Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Esport: A kitartás, a gyakorlás és a hit...

Cikkek/Interjúk 2013. január 18. Drang 13 hozzászólás 9645 olvasás Címkék: Magyarország OGC ESL FIFA

Esport: A kitartás, a gyakorlás és a hit...

Mindenekelőtt kérlek mutatkozz be azok kedvéért, akik nem ismernek? 
Sziasztok!  Tóta Gábornak hívnak 21 éves vagyok, nicknevem szerint csak Gabu-nak ismerhettek. Amellett, hogy egyetemre járok, szabadidőmben többek között megszállottan a hazai fifás esport kultúra felvirágoztatásán dolgozok és játszok is a játékkal már jó ideje az ESL rendszerében.

Kezdjük kicsit távolabbról. Mikor kerültél kapcsolatba a videojáték kultúrával?
Biztos mindenki emlékszik a régi Sega konzolokra, a mindenféle „kazettás” TV játékokra , talán 10-11 éves koromra tehető az első ilyen interakció ezekkel az eszközökkel, persze ez még az önfeledt játék korszaka volt, fogalmam sem volt róla, hogy mit jelent a tudatos játék, vagy akár az esport.

Mióta játszol a FIFA sorozattal? 
Az első fifa amivel játszottam talán a FIFA2002 volt, aztán amivel komolyabban kezdtem foglalkozni az a 2005-ös széria volt. Azóta gyakorlatilag az összes újabb résszel aktívan játszok, aminek köszönhetően átfogó tapasztalattal rendelkezem nem csak magával a játékkal kapcsolatban, de az azt körülvevő környezettel is.

 

Hogy látod a franchise fejlődését?
Átlagos felhasználó szempontjából abszolút sikertörténet ez egyértelmű. Aki nem foglalkozik a játékkal, az is biztos hallott róla, hogy az eladások évről – évre rekordokat döntenek. Az újabb funkciók (mint például az Idény mód, illetve az Ultimate Team) próbálják minél aktívabb játékra ösztönözni a vevőket. Folyamatosan fejlesztik a közösségi funkciókat, hogy megoszthasd eredményeidet a nagyvilággal. Akivel beszéltem barátokkal, ismerősökkel, mind ájuldoztak a játéktól, és ez teljesen jogos is.

Esport szempontból kevésbé mondanám sikeresnek, ugyanis a készítők – persze jogosan – törekednek a minél fociszerűbb játék kialakítására. Régebben tele volt a FIFA olyan sémákkal, amit begyakorolva biztos volt a győzelem, ha az ellenfeled nem ismerte a bugokat. A játék leginkább egy sakk játszmához hasonlított, ahol a játékosok újabb és újabb begyakorolt mozdulatokat kerestek. Aki több ilyen bugot tudott, és ezeket tudatosan megjátszotta az nyert, tehát mindig volt hova fejlődni. Az említett törekvések a játék fociszerűbbé tételére azt eredményezte, hogy ezeket a sémákat teljesen kivették, ez egy kiszámíthatatlanabb játékot eredményezett. Túlzás kijelenteni, hogy nincs két egyforma meccs, de elérhető egy olyan szint, ahol már nagyon nehéz valami olyat mutatni, amit előtte még senki. Persze vannak olyan tényezők, mint az egyéni taktika, vagy a higgadtság, tudatosság, ami még mindig eldöntheti a meccseket, de sokkal nagyobb szerepet kapott a szerencse. Amikor két profi játékos találkozik, többször dönti el a meccseket az, hogy éppen kiről-hova pattan a labda. Mindezt persze lehet kontrollálni valamilyen szinten, de ez a faktor mindenképp közrejátszik a meccsek kimenetelében.

 

Hogyan csöppentél bele az eSport világába?

Általánosban az egyik osztálytársam abból próbált pénzt csinálni, hogy tört játékokat árult az iskolában. Akkor 500Ft-ért vettem meg a FIFA2005-öt az egyik legjobb barátommal. Akkortájt még lehetőség volt tört játékkal Direct-IP-n keresztüli játékra, így hamar el is kezdtük tesztelni. Ő tájékoztatott, hogy létezik egy ilyen netes liga(ESL), amibe lehetne nevezni, és már van egy kialakulóban lévő közösség, akik az IRC-re feljárva csapatokba tömörülnek, gyakorolnak.  Az egész még mindig funnak indult, aztán jöttek a versenyek és az eredmények.


FIWC selejtező: Első siker

14 évesen sikerült megnyernem az első nagyobb rendezvényt a magyarországi FIWC selejtezőt, és a következő években rengeteg online és offline tornán szerepeltem, amikre már tudatosan készültem. Közben bekerültem a válogatottba is, ahol jó pár hasonlóan tehetséges játékos szerepelt, akikkel nagyjából egyszerre kezdtük a játékot. Talán ennek is köszönhető, hogy nagyon szép eredményeket produkáltunk. Évről – évre utaztunk az élő döntőkre, ahol rendre dobogós helyezéseket értünk el az Európa bajnokságokon(ENC)

Telt múlt az idő és ez a közösség is nagyon szépen fejlődött, és egyre több ember volt, aki egy fokkal komolyabban gyakorolt már, ezzel együtt én is egy olyan közegben edzhettem, ami igazi kihívást jelentett.  Talán erre az időszakra tehető számomra az esportba belépés azzal, hogy kerestem ezeket a versenyeket és tudatosan kezdtem el rájuk gyakorolni. Szponzorról persze szó se volt, egyszerűen csak fejben eldöntöttem, hogy én ki akarok jutni egy világversenyre és ez előbb – utóbb sikerült is.

A gyakorlás meghozta gyümölcsét, egész fiatal fejjel megjártad a nagy világ versenyeket. Mesélj kérlek a World Cyber Games-es élményeidről?

A World Cyber Games (www.wcg.com) a világ videojáték-kultúrájának egyik legnagyobb eseménye. A sorozat 2001-ben indult azzal a céllal, hogy a közös játék segítségével a világ népei közötti megértést erősítse. Azóta is minden évben megrendezik a versenyt. A WCG mára az egyik legrangosabb és minden bizonnyal a legnagyobb pénzdíjat kínáló videojáték-fesztivállá nőtte ki magát.

 

Vegyes érzelmekkel gondolok vissza azokra a PC-s világbajnokságokra, amiken szerepeltem. Kétszer sikerült kijutnom 2008-ban (Németország) és 2009-ben (Kína). Mint mondtam szponzorral nem igazán rendelkeztem, viszont sikerült csatlakoznom Magyarország legrégebb óta aktívan működő csapatához a Wizards of the Ball-hoz, akikkel a mai napig is csapatszinten együtt gyakorlunk és rendkívül sokat jelent és jelentett akkor is, hogy egy ilyen támogató közegben játszhattam.


WCG 2008 magyar csapat

Viszont, ahogy mondottam szponzor nem volt. Ugyan mindenki komolyan játszott, de a WCG-ken jött a hidegzuhany, hogy lehet ezt még sokkal komolyabban is művelni. Ezeken a világbajnokságokon rendre azok az országok domináltak, ahol az esport kultúra a legmagasabb szinten állt. Amikor kijutottam, hátrányban éreztem magam a többiekkel szemben, ugyanis nekem maximum 2 – 3 élő versenyem volt abban az évben, míg ellenfeleim hétről – hétre offline versenyeztek, ráadásul pénzért. Persze borzasztó tehetséges játékosokról volt szó, de nem éreztem, hogy annyival jobbak lennének nálam, a hazai körülmények miatt mégis handicappel indultam.

Ugyan a 2008-as TOP16-os eredményemmel mondhatni elégedett lehettem, de még mindig úgy éreztem, hogy nem sikerült tudásom legjavát adni ezeken a rendezvényeken. Ennek a rutintalanságnak ékes példája volt 2009-ben a 8 fős csoportból a 2. helyért játszottam a csoport 6. biztos kieső ecuadori játékossal, akivel egy 90.perces általam szerzett öngóllal lett döntetlen, így lettem csoport 4. , míg ha nyerek továbbjutok. Szinte frusztráló volt látni, hogy míg a németek külön embert  hoztak ki Kínába azért, hogy vezesse az eredményeiket és a csoportban lévő többi játékosról információt gyűjtsön, addig nekem azon kellett könyörögni, hogy hadd használhassam az egyetlen laptopot, amit a hivatalos kísérő kihozott, hogy ne meccs nélkül üljek le játszani.(Persze nem adta oda… :/)

Mindamellett, hogy aktívan játszol a mai napig egyszerre több fronton is helyt állsz az online világban. Az esport közösség szervezéséből is kiveszed a részed. A fifaonline szerkesztőjeként publikálsz, az Electronic Sports League admin gárdáját is erősíted. Mi a feladatod az ESL magyar szekcióban?

Ahogy telt múlt az idő, ez a közösség egyre jobban fogyatkozott. Míg én aktívan játszottam és az eredményekre koncentráltam, ugyan voltak emberek, akik közben szervezték a versenyeket, de egy erőteljes visszaesés volt észrevehető. Míg a 06-07-08-as fifával 10-12 csapat versenyzett 150 játékossal, addig később a fifa 11-12 re a válogatott kapitánynak kevesebb emberből kellett válogatnia, mint ahány játékosra szüksége lett volna. A klánok gyakorlatilag eltűntek és úgy nézett ki, hogy itt véget is ér a történet.

Ahogy ezt a visszaesést láttam és realizáltam, jött a felismerés, hogy tenni kell valamit. Ez a közösség annyi mindent adott nekem, hogy eljött az ideje, hogy viszonozzam ezt. Mivel rendelkeztem a megfelelő tapasztalattal, tudtam mi kell egy játékosnak, és az ESL rendszerében is jól tájékozódtam, szinte egyik napról a másikra kialakult egy kép a fejemben, amit azóta is üldözök. Szerencsére ez a kép nemcsak az én fejemben él, és vannak rajtam kívül is (ugyan nem sokan), akik ezért tenni akarnak, amit ezúton is köszönök nekik.

Feladatként tűztem ki, hogy a lehető legtöbb játékossal megismertessem az esportot, az ESL-t  és azt a   rendszert, amiben én is az évek alatt „nevelkedtem”, és hozzásegített ezekhez az eredményekhez. A cél az, hogy újra kialakítsuk a csapatokat és a játékosoknak egy olyan közeget biztosítsak, amiben megéri játszani és foglalkozni komolyabban a játékkal.

Hogy látod, milyen Magyarország megítélése az ESL -nél?

Ebben nem látok bele pontosan, de néhány EU –s adminnal beszéltem és észrevették, hogy milyen szintű fejlődésnek indult a közösség. Mivel rengeteg új játékos csatlakozott lehetőség nyílt a kapitánynak újraszerveznie a válogatottat is, ami jelenleg is folyik. Úgy gondolom, hogy igazán akkor fogják ezt észrevenni, amikor egy olyan ütőképes válogatottal fogunk kiállni, amiben a játékosok a végletekig motiváltak és eredményt akarnak elérni. Mivel régebbi játékosok nagy része már abbahagyta, így vérfrissítésre van szükség. Persze a helyzet ismételten nem könnyű válogatott szinten sem, de hiszek a játékosokba és látom mennyire tehetségesek. Ha megmarad a játék iránti szeretet és ehhez párosul egy támogató közeg és a szorgalom , akkor előbb-utóbb az igazán tehetséges játékosok ki fognak emelkedni és felfogják tudni venni a versenyt a külföldi profikkal.

Milyen tervei vannak az ESL Magyarországnak a közeljövőben?

Jelenleg én csak a FIFA-s szekció vezetője vagyok, azonban azokat a gondolatokat, terveket amiket alkalmaztunk a PC-s szekció felvirágoztatásánál, alkalmazhatóak a többi szekcióra is. Az ESL-n lehetőség van bármilyen játékszekció kialakítására, ez csak attól függ, hogy vannak-e olyan elhivatott emberek, akik ezt szeretnék csinálni.

Nem sokan tudják, hogy létezik az EPS (Electronic Pro Series), ahol az ESL maga támogatja azokat az országokat, ahol több szekció is aktív nem kevés pénzdíjazással, élő verseny sorozatokkal, ami már a környező országokban megvalósult.

Tehát mindenképp a tervek között szerepel, hogy több szekció csatlakozzon és tapasztalja meg az előnyeit ennek a játéknak. A FIFA nem a legnépszerűbb esport játék, világ szinten ez tény. Viszont, ha mi ilyen fejlődést tudtunk felmutatni, akkor egy LoL-os, SC2-s, CS-s vagy épp BF-es közösség, ha összefogna, akkor lehetne fejlődni és ezen a ponton úgy gondolom, hogy ez nem pénz, hanem inkább emberi hozzáállás kérdése.

Látom a többi országban hogyan fejlődik ez az egész kultúra a többi játékban, és úgy vélem vétek lenne lenne nem kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket, hiszen ezzel a magyar esport fejlődne benne szereplő magyar játékosokkal.

Az ESL olyan kapukat nyit meg, azon országok számára, ahol egyszerre több működő szekció is van, amire a magyar esportnak is szüksége lenne. Egy olyan rendszerre, ahol klánok tudnak kialakulni, támogatott versenyeken részt venni, folyamatosan egymással versenyezni. Szerintem ez alapvető fontosságú, hogy ez a környezet adott legyen.

Mi az szerinted, ami leginkább döntő tényező egy játék esport megítélését illetően?

Szerintem elsődleges az, hogy tömeget alkossanak a játékosok. Minél több ember foglalkozik vele annál egyszerűbb támogatót találni, akinek megéri komoly díjazásos versenyeket szervezni. Az esport egyik mozgatórugója szerintem külföldön a díjazás. Csak körbe kell nézni pl. LoLba milyen szintű versenyek zajlanak és mennyi csapat van.  Továbbá nem elhanyagolható, hogy  mennyire élvezhető/érthető a játék, annak aki nézi, mert ez nagyban befolyásolja, pl az online streamelések nézettségét, ami ismét a népszerűségét növeli az adott játéknak.

Visszakanyarodva a saját játékodra, kicsit a környezetedre fókuszálva. Mi a benyomásod a hazai FIFA Közösségről? Hogy látod a jövőjét?

Mióta kezelésbe vettük, rohamosan fejlődik. Statisztikákon bárki végigkövetheti a csatlakozó tagok számát, a napi meccsszámot, meccsátlagot. Jelenleg 221 játékos játszik a ladderban, több mint 300 játékos az aki Október óta csatlakozott, ennek köszönhetően összesen közel 5000 meccs ment le 3-4 hónap alatt.  Ez azt eredményezte, hogy már támogatókat is sikerült szereznünk, így egyre komolyabb díjazású versenyeket tudunk szervezni. Amint lehetőség lesz szeretnénk az offline részt is fellendíteni, hiszen PC-s FIFA lan régóta nem került lebonyolításra. Folyamatosan fejlődni és nem megállni, amíg ég ez a tűz bennem és az admin csapatba bármit megcsinálunk, nincs akadály előttünk, mert szívvel csináljuk, ez szerintem nagyon fontos.

Minden közösségeben vannak ellentétek, konfliktusok, nehéz ezeket a helyzeteket megélni. Neked mik a tapasztalataid?

Ahogy Rocky mondaná az élet nem csak szivárvány és napfény. Sok felé próbáltam nyitni, kapcsolatokat szerezni, és olyan önös érdekekkel találkoztam, ami az én elveimmel abszolút nem összeegyeztethetőek. Először azt gondoltam, hogy összefogva több fifás  közösség egymást támogatva konstruktív módon fog majd tudni működni, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon kevés olyan ember létezik, aki úgy gondolkodik, mint én és a közösséget helyezi első helyre és nem a sajátját.


Lesz-e katowicei győző?

Az interjú egyik aktualitása mindenképp a közelgő Intel Extreme Masters torna. A hétvégén te képviseled a hazai szcénát a IEM FIFA13 lengyelországi döntőjén. Hogyan jutottál ki a tornára?

Nagy sikernek tartom, hogy egyáltalán megrendezésre került ez a verseny és magyar játékosoknak is lehetősége volt ebben részt venni ,ami nagyban köszönhető a fejlődő szekciónak. 4 magyar játékosnak adódott esélye, hogy részt vegyen egy 20 fős nemzetközi selejtezőben. A nemzetközi játékosok Kelet –Európa országaiból érkeztek, majd ebből a nemzetközi mezőnyből sikerült a TOP2-be bejutni, amivel nyertem egy slotot a  Katowicében megrendeződő döntőre. A kvalifikáció  alatt szuper meccseket játszottam, bevallom nem számítottam rá, hogy kijutok, mivel már az első playoff meccsen alsó ágra kerültem, majd onnan sikerült visszatornázni magam a felsőági döntőbe.

Hogyan készülsz a vasárnapi megmérettetésre?

Mint említettem egyetemre járok, így muszáj a vizsgaidőszakot is szem előtt tartanom. Az utóbbi hónapokban sokat játszottam, aztán most kis szünet következett, letudtam a vizsgákat, így ismételten gőzerővel tudok koncentrálni a játékra. Törekszem a minőségi meccsek keresésére, ahol valami újat kell mutatnom, hiszen minden bizonnyal kint is, nehéz feladat vár rám.

Milyennek látod a mezőnyt?

A mezőnyt nagy részben a lengyel játékosok fogják alkotni. Lengyelországról tudni kell, hogy az esport rohamosan fejlődik, igazi fifa nemzetnek mondható. Rengeteg játékossal rendelkeznek, és  a résztvevő játékosok mint 200-300 fős selejtezőkből kvalifikálták magukat.  Egy-két játékossal már volt szerencsém találkozni különböző online versenyeken, az ott mutatott játékuk alapján bizakodó vagyok.

Mik az elvárásaid magaddal szemben?

Tekintve, hogy ebben az évben ez az első offline versenyem  a legfontosabb elvárásom az, hogy a maximumot tudjam kiadni magamból. Ne akadályozzon semmi olyan mentális, vagy technikai tényező, ami meggátolna abban, hogy a tudásom legjavát nyújtsam.  Ha ez sikerül jönni fog az eredmény, ebben biztos vagyok. Így ezen nem gondolkodok, hogy mit kell elérnem, szeretném élvezni a rendezvényt, a meccseket. Persze ott motoszkál egy kicsit a fejemben, hogy milyen elvárások vannak, de ezt próbálom elnyomni, és csakis a játékra koncentrálni. Úgy gondolom a tudásom alapján, ott a helyem a TOP3 ban legalább.

Úgy legyen! Köszönöm, hogy rendelkezésünkre álltál. Sok sikert kívánok az IEM döntőben! Végszóként mit üzennél a hazai játékosoknak, hogyan lehetnek sikeresek az esportban?

 

Én köszönöm az interjú lehetőségét és a remek kérdéseket. Megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a Team Rock támogatását, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy részt tudjak venni a versenyen.

Az esport játékosoknak azt üzenem, hogy a kitartás, a gyakorlás és a hit, hogy sikerülhet, mindig meghozza az eredményt, és ahogy az élet más területén is, aki jobban akarja a sikert és a legtöbb áldozatot hozza érte, az fog nyerni.

avatar #13
chenjinyan március 20. 03:56 1316 hozzászólás 264.
jianbin0320
tory burch outlet online
converse shoes sale
ray ban sunglasses on sale
nhl jerseys
uggs on clearance
max 1
tory burch outlet online
canada goose outlet
christian louboutin sale
michael kors outlet
canada goose outlet
coach outlet store online
pandora jewelry
polo ralph lauren shirts
longchamp pliage
michael kors outlet
ralph lauren polo
coach outlet
coach factory outlet
uggs outlet
canada goose jackets
valentino shoes
ralph lauren outlet
coach outlet
ralph lauren factory store
canada goose jackets outlet
polo outlet
valentino outlet
montblanc pens
cheap ray ban sunglasses
hermes birkin bag
swarovski outlet
oakley sunglasses
pandora charms
raptors jerseys
christian louboutin shoes
ray-ban sunglasses
cheap ugg boots
ugg boots clearance
michael kors online
michael kors outlet
true religion outlet
ralph lauren polo
bucks jerseys
coach outlet
fitflops sale clearance
ray ban sunglasses outlet
michael kors uk
nike shoes
nike air max 2015
warriors jerseys
michael kors bags
canada goose outlet store
snapbacks wholesale
nobis outlet
suns jerseys
polo ralph lauren
polo outlet
coach outlet
moncler outlet
christian louboutin outlet
tory burch outlet online
michael kors outlet
cazal outlet
michael kors outlet clearance
prada shoes
pandora charms
lacoste soldes
nike shoes
true religion jeans
ugg boots on sale
coach outlet
cheap ray bans
michael kors handbags
ray ban sunglasses outlet
michael kors outlet
coach outlet online
true religion jeans for men
futbol baratas
michael kors uk
canada goose jackets
ugg boots
mulberry outlet
longchamp solde
michael kors handbags
hornets jerseys
coach outlet online
nba jerseys
canada goose jackets
coach outlet
kate spade sale
nike roshe run
coach outlet
michael kors outlet online
polo outlet online store
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
michael kors bags
kobe shoes
coach factory outlet
coach outlet online
canada goose outlet store
mont blanc pens
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
coach outlet online
air max trainers
michael kors outlet
mcm backpacks
canada goose jackets
coach factory outlet
ray ban sunglasses
louboutin shoes
cleveland cavaliers jerseys
canada goose outlet
nfl jerseys wholesale
prada outlet online
mulberry uk
cheap jordans free shipping
fitflops
ralph lauren outlet
cheap jerseys wholesale
pacers jerseys
cartier outlet
canada goose jackets
canada goose jackets
cheap jordan shoes
nike air max 1
swarovski crystal
cheap snapbacks
lebron shoes
pandora charms
coach outlet
michael kors outlet
uggs on sale
coach outlet
polo pas cher
uggs outlet
mont blanc outlet
reebok trainers
christian louboutin outlet
coach outlet online coach factory outlet
cartier watches
polo ralph lauren
cheap ugg boots
snapbacks wholesale
pandora charms
coach outlet online
ray ban sunglasses
ralph lauren uk
michael kors outlet online
canada goose outlet store
polo ralph lauren shirts
mulberry handbags
pelicans jerseys
true religion outlet store
cheap oakley sunglasses
cheap ray ban sunglasses
uggs outlet
ralph lauren polo
polo outlets factory store
ugg outlet store
salomon outlet
tory burch outlet
coach factory outlet
lakers jerseys
oakley sunglasses wholesale
air max 2017
ed hardy clothing
herve leger dresses
fred perry polo
uggs clearance
ray ban sunglasses
cheap ray ban sunglasses
coach outlet
canada goose outlet
uggs outlet
pandora charms
michael kors handbags
canada goose jackets
ray ban sunglasses outlet
ferragamo shoes sale
uggs outlet
christian louboutin outlet
ecco outlet
true religion jeans
oakley sunglasses uk
los angeles lakers jerseys
coach handbags
oakley sunglasses
michael kors outlet
michael kors handbags clearance
coach outlet online
soccer cleats
ralph lauren shirts
canada goose outlet store
coach outlet
uggs
ray ban sunglasses sale
tory burch outlet
kate spade outlet online
asics running shoe
coach outlet store online
uggs outlet
ferragamo outlet
jordan shoes
mulberry handbags
nike factory store
nike blazer pas cher
mulberry bags
michael kors outlet online
supra shoes sale
ray ban sunglasses outlet
cheap jordans
polo outlet
nfl jersey wholesale
pandora outlet
pandora charms
swarovski outlet store
longchamp solde
coach outlet online
polo ralph lauren
ugg boots
nike air max 90
nike air max 90
ugg boots
christian louboutin
nike air max 90
hermes online
true religion outlet
canada goose jackets outlet
oakley sunglasses
giuseppe zanotti shoes
tory burch outlet
cheap ray ban sunglasses
ugg canada
ugg outlet online
christian louboutin
cheap ray ban sunglasses
nike outlet online
nike shoes outlet
michael kors handbags outlet
kd shoes
true religion outlet uk
adidas nmd
adidas uk
michael kors outlet clearance
swarovski outlet
world cup jerseys
polo ralph lauren outlet
coach outlet online
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
ralph lauren polo
michael kors outlet
uggs outlet online
canada goose
nike free running
uggs outlet
nike outlet
ralph lauren polo
michael kors outlet online
canada goose outlet store
coach outlet online
ugg boots
lacoste pas cher
swarovski outlet
broncos jersey
ugg outlet
cheap oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
coach outlet
fitflops shoes
true religion outlet
michael kors outlet clearance
coach handbags outlet
fitflops shoes
nfl jerseys
nike blazer pas cher
adidas shoes
nike nba jerseys
polo ralph lauren shirts
jerseys wholesale
nike trainers
coach outlet store
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
moncler jackets
cheap michael kors handbags
ralph lauren polo
uggs outlet
ray ban sunglasses
cheap ray ban sunglasses
mulberry bags
ugg outlet
coach outlet
ugg outlet store
cheap ray ban sunglasses
canada goose
longchamp handbags
ralph lauren outlet
fitflops
ugg boots clearance
canada goose coats
ralph lauren polo shirts
soccer jerseys
wellensteyn outlet
true religion outlet store
broncos jerseys
coach outlet online
canada goose
air max 1
reebok shoes
michael kors
birkenstock shoes
jordan shoes
coach outlet store online
polo ralph lauren
michael kors outlet online
michael kors factory outlet
nike outlet store
barbour outlet
canada goose outlet store
oakley sunglasses sale
canada goose
kobe bryant shoes
true religion jeans sale
cheap nba jerseys
michael kors outlet stores
christian louboutin shoes
cheap oakley sunglasses
denver broncos jerseys
canada goose outlet store
swarovski jewelry
coach outlet online
polo outlet
hawks jerseys
coach outlet store
cheap oakley sunglasses
pandora jewelry
nike air max
coach outlet online
michael kors outlet clearance
chrome hearts outlet store
longchamp bags
cheap jordans for sale
hermes belt
moncler coats
uggs outlet
ugg boots
michael kors outlet online
polo ralph lauren
coach outlet store online
ray ban sunglasses
lacoste polo
herve leger outlet
michael kors outlet
oakley sunglasses wholesale
longchamp handbags
nfl jerseys
ralph lauren outlet
air force 1
jazz jerseys
prada shoes for men
michael kors outlet online
longchamp handbags
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren
reebok outlet store
tory burch outlet online
cheap basketball shoes
pandora
ray-ban sunglasses
air huarache
nfl jersey wholesale
air max 90
michael kors outlet
coach outlet
nets jerseys
michael kors
canada goose jackets
fitflops sale clearance
bottega veneta outlet
michael kors outlet online
longchamp handbags
air huarache
coach outlet online
ysl outlet online
ugg boots clearance
basketball sneakers
burberry outlet sale online
tory burch outlet stores
moncler jackets
canada goose jackets
canada goose outlet store
michael kors outlet online
mulberry handbags
canada goose outlet
canada goose outlet
mlb jerseys
kate spade outlet online
polo ralph lauren
air max 90
swarovski crystal
michael kors outlet online
ray ban sunglasses outlet
true religion jeans
pandora charms
uggs outlet
fitflops outlet
ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
christian louboutin pas cher
coach factory outlet
mulberry bags
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet clearance
cheap oakley sunglasses
pandora charms
canada goose outlet store
nike air max 90
nike air max 90
coach outlet store
ugg boots
ray ban sunglasses
canada goose jackets
canada goose outlet
michael kors outlet
pandora outlet
air max 90
canada goose outlet
chrome hearts outlet
uggs outlet
polo outlet stores
swarovski outlet store
polo outlet factory store
longchamp pliage
broncos jerseys
ray ban sunglasses outlet
supreme clothing
kate spade outlet
tory burch handbags
polo ralph lauren outlet
nike air max
canada goose uk
cheap snapbacks
pandora jewelry
christian louboutin outlet
nike air huarache
nike trainers uk
michael kors outlet
nike trainers
michael kors outlet clearance
moncler coats
longchamp outlet
coach outlet
polo outlet
cheap nfl jerseys
coach factory outlet
ugg outlet online
adidas nmd
true religion outlet
coach outlet canada
coach outlet
christian louboutin
canada goose outlet sale
oakley sunglasses
jordan shoes
canada goose outlet
tory burch outlet store
pandora outlet
air jordan shoes
coach outlet store online
michael kors outlet clearance
mont blanc pens
polo ralph lauren
canada goose jackets
michael kors outlet online
coach factory outlet
pandora outlet
burberry canada
canada goose outlet store
michael kors outlet
oakley sunglasses wholesale
mulberry uk
canada goose outlet
coach outlet online
thunder jerseys
coach outlet
nhl jerseys
michael kors outlet clearance
canada goose outlet online
jordan 4
true religion jeans
coach outlet online
canada goose outlet
michael kors outlet clearance
hermes outlet store
true religion outlet
canada goose jackets
mbt outlet
canada goose outlet store
air max 90
nike foamposite
ferragamo outlet
nike shoes
canada goose outlet
michael kors outlet
mlb jerseys wholesale
wellensteyn jackets
coach outlet
longchamp bags
cheap oakley sunglasses
football shirts
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses
canada goose jackets
moncler coats
prada bags
coach outlet
pandora charms sale clearance
ralph lauren polo shirts
coach outlet store online
ugg outlets
michael kors outlet online
dansko shoes
adidas nmd r1
canada goose outlet
canada goose jackets
ralph lauren shirts
nhl jerseys
ugg outlet
pandora charms
mac makeup
canada goose jackets
ferragamo shoes
pandora charms sale clearance
michael kors outlet
michael kors outlet online
longchamp solde
spurs jerseys
ray ban sunglasses
celtics jerseys
michael kors outlet clearance
ferragamo shoes
tory burch outlet
canada goose outlet
nuggets jerseys
pandora charms
oakley sunglasses
moncler outlet
christian louboutin outlet
max 90
christian louboutin shoes
canada goose jackets
fitflops sale clearance
canada goose outlet store
cheap jordan shoes
nike outlet store
coach outlet
longchamp solde
mont blanc pens
nike air max 90
oakley sunglasses wholesale
prada sunglasses
denver broncos jerseys
ray ban sunglasses
canada goose outlet
michael kors canada
uggs outlet
christian louboutin outlet
adidas wings shoes
polo ralph lauren
christian louboutin sale
magic jerseys
michael kors uk
cheap oakley sunglasses
canada goose outlet
canada goose parka
coach factory outlet
ferragamo outlet
canada goose coats
coach outlet online
michael kors
swarovski uk
hermes birkin
cheap jordans
burberry outlet
michael kors outlet
polo ralph lauren
canada goose outlet
true religion outlet
air max 90
true religion outlet
uggs on sale
nike free 5
cazal sunglasses
ugg boots clearance
polo ralph lauren factory store
michael kors outlet clearance
longchamp bags
ralph lauren outlet
michael kors outlet
ferragamo shoes
canada goose outlet store
fitflops sale
cheap nfl jerseys
uggs outlet
tory burch outlet
nike store
canada goose jackets
pandora outlet
christian louboutin
coach outlet
ralph lauren outlet
uggs outlet
coach factory store
ugg boots clearance
michael kors outlet online
swarovski crystal
cheap oakley sunglasses
coach outlet
coach outlet store
cheap oakley sunglasses
air force 1 shoes
moncler outlet
prada outlet
michael kors
jordan shoes
michael kors outlet online
nike presto
michael kors outlet
uggs outlet online
yeezy boost 350
cheap ugg boots
air max 90
ray ban sunglasses
christian louboutin shoes
christian louboutin
longchamp pas cher
coach factory outlet
air max shoes
ed hardy outlet
ugg boots
michael kors outlet
coach canada
coach outlet online
true religion outlet
r
avatar #12
xiaojun március 12. 03:04 756 hozzászólás 502.
20180312 junda
wellensteyn jackets
jordan shoes
ugg outlet
coach factory outlet
coach outlet
oakley sunglasses
michael kors wallets
nike air max
nobis outlet
bulls jerseys
true religion jeans
canada goose outlet
christian louboutin outlet
coach outlet online
kate spade outlet
pandora outlet
nike store
nuggets jerseys
ray ban sunglasses
warriors jerseys
kings jerseys
ferragamo shoes
ray ban sunglasses
nike shoes
coach outlet canada
barbour outlet
oakley sunglasses
mulberry outlet
trailblazers jerseys
tory burch outlet
true religion jeans
tory burch outlet
ray ban sunglasses
asics pas cher
ed hardy clothing
cheap jordans
canada goose jackets
coach outlet online
air max trainers
birkenstock sandals
coach outlet
ugg outlet
canada goose outlet
michael kors handbags
ugg boots
nike outlet
oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
true religion outlet
cavaliers jerseys
fitflops
air max 2017
chicago blackhawks jerseys
oakley sunglasses
cheap jordans
cheap nfl jerseys
mulberry handbags
asics shoes
longchamp solde
nike pas cher
swarovski outlet
canada goose outlet
giuseppe zanotti outlet
ralph lauren pas cher
canada goose outlet
jordan shoes
coach handbags
puma outlet
ugg outlets
mulberry bags
polo ralph lauren
polo ralph lauren
ugg outlet
fitflops sale clearance
ugg outlet
michael kors
oakley sunglasses
michael kors outlet
nets jerseys
coach outlet
chrome hearts outlet
michael kors outlet
pandora charms
denver broncos jerseys
ferragamo outlet
air huarache
michael kors outlet
nike outlet
michael kors outlet
supreme clothing
coach outlet
longchamp outlet
nike foamposite
cheap nfl jerseys
coach outlet
canada goose outlet
mulberry outlet
true religion jeans
michael kors outlet
mulberry handbags
coach outlet online
canada goose outlet
raptors jerseys
polo ralph lauren
soccer shoes
michael kors outlet
coach factory outlet
pandora charms
canada goose outlet
canada goose outlet
air jordan pas cher
michael kors outlet
michael kors
canada goose jackets
nba jerseys
canada goose outlet
coach outlet
ugg outlet
air jordan pas cher
jazz jerseys
pandora outlet
polo ralph lauren
coach outlet online
coach outlet
fitflops
oakley sunglasses
tory burch outlet
polo outlet
jordan shoes
ugg outlet
canada goose jackets
michael kors outlet
ray ban sunglasses
true religion outlet
ferragamo outlet
oakley sunglasses
supreme clothing
michael kors outlet online
lakers jerseys
air max 1
ralph lauren polo
longchamp handbags
cheap nhl jerseys
adidas nmd
uggs outlet
true religion jeans
polo ralph lauren
ray-ban sunglasses
oakley sunglasses
nike shoes
nike shoes
michael kors outlet
ralph lauren polo
polo ralph lauren
louboutin pas cher
cheap jerseys
mbt shoes
canada goose
polo ralph lauren
coach outlet store online
nba jerseys
uggs outlet
mont blanc pens
prada handbags
fitflops sale clearance
pandora charms
pandora charms
nfl jerseys wholesale
lebron james shoes
nike roshe one
pandora charms sale clearance
reebok trainers
valentino outlet
coach factory outlet
kate spade outlet
nike shoes
polo outlet
michael kors bags
ralph lauren outlet
air max 90
pandora jewelry
birkenstock outlet
christian louboutin shoes
canada goose jackets
longchamp handbags
cheap jordans
prada outlet
coach outlet
lacoste polo shirts
fitflops sale
oakley sunglasses
nhl jerseys
michael kors outlet
new balance pas cher
michael kors handbags
polo ralph lauren
air max 90
coach outlet
canada goose outlet
uggs outlet
uggs
ralph lauren polo shirts
ugg outlet
76ers jerseys
fitflops sale
ralph lauren polo
christian louboutin outlet
jordan shoes
coach outlet
coach outlet
polo ralph lauren
adidas outlet store
canada goose jackets
oakley sunglasses
rayban sunglasses
polo outlet
montblanc pens
nike trainers
soccer jerseys
christian louboutin outlet
oakley sunglasses
nike blazer pas cher
cheap snapbacks
burberry outlet
hermes birkin
true religion jeans
christian louboutin outlet
tory burch outlet
bucks jerseys
canada goose outlet
michael kors handbags
ugg outlet
canada goose jackets
football shirts
converse shoes
cheap snapbacks
tory burch outlet
yeezy boost
prada sunglasses
mulberry handbags
michael kors uk
longchamp pas cher
nike store uk
michael kors outlet
michael kors outlet
rockets jerseys
coach factory outlet
cheap football shirts
fitflops outlet
nfl jerseys
mcm outlet
coach outlet
true religion uk
coach factory outlet
wizards jerseys
coach outlet
canada goose jackets
michael kors handbags
pandora outlet
ugg boots
oakley sunglasses
polo ralph lauren
mulberry bags
polo outlet
mont blanc pens
supreme clothing
jordan shoes
kate spade outlet
pistons jerseys
herve leger outlet
ray ban sunglasses
burberry outlet
mont blanc pens
coach factory outlet
nfl jersey wholesale
nfl jerseys
ray ban sunglasses
kate spade outlet
tory burch outlet
true religion jeans
swarovski crystal
cheap mlb jerseys
michael kors handbags
supra shoes
uggs outlet
michael kors outlet
lakers jerseys
ysl outlet
canada goose outlet
michael kors outlet
nike shoes
true religion jeans
coach outlet
moncler jackets
michael kors outlet
ecco shoes
michael kors outlet
longchamp bags
asics pas cher
longchamp outlet
swarovski outlet
michael kors outlet online
ferragamo outlet
polo outlet
polo ralph lauren
moncler outlet
oakley sunglasses
polo ralph lauren
nike roshe
fitflops shoes
christian louboutin shoes
canada goose outlet
ugg outlet
pandora charms sale clearance
pandora outlet
air max 90
michael kors outlet
coach outlet
coach factory outlet
ferragamo outlet
michael kors outlet
nike shoes
spurs jerseys
hermes outlet
cheap jordans
pandora outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
nike air max 2015
oakley sunglasses
hawks jerseys
ugg boots clearance
michael kors outlet
louboutin shoes
christian louboutin outlet
nike trainers
uggs outlet
coach handbags
pacers jerseys
canada goose jackets
kobe bryant shoes
nfl jerseys
michael kors
coach outlet online
celtics jerseys
kate spade outlet
ray ban sunglasses
cartier outlet
fitflops sale clearance
michael kors outlet
longchamp handbags
ray bans
christian louboutin shoes
coach canada
tory burch outlet
denver broncos jerseys
michael kors
moncler jackets
oakley sunglasses
bottega veneta outlet
polo shirts
hermes outlet
true religion outlet
air force 1
polo ralph lauren
pandora charms
adidas trainers
ray ban sunglasses
michael kors outlet
air max 90
oakley sunglasses
nike air max 90
true religion outlet
christian louboutin outlet
moncler outlet
polo outlet
new balance pas cher
grizzlies jerseys
coach outlet
longchamp pliage
ray ban sunglasses
nike air force 1
cheap jerseys
coach outlet
jordan shoes
polo outlet
air max uk
coach outlet
ugg outlet
adidas wings
ray ban sunglasses
canada goose jackets
canada goose jackets
mavericks jerseys
michael kors outlet
futbol baratas
swarovski outlet
cheap mlb jerseys
pandora jewelry
pandora outlet
canada goose coats
jordan shoes
pelicans jerseys
canada goose outlet
air huarache
mulberry sale
polo ralph lauren
michael kors handbags
ferragamo shoes
coach outlet
michael kors outlet
mont blanc pens
louboutin shoes
nba jerseys
hornets jerseys
cazal sunglasses
canada goose jackets
coach outlet
canada goose jackets
knicks jerseys
longchamp outlet
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
longchamp solde
heat jerseys
soccer jerseys
ray ban sunglasses
longchamp handbags
michael kors outlet
canada goose parka
ray ban sunglasses
marc jacobs outlet
air jordan 4
hermes belt
moncler outlet
canada goose outlet
coach outlet online
cheap nfl jerseys
michael kors outlet
nike free 5
cleveland cavaliers jersey
ugg outlet
coach outlet online
true religion jeans
ugg outlet
kate spade outlet
timberwolves jerseys
thunder jerseys
michael kors outlet
canada goose outlet
oakley sunglasses wholesale
prada shoes
nike factory outlet
burberry outlet
coach outlet online
swarovski outlet
yeezy boost
oakley sunglasses
tory burch outlet
polo ralph lauren
ugg boots
nike presto
polo ralph lauren
true religion jeans
yeezy boost 350
chrome hearts outlet
burberry outlet
pandora outlet
pandora charms
oakley sunglasses
ugg boots clearance
fred perry polo shirts
canada goose outlet
coach outlet
canada goose outlet
new balance shoes
air jordan shoes
magic jerseys
canada goose outlet
true religion jeans
polo ralph lauren
ray ban sunglasses
canada goose jackets
polo ralph lauren
christian louboutin outlet
clippers jerseys
links of london
salomon shoes
tods outlet
michael kors outlet
michael kors outlet online
kate spade outlet
mulberry handbags
christian louboutin online
suns jerseys
pandora outlet
nfl jerseys
coach outlet
kobe shoes
ferragamo outlet
supreme clothing
polo outlet
ray ban sunglasses
world cup jerseys
oakley sunglasses
polo outlet
kevin durant shoes
ray ban sunglasses
reebok outlet store
swarovski crystal
ralph lauren polo shirts
christian louboutin outlet
ugg boots
ralph lauren polo shirts
ray ban sunglasses
uggs outlet
nike trainers
mac makeup
rayban sunglasses
basketball shoes
kobe 9
adidas nmd
ray ban sunglasses
kate spade outlet
ugg outlet
nike pas cher
christian louboutin outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
oakley sunglasses
adidas uk
nhl jerseys
cheap jerseys
coach outlet online
michael kors outlet
lacoste soldes
stephen curry shoes
dansko shoes
true religion jeans
ray ban sunglasses
avatar #11
chenjinyan 2017. december 25. 1316 hozzászólás 264.
ugg
canada goose outlet
coach factory outlet
salvatore ferragamo
ugg outlet store
hermes uk
ugg boots
cheap nfl jerseys
hermes
canada goose sale
tory burch outlet
nfl jerseys wholesale
ugg boots
adidas uk
michael kors outlet online
moncler pas cher
nike blazer
ugg boots
coach factory
oakley sunglasses
hollister clothing
giuseppe zanotti shoes
the north face
oakley sunglasses
louboutin
nike football boots
ugg outlet
mont blanc
longchamp
michael kors
burberry outlet online
ugg boots
uggs outlet
kate spade outlet
michael kors outlet
ugg boots
air max
ralph lauren
longchamp outlet
ray ban
calvin klein
hollister co
uggs outlet
coach outlet online
ferragamo outlet
pandora charms
burberry outlet
ugg boots outlet
longchamp handbags
basketball shoes
nfl jerseys wholesale
ugg outlet
ferragamo shoes
uggs outlet
doudoune canada goose
jordan retro
ugg outlet online
canada goose outlet store
ugg boots
ray ban sunglasses
canada goose jackets
christian louboutin
nike air huarache
ray ban sunglasses
doudoune canada goose
nike air max
coach factory outlet
uggs outlet
balance shoes
michael kors uk
oakley sunglasses
nike factory outlet
air max
ugg boots
michael kors outlet
air jordan
coach outlet
north face
supreme
nike outlet store
air max
flip flops
louboutin
moncler outlet
michael kors
canada goose jackets
polo ralph
adidas shoes
ugg boots
canada goose outlet
soccer jerseys
burberry outlet canada
kate spade
coach outlet online
cheap ugg boots
uggs outlet
air jordans
moncler
ugg boots clearance
polo shirts
coach factory outlet online
moncler
louboutin
north face
coach outlet online
ugg outlet
hermes birkin
adidas jeremy scott
ray ban sunglasses
michael kors outlet
michael kors handbags
oakley sunglasses
uggs outlet
polo ralph lauren outlet
moncler
north face
north face uk
nike outlet
beats by dre
north face jackets
coach outlet
ray ban sunglasses
pandora charms
michael kors outlet online
true religion jeans
stan smith shoes
true religion
christian louboutin
moncler
coach factory outlet
kate spade
louboutin
moncler
louboutin
ugg clearance
canada goose sale
nike air max
ugg boots
jordan pas cher
mont blanc pens
christian louboutin
replica watches
coach outlet
cheap mlb jerseys
kate spade handbags
coach handbags
ralph lauren uk
pandora uk
mulberry uk
ugg outlet
north face outlet
nhl jerseys
coach outlet online
juicy couture outlet
tory burch outlet
polo ralph lauren
adidas outlet store
jordan shoes
uggs outlet
hermes outlet
moncler jackets
ugg boots cheap
cheap nfl jerseys
birkenstock sandals
moncler
ralph lauren
louboutin
converse shoes
jordan shoes
supreme uk
nike trainers
fitflops
ugg boots
ugg boots
canada goose outlet
timberland boots
air jordan
mlb jerseys
canada goose outlet
ray ban sunglasses sale
prada
moncler
air max
ugg italia
nike air force
coach outlet
vibram five fingers
ugg australia
michael kors outlet
coach factory outlet online
jordan shoes
oakley sunglasses
prada bags
coach outlet online
polo ralph lauren
superdry clothing
uggs
jordans
uggs outlet
michael kors outlet
north face outlet
ugg boots
air max
kate spade
canada goose outlet
cheap mlb jerseys
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
coach factory outlet
ralph lauren outlet stores
adidas stan smith shoes
north face jackets clearance
canada goose outlet
ralph lauren outlet online
north face
swarovski
north face
the north face
michaelkors outlet online
longchamp
pandora uk
coach
ugg outlet
canada goose jackets
coach factory outlet
nike outlet
ugg boots sale
ray ban
pandora jewelry
true religion jeans
coach factory outlet online
oakley sunglasses
red bottom shoes
polo ralph
ralph lauren outlet online
supra shoes
the north face
coach outlet online
north face outlet
uggs
michael kors handbags
coach outlet
coach outlet online
timberland boots
nba jerseys
cheap snapbacks
coach factory outlet
ugg sale
rayban
birkenstock uk
manolo blahnik shoes
under armour outlet
moncler jackets
north face outlet
oakley sunglasses cheap
ugg outlet store
coach outlet online
canada goose
ugg boots
adidas outlet
ugg
birkenstock outlet
polo ralph lauren
mbt shoes
mont blanc pens
nike factory outlet
jordan shoes
polo ralph lauren
michael kors uk
moncler outlet
uggs outlet store
louboutin
kate spade
cheap ray bans
ray ban
jordans
pandora jewelry
cheap oakley sunglasses
cheap nfl jerseys
moncler schweiz
jordan shoes
flops
adidas yeezy
moncler
nike store uk
burberry scarf
true religion jeans
ray ban
jordans
canada goose
ugg outlet
fitflops outlet
michael kors handbags
coach outlet
nike free run
adidas wings
pandora jewelry
canada goose jackets
air jordans
ugg outlet
supreme outlet
tory burch
prada handbags
burberry outlet
cheap rolex watches
michael kors outlet
canada goose jackets
ugg outlet online
ugg boots
ugg boots
ugg boots
north face jackets
pandora jewelry canada
canada goose
scarpe mbt
coach outlet online
louboutin
ugg
the north face
nike air
north face jackets
air jordan 14
ugg canada
ugg uk
jordan
canada goose jackets
pandora jewelry canada
christian louboutin outlet
ugg slippers
cheap nfl jerseys
ugg boots
ralph lauren uk
flops
louboutin
true religion jeans
moncler
tommy hilfiger
ralph lauren
ugg australia
ugg canada
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
adidas football boots
pandora rings
canada goose outlet
north face uk
nike air max
flip flops
coach outlet
oakley vault
ugg boots
nike outlet
michael kors taschen
oakley sunglasses wholesale
north face
chicago blackhawks jersey
ray ban wayfarer
baseball jerseys
burberry scarves
scarpe hogan
cheap ugg boots
cheap nhl jerseys
canada goose jackets
adidas shoes
canada goose canada
michael kors
true religion jeans
moncler outlet
longchamp
ugg outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
ugg boots
coach handbags
oakley sunglasses
nike huarache shoes
ugg pas cher
nike jordans
burberry outlet
uggs outlet
tory burch outlet online
nike tn requin
longchamp outlet
prada
cheap jordans
201712.25chenjinyan
avatar #10
myy123123 2017. augusztus 23. 80 hozzászólás 3231.
meet jimmy choo outlet their favorite vans outlet men, lacoste shoes regardless of coach outlet online modesty, michael kors risking purses and handbags their celine bags lives, just north face jackets as michael kors you would nike air force burn, ferragamo bloom nike roshe for you fred perry polos to the michael kors outlet extreme, birkenstock deutschland a mcm backpack woman hoodies dormant nike free run all omega watches winter just prada sunglasses to asics his adidas.se beloved people, michael kors is dallas mavericks jerseys love oakley sunglasses you, jimmy choo shoes just love you. marc by marc jacobs And love longchamp handbags is short-lived, as swarovski crystal a ferragamo shoes woman's nfl jerseys youth, can prada not afford nike shop to support portland trail blazers jersey more barbour outlet good enthusiasm boston celtics jersey dying tory burch outlet destiny, and thus, not nike roshe long ralph lauren outlet before the polo ralph lauren outlet ground jaguars jerseys bathed in reebok a puma outlet land glasses online of fendi handbags flowers soul, I skechers think coach purses outlet online it ralph lauren is oklahoma city thunder jersey also ray ban wayfarer a veneta woman's tears woman glasses frames love, coat, take long champ off lions jerseys a ralph lauren outlet online layer browns jerseys of ray ban sonnenbrillen clothing, philadelphia 76ers jerseys small air max trees michael kors v?skor from life huarache support even patriots jerseys if it is vikings jerseys very cheap nfl jerseys dynamic, less nourishing michael kors outlet online sale love, always gafas oakley feel much less true religion style, washington wizards jersey no azcardinals jerseys color katespade when ray ban occhiali covered with adidas online love, just falcons jerseys for you ray ban bloom polo ralph is in dansko outlet spring omega watches also baseball jerseys is dsquared2 sale full oakley outlet of enchanting abercrombie dash, people burberry outlet online yearn. soccer shoes outlet "Walking, nike air max we watched oakley sunglasses cherry air jordan shoes rain" It tommy hilfiger online was michael jordan a lot beats by dre of jerseys from china us supra footwear wish hollister clothing store to join air yeezy shoes together ray ban outlet to nike free 5.0 walk tommy hilfiger in michael kors outlet online the orlando magic jersey spring ray-ban sunglasses of puma online love, longchamp outlet looking at versace outlet online a wind oakley frogskins falling cherry chi flat iron blossoms, not cheap true religion only buccaneers jerseys dropped adidas superstar to pandora the hermes belt ground, lunette ray ban also fall oakley sunglasses cheap in fivefingers our converse sneakers hearts, it air huarache is adidas superstar the nike outlet soul converse shoes of love cheap oakley sunglasses ah that do thomas sabo uk not ferragamo shoes trample, Do not tread, mcm bags that I birkenstock outlet love your nike shoes outlet heart, although it burberry outlet took roshe run modulated, detroit pistons people far michael kors uk away, brooklyn nets jerseys but that burberry outlet piece falling on panthers jerseys the ground ralph lauren polo is my new heart ah, nike huarache love long champ your Now tracksuits store I giants jerseys like spring, mizuno wave like longchamp outlet the tommy hilfiger outlet exuberant air max beauty armani outlet of adidas spring, like spring nike tn vitality, like spring katespade girl floating ferragamo shoes uk in the air, calvin klein underwear more like holding air jordan retro the oakley sunglasses camera, jordan retro wearing nike outlet clothes floating christian louboutin in thomas sabo the air, walking in air max 2015 the spring, write down burberry bit by bit mcm handbags in the new balance spring. dolphins jerseys Spring breeze blowing coach factory my ray ban sunglasses outlet hair, soccer shoes with north face flowers coach outlet photo, sometimes dressed up salomon schuhe to the nines, burberry outlet online in the chicago bulls jersey flower of spring adidas superstar I'm ralph lauren polos not afraid, because timberland femme I fossil uhren know chiefs jerseys there oakley are mcm backpack outlet flowers with michael kors canada me, milwaukee bucks jersey I'm coach outlet online not phoenix suns jersey alone, enjoy new balance outlet the coach outlet online flowers north face bloom, and nike shoes I enjoy the bloom, giuseppe zanotti sneakers with nike air max thea their cleveland cavaliers swaying watches canada together prada outlet with this cowboys jerseys beautiful cheap basketball shoes spring, enjoy atlanta hawks jerseys this nike schuhe most jerseys from china beautiful new orleans pelicans jersey time, ralph lauren outlet walking replica watches in northface flowers, ed hardy clothing flowers sometimes feel michael kors outlet online tainted hollister kids soul, I know juicy couture handbags the jerseys from china sorrows and mbt shoes outlet joys of hugo boss shop flowers, ray ban sunglasses they pandora charms may zapatillas nike also nike air max shoes wish to broncos jerseys know hogan outlet my michael kors outlet heart ralph lauren outlet , and coach factory shop I cheap oakley nodded, let plein shoes me in marc by marc jacobs this nike free 5.0 beautiful barbour factory time nike air max 90 in chargers jerseys this fitflop outlet grand feel ray bans outlet joy, together ray ban wayfarer with beats headphones the under armour shoes flowers, ray ban zonnebril and flowers are like peers, true religion jeans perceived burberry sale flower sorrows coach store and oakley vault joys, tommy hilfiger outlet stores the rolex watches sections coach factory affectionate adidas online heart, hermes bags in full rams jerseys bloom michael kors bags in burberry sale the center 49ers jerseys of swarovski australia flower, hogan before utah jazz jersey I hate spring, true religion jeans outlet that spring is raiders jerseys too indiana pacers jersey short, its bustling tommy hilfiger left oakley vault desolate after, it oakley canada is oakley sunglasses outlet better montre homme not north face outlet bloom, so replica watches less rolex watches for sale from timberland shoes hot fred perry outlet to desolate heart drop, air jordan flower eagles jerseys miss nfl jerseys its ravens jerseys hold, ralph lauren it is michael kors purses better not coach outlet online with texans jerseys flowers lunette ray ban entanglement, los angeles clippers jersey and longchamp outlet now, hogan outlet perhaps because pandora he timberland outlet feels a nike air max little cheap ray ban too wholesale clothing much thickness, levis jeans touch swarovski jewelry everything red bottom shoes temperature nike.dk kind, not cheap oakley the air max fireworks so cool, hollister kids the ralph lauren outlet online sun roshe run is fidget spinner outlet not giuseppe shoes so valentino outlet warm, but just louboutin shoes right, burberry sale I rayban think oakley sunglasses outlet this golden state warriors jersey is the burberry outlet time purses and handbags of skechers abundance mcm backpack given burberry outlet my swarovski online heart, let houston rockets jerseys me new balance use woolrich outlet a pieces north face backpacks mild bengals jerseys heart to rolex watch feel lakers jerseys the timberland boots beauty seahawks jerseys of converse outlet the world, saints jerseys let christian louboutin shoes me new york knicks understand not polo ralph only the michael kors outlet online sale cold, polo outlet store and nike mercurial vapor the vans schuhe warmth dsquared2 and the memphis grizzlies jersey direction air max of the world. Our birkenstock shoes cell cherry blossoms ecco outlet very tory burch early, earlier than sacramento kings jersey others, colts jerseys so michael kors bags in bcbg max azria the ray bans chilly toronto raptors jersey wind, I bills jerseys appreciate the barbour jackets outlet priority of hollisterco the coach factory outlet United longchamp States baseball jerseys in knockoff handbags the philipp plein outlet spring, chrome hearts I burberry online shop will minnesota timberwolves jersey work michael kors outlet every ralph lauren outlet time instyler ionic styler to oakley stop nike schoenen and swarovski jewelry look juicy couture outlet at them, indoor soccer shoes at michael kors first bottega veneta is a new balance canada small nike air max Guduo, to be chi hair a christian louboutin shoes blooming life, in years coach outlet store online with branches stretching steelers jerseys alone, oakley sungalsses outlet and later michael kors outlet online with the nike store temperature getting kate spade outlet online warmer, free running flowers are vying louboutin to hollister clothing open up, www.tommyhilfiger.nl beautiful san antonio spurs jerseys and enchanting, like salvatore ferragamo a woman in love, heart. And every time baseball jerseys I barbour jackets see cheap michael kors a piece polo ralph lauren outlet online of jordan release dates 2015 flowers fall nba jerseys down asics gel from nike free 5.0 the tree, vans shoes my heart rayban is always a barbour outlet little nike shoes melancholy, jets jerseys such adidas canada as redskins jerseys the mont blanc United handbags outlet States spend true religion outlet dependents, prada outlet also bcbg max arrived, but Homecoming, longchamp taschen colorful ralph lauren spring is short-lived, converse chucks the nike shoes flowers, ralph lauren outlet my heart michael kors fell sometimes titans jerseys a dre beats kind burberry handbags of spring louboutin shoes want coach outlet canada to move denver nuggets jerseys back cheap michael kors home, swarovski do not nike roshe let nike shoes her boots on sale fall, and I ray bans just givenchy outlet think bears jerseys about beats by dr dre it, one jordans can nike air jordan see some flowers, jerseys from china I hermes always carefully filled rolex in bags, collecting flowers nike air max from the soul, but skechers outlet also polo ralph lauren from nike.se the nike air max spring collection ralph lauren let me spring from the north face a coach black friday little the north face outlet closer, reloj a prada shoes little oakley outlet closer, previously little time iphone case to michael kors canada see babyliss pro the forest Farewell hollister online find it ralph lauren factory store difficult to red bottoms understand, but michael kors now michael kors outlet online sale always the north face feel charlotte hornets jerseys a kind of empathy, no baseball bats matter true religion jeans women what the pandora canada time ray ban outlet away, hilfiger online shop but new balance some supra footwear feelings or pandora schmuck will pandora bracelet precipitate out the north face over packers jerseys time, air max schoenen for michael kors taschen example, coach factory outlet for iphone 5s cases the roshe run blessing softball bats of heat jerseys a certain kind of thing, oakley

stephen curry shoes
avatar #9
miniwalle 2013. február 12. 2822 hozzászólás 80.
sok sikert kívánok!
Aki hülye haljon meg!
avatar #8
Drang 2013. január 18. 2730 hozzászólás 86.
Válasz Pene #7. hozzászólására
"Szinte frusztráló volt látni, hogy míg a németek külön embert hoztak ki Kínába azért, hogy vezesse az eredményeiket és a csoportban lévő többi játékosról információt gyűjtsön, addig nekem azon kellett könyörögni, hogy hadd használhassam az egyetlen laptopot, amit a hivatalos kísérő kihozott, hogy ne meccs nélkül üljek le játszani.(Persze nem adta oda… :/)" pfff...

olyan, hogy magyar esport már nincs (már ha létezett is valamikor annak minden velejárójával - persze ilyen sem volt). az, amit valamikor annak tartottam (vagy éppen a hazai esport kultúra kezdeményének), mára szépen összeomlott, összezsugorodott, szétaprózódott és meghalt. a komment további része nemsokára egy válasz cikkben érkezik.
Tudom, hogy borúsan látod a helyzetet, de szerintem tavaly elértük a mélypontot... Próbálok pozitív lenni, innen már csak felfelé van út. :bocs:

Amúgy egy ilyen hír, aminek aktualitása miatt született ez az interjú, ad reményt a jövőt illetően. Nem gondolod? :kacsint:
Drang over and out!
avatar #7
Pene 2013. január 18. 7054 hozzászólás 10.
"Szinte frusztráló volt látni, hogy míg a németek külön embert hoztak ki Kínába azért, hogy vezesse az eredményeiket és a csoportban lévő többi játékosról információt gyűjtsön, addig nekem azon kellett könyörögni, hogy hadd használhassam az egyetlen laptopot, amit a hivatalos kísérő kihozott, hogy ne meccs nélkül üljek le játszani.(Persze nem adta oda… :/)" pfff...

olyan, hogy magyar esport már nincs (már ha létezett is valamikor annak minden velejárójával - persze ilyen sem volt). az, amit valamikor annak tartottam (vagy éppen a hazai esport kultúra kezdeményének), mára szépen összeomlott, összezsugorodott, szétaprózódott és meghalt. a komment további része nemsokára egy válasz cikkben érkezik.
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #6
SNRGabesz 2013. január 18. 328 hozzászólás 1166.
Válasz Drang #5. hozzászólására
Nahát ez elgondolkodtató felvetés. Ha összehasonlítjuk, hogy mennyi pénzből mit tud felmutatni a magyar futball és a magyar esport, akkor... Na itt hagyom abba az elmélkedést... :kacsint:
Pedig érdekes lenne folytatni...
avatar #5
Drang 2013. január 18. 2730 hozzászólás 86.
Válasz shaddam #4. hozzászólására
Kíváncsi vagyok mi lenne az eredménye ha pl focistadinonok helyett az esportba ömlene pár milliárd forint....
Nahát ez elgondolkodtató felvetés. Ha összehasonlítjuk, hogy mennyi pénzből mit tud felmutatni a magyar futball és a magyar esport, akkor... Na itt hagyom abba az elmélkedést... :kacsint:
Drang over and out!
avatar #4
shaddam 2013. január 18. 906 hozzászólás 409.
Kíváncsi vagyok mi lenne az eredménye ha pl focistadinonok helyett az esportba ömlene pár milliárd forint....
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake
avatar #3
bravó gabu minden tisztelem a tiéd
gogo magyar esport!
avatar #2
imatyas 2013. január 18. 89 hozzászólás 3038.
Mind több ilyen elhivatott és felelős esportolóra van szüksége ennek a kis nemzetnek.
Hajrá Gabu! Szurkolunk érted.
avatar #1
LMNT4L 2013. január 18. 672 hozzászólás 560.
Az ilyenek mindig motiválnak arra, hogy elkezdjek egyedül játszani valami eSport játékkal ! :)

Remek hír ! Sok szerencsét Gabu ! Én szurkolok neked !