát (MCOM állomás) kell robbantani.


Csak a játékban nincs könyörület...

A war színhelye Oasis, egy igazi városi pálya, mely a legutolsó 7.VIP Map Packban megjelent térkép, a régi nagy Bad Company kedvenc remake-je. A map elsősorban városi hadszíntér, így sok-sok gyalogos harcot tartogatott mindkét csapat számára. A 3v3 Squad Rush játékot SINbácsi közvetítette a Battlefield.hu TV helyszínről sugárzott adásában, melynek eredményével kialakult a vetélkedő végeredménye.

A program érdemi része ezzel lezárult. Már szépen sötétedni kezdett odakinn, mire a színteret lebontottuk. Elcsigázottan és az egész nap fáradtságával indultak haza a Hősök, nem sokkal utánuk szerkesztőink és segítőink is elszállingóztak. Örömmel nyugtáztam, hogy a rendezvény a terveknek megfelelően megvalósult. Ezúton is köszönet mindenkinek, aki hozzájárult az esemény létrejöttéhez!

Gratulálunk a Nyerteseknek!

A játék fő támogatói:


A Battlefield.hu Hősei Vetélkedő holnap  
20 óra 30 perckor

a Battlefield.hu TV különkiadásában
!

 

avatar #12
Stryker 2011. március 31. 249 hozzászólás 1480.
Enyém csak az M4+203 és a plate volt.
avatar #11
Skyress.. 2011. március 30. 5165 hozzászólás 20.
grt
avatar #10
vferi65 2011. március 30. 661 hozzászólás 562.
Válasz hello_kitty #6. hozzászólására
Az összes fegyver Stryker gyűjteményéből került ki, vagy kölcsön is kért pár dióverőt? :_D
Tomek 3 csúzlit és egy pisztolyt hozott a dekor bővítésére.
avatar #9
hello_kitty 2011. március 30. 1633 hozzászólás 197.
Válasz Drang #7. hozzászólására
Tomek fegyverei is ott voltak...
Gondolom az volt a MARPAT-ra festett M4 EOTech-kel ;)
- Önben testet ölt az erőszakra való hajlam... - Higgye el nem vagyok őrült, a világ az amivel baj van...
avatar #8
Koppi 2011. március 30. 79 hozzászólás 3261.
és ennek most mi köze a CShez?
avatar #7
Drang 2011. március 30. 2730 hozzászólás 86.
Válasz hello_kitty #6. hozzászólására
Az összes fegyver Stryker gyűjteményéből került ki, vagy kölcsön is kért pár dióverőt? :_D
Tomek fegyverei is ott voltak...
Drang over and out!
avatar #6
hello_kitty 2011. március 30. 1633 hozzászólás 197.
Az összes fegyver Stryker gyűjteményéből került ki, vagy kölcsön is kért pár dióverőt? :_D
- Önben testet ölt az erőszakra való hajlam... - Higgye el nem vagyok őrült, a világ az amivel baj van...
avatar #5
Elitcrysis 2011. március 30. 26 hozzászólás 5807.
Na ezt majd megnézem:)
avatar #4
Running 2011. március 30. 209 hozzászólás 1670.
Gratula. Bari mesélte, hogy profi volt az egész szervezés!
avatar #3
Gerzson 2011. március 30. 21 hozzászólás 6416.
Jó látni hogy végre van élet a BF közösség oldalán :)
avatar #2
Drang 2011. március 30. 2730 hozzászólás 86.
Válasz IAMCOCONUT #1. hozzászólására
Jó visszanézni, hogy mi is történt a vetélkedőn! A videót meg alig várjuk! .)
Holnap jön a Battlefield.hu TV adásán. Új cikkben lesz majd elérhető...
Drang over and out!
avatar #1
IAMCOCONUT 2011. március 30. 795 hozzászólás 473.
Jó visszanézni, hogy mi is történt a vetélkedőn! A videót meg alig várjuk! .)
Ad rá a tartalékot!!!!