Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Bioshock: Szárnyalás a múltban...

Cikkek/Interjúk 2013. április 8. IMPHUN 21 hozzászólás 13123 olvasás Címkék: OGC WebShop teszt BioShock Infinite

Az "előzmény" előzménye...

Az első Bioshockban egy átlagos középkorú férfit alakítunk, aki 1960-ban egy repülőgép katasztrófa során a tengerben landol egy a semmi közepén lévő világítótorny közelében. A második rész 8 évvel később játszódik, melyben egy Big Daddy-t alakítunk, akinek a célja, hogy kiderítse mi történt a lányával. De mindez semmit sem számít, mivel az infinite jócskán megelőzi a fent említett eseményeket. Nem a vízbe süllyeszt el, hanem a levegőbe röpít minket.

Bring us the girl! And wipe away the debt

Az úr 1912-es évét írjuk! A hősünk egy Booker Dewitt nevű ex katona és magánnyomozó, akinek meggyűlt a baja egy-két egyéni hitelezővel, éppen egy világító torony felé tart 2 különös útitársával (egy nővel, és egy férfivel). Bookert azzal bízzák meg, hogy hozzon el egy lányt új Columbia repkedő városából, ezért cserébe kiegyenlítik tartozásait! 

Miután kézhez kaptuk a célszemély fényképét, egy pisztolyt, és egyéb segédeszközt útnak indulunk. Fellegekbe szállva felérünk a városba, szembesülünk a csupa szép, és jóval.


 

Columbia éppen a fénykorát éli a hős és látnok Comstock atya vezeti, és teszi csodálatossá az életet. A FINK művek ontja magából a csoda elxírt, a Vigort, és gyártja a város összes termékét a ruhától a fegyverekig. Ebben a paradicsomban is találni elégedetlen "polgárokat". Ugyanis a távolról érkező embereket (Afrikaiak, és Ázsiaiak) tömörítő lázadó csoport a V.O.X próbálja megdönteni a jelenlegi rendszert, és végetvetni a rabszolgaságnak...

Hamar véget ér számunkra a szemlélődés idilje, és menekülnünk kell a helyi hatóságok elől, új Columbia elsőszámú közellensége leszünk.

Tömény, Puska, ruházati eszközök

Az első harcunk során egyből megkapjuk az Infinite egyik leginkább várt eszközét a mágneses forgócsáklyát. Segítségével teherszállító vasúton tudunk száguldozni, vagy egyszerű kampókra tudunk fölkapaszkodni. A harcok során ellenfél likvidálására is használhatjuk. Nem szeretném részletezni a különleges kivégzések esetében betöltött szerepét...

Fejvesztés 3, 2, 1!

A harcok során fegyverarzenálunk természetesen bővülni fog minden földi jóval. A szabvány gépfegyver, a sörétes puska, a mesterlövész puska, és még sok más nyalánkság megjelenik. Fontos megjegyezni, hogy egyszerre csak kettő fegyver lehet nálunk. Érdemes gyorsan dönteni, hogy mit fogunk használni, és fejleszteni, ugyanis a fegyverek fejlesztése nem kevés pénzbe fog kerülni az elején. Ha már a fegyverek fejlesztésénél tartunk, akkor meg kell említeni, hogy optikai és lőszer típusú (elektromos, páncéltörő stb.) tunningot nem alkalmazhatunk, csakis a fegyver viselkedését (visszarúgás, sebzés, tűzgyorsaság) és a tár kapacitását tudjuk növelni.


Az "előző" részekből megismert képességek egy része visszaköszön, kicsit átalakítva, és kapunk még pár új képességet is. Mindegyiknek van másodlagos módja is, amivel vagy csapdát állíthatsz, vagy eltérítheted a rád irányított ólom mennyiséget egy kijelölt célpontra, aki vélhetően belerokkan a szeretettől. Képességeink másodlagos használatával a játék során szép lassan elpusztíthatatlanná válunk. A képességek kapcsán változás, hogy az Infiniteben nem EVE hajtja a képességünket, hanem egy úgy nevezett SALT nevű anyag, ami szinte minden ihatóban megvan kivétel a víz, és az alkohol.

A VIGOR avagy a varázslatok rendszere szintén egy vonal. Az elektromossággal, a tüzzel, és a megszálló képességgel (áttéríti a mi oldalunkra, rövid időre az ellenfelet) volt szerencsém találkozni. Az elektromos Vigor esetében például elektromos kristályt lehet ledobni a földre. Ha duplázzuk az adagot, akkor egyfajta elektromos botló aknát csinálunk, amivel ha szerencsénk van, akkor ledönthetjük a lábáról az ellenfelünket.

Nem láttam szebb felhőt idén

A Grafika nagyon szép alacsony részletességen és a legmagasabb beállítások mellett is. Az Irrational Games ügyelt arra, hogy ne csak azok élvezhessék a játékukat, akik mini Pakssal rendelkeznek otthon. A világ nagyon jól kidolgozott, ügyeltek rá, hogy a karakterek korhűen nézzenek ki,  hangulatos lett. A játék során a különböző időjárási változások, mint például egy vihar részletesen ábrázolt, lenyűgöző. 

A szereplők kidolgozottsága terén van egy kis hiányoság, ugyanis ellenfeleink, vagy mind rokonok, vagy csak három arcra jutotta költségvetésből. Sajnos nagyon monotonná tud válni az, hogyha ugyanazokat az arcokat kapjuk el egyfolytában. Egy parti jelenetnél lettem figyelmes egy gyermekét karjában tartó anyára, amint a semmibe meredve néz. Három percig figyeltem, hogy lesz-e valami változás, de semmi. Nem pislogtak, vagy mozogtak.


Hazudj Pinókkió!! Hazudj!

 

Véleményem a játékról *SPOILER ALERT*

Történet:

Azt kell mondanom, hogy Dr. Emmet Braun régen fogná a fejét, de ne szaladjunk előre. A célunk megmenteni egy lányt, akinek a neve Elizabeth. Ő nem egyszerű lány, ugyanis egy idő lord... oké rossz vicc, de valamennyire igaz. Megvan az a különleges képessége, hogy a tér-idő kontinuum hasadásain keresztül más valóságokból tárgyakat tud áthozni a mi valóságunkba. Arra is képes, hogy átjárót nyisson egy másik helyre, vagy időbe. Megmentése után a vele történő beszélgetések viszik tovább a sztorit. Közben megismerhetjük Bookert, hogy mit csinált mielőtt elvállalta a mentőakciót, és sokat megtudhatunk Elizabeth-ről is, aki mesél arról, hogy mit csinált a toronyban, és már a legelején elmondja nekünk a legnagyobb álmát, hogy el akar jutni Párizsba...

Harcrendszer

Felemásra sikerült, jó és rossz is akad a játék harcrendszerében. Kidobták a dinamikus életet, ez jó, viszont itt jön egyből is a rossz, ugyanis ha meghalunk, akkor ott helyben Elizabeth újraéleszt. Ezt a pénztárcánk bánja, ami még nem is lenne nagy kár, viszont így a játék olyan mintha dinamikus élettel játszanánk, mert az ellenfeleink száma marad annyi, mint amikor meghaltunk, az életük szintúgy... A fegyverekkel különösebb baj nincs, leszámítva az idegesítően kevés lőszert.
Tipp: Elizabeth amellett, hogy őt kell megmentenünk nagy segítséget nyújthat. Ha "alkalmanként" kifogyunk a lőszerből, és közelünkben van, akkor egy interakcióval lőszerhez juthatunk tőle. Ugyanígy támogathat minket, amikor alacsony az életünk, vagy a salt szintünk.  A lőszer éhség csillapítására érdemes felfedezni a hasadások által létrehozott különböző fedezékeket, amik általában lövegtornyokat, medic ládákat, és lőszeres hordókat rejtenek.

Ellenfelek

Az alap gyalogosok eléggé egysíkúak, vagy automata fegyver van a kezükben, vagy sörétes puska. A speciális ellenfelekről érdemes külön szót említeni.

Az első ilyen fajta a tömör páncélban lévő láng Vigort használó "tüzelő". Fő profilja a közép távoli harc, de képes arra, hogy a közvetlen közelében lévőket is megsüsse egy területi varázslattal. Tipp: Érdemes óvatosnak lenni, ugyanis ha kevés az életereje, akkor átmegy kamikaze üzemmódba, és próbál a közeledben felrobbanni.

A második ellenfelünk a közelharci támadásokra specializálódott temetőbe illő manus, a "Sírásó".
Ezt az ellenfelet nem egyszer fogjuk a pokolba kívánni a madarai, és a teleportációs képessége miatt, de mint mindenkinek neki is megvan a gyengepontja.

A harmadik enemy, Big Daddy utánzat, Handy Man. Félig ember félig gép, aki két ütésből eltehet minket láb alól, ha nem vigyázunk. Különleges képessége, hogy a közelében lévő ellenfeleket felénk hajigálja. A mágnes vasutat feltölti elektromossággal, és ezzel olykor arra kényszerít minket, hogy felfüggesszük a zakatolásunkat rajta.

Tulajdonképpen van egy negyedik is, de az maradjon meglepetés...

Meglátásom szerint az ellenfelek gyengére sikerültek, sajnos nem sok eredetiség van bennük, mintha keserves kínszenvedéssel alkották volna meg őket.

Grafika:
Nagyon szép, én nem láttam szebb huszadik század elején játszódó futurisztikus játékot. Látszik, hogy a fejlesztők ügyeltek arra, hogy a város építészete, és a minden karaktere úgy nézzen ki, mintha most lépett volna elő a korabeli képekről. Apró szépséghiba, hogy a főbb karaktereken kívül a nem játékos karakterek mimikája elég fapados. A legjobban kidolgozott szereplő Elizabeth. A történet elejétől figyeltem az arcát, és megmentése után az ingame átvezetőkbeni beszélgetések után folyton változott. Nagyon kifejező, ugyanis ha nem tetszett neki valami, akkor az adott pálya szakaszon, dühösen tekintett vissza. Míg ha valami jó dolog történt, akkor megenyhült, és sokkal szelídebben pislogott rám. Szóval, ha valami, ami igazán kiemelkedik a játékból az Elizabeth. Nem csoda, hogy a fejlesztők dicsekedtek is vele. Látszik, hogy milyen sokat foglalkoztak a lány karakterével.

A végszó

Szerintem a Bioshock:Infinite egy jó lövölde nagyszerű történettel, aki nem csak lövöldözni szeretne, annak ajánlom a játékot, és ne felejtsétek el megnézni a Vissza a jövőbent, ha meg akarjátok érteni a történet egy-két miértjét.

Pontozás: 9.4

Pro:
Nagyszerű történet
Lenyűgöző grafika
Jól kidolgozott fő karakterek
Nincs dinamikus élet

Kontra:
Csakis automatamentés lehetséges
Mellék karakterek kidolgozatlanok
Unalmas ellenfelek

A Bioshock Infinite tesztpéldányt a Cenega bocsátotta rendelkezésünkre, köszönet érte!

avatar #21
valentino11 március 28. 02:46 135 hozzászólás 2331.
Designers,Coach Outlet buyers,North Face Outlet raw materials business,ED Hardy Outlet manufacturers,True Religion Outlet sales channels,Kate Spade Outlet and other Louis Vuitton Outlet multi-industry North Face Jackets integration as Hollister Clothing one of North Face Outlet the all-round Prada Outlet resource Coach Factory Outlet integration Kate Spade Outlet platform,Jimmy Choo Shoes with a strong North Face Outletfashion industry Cheap Jordans chain resources Marc Jacobs Handbags and large-scale Marc Jacobs Outlet productivity.Ferragamo Shoes Is committed to North Face Outlet bringing together Tory Burch Outlet outstanding Nike Hoodies designers at North Face Jackets home and abroad,Versace Belt leading the Toms Outlet international Coach Outlet fashion Tiffany Outlet trends for North Face Outlet the majority of UGG Outlet women in ChinaSkechers Shoes directly showcase Nike Roshe Run many high-quality North Face Outlet designer works.UGG Outlet The ultimate Kate Spade Outlet goal is to Coach Outlet Online allow consumers to North Face Jackets?buy moreToms Outlet cost-effective Coach Factory Outlet is not a Michael Kors Outlet luxury luxury goods.UGG Boots Black Friday In the fashion Coach Purses industry under the Ralph Lauren Outlet change,Kate Spade Outlet came into being in North Face Outlet the pursuit of Guess Factory fashion dream Beats By Dr Dre on the road,always firmly the brand's initial beliefs,and fashion Oakley Outlet synchronized Michael Kors Outlet forward.UGG Bailey Button Landing for Valentino Shoes two consecutive Chan Luu years in Kate Spade Outlet Fashion Week,Gucci Outlet with Christian Louboutin Outlet international Christian Louboutin Shoes designers,leading the The North Face Jackets international Hugo Boss fashion trend,Nike Outlet it is Burberry Outlet demonstrated in Hollister Jeans the construction of the fashion MCM Belt industry in Toms Outlet the unswerving Uggs Outlets faith and courage to resolve. To international Skechers Shoes standards continue to Toms Shoes armed Red Bottom Shoes upgrades,both the Chanel Outlet strength of the Gucci Outlet international Herve Leger fashion guru to join,UGGS Outlet there are a large number UGG Boots Outlet of outstanding domestic original Michael Kors designer settled,Coach Outlet and has been in Shenzhen,Hermes Belt Zhejiang has two Nike Roshe Run Pas Cher production bases,NFL Jerseys three logistics Vans Outlet warehousing Sac Louis Vuitton center,four marketing Louis Vuitton Outlet Branch The North Face Outlet office.Jordan Retro 11 Clothing is 3 big style,Balenciaga Outlet 6 major Nike Roshe Run categories of accurate style positioning,for the pursuit of Coach Outlet self-quality women UGG Outlets to provide a Adidas Yeezy rich fashion products. Today,Red Bottom Shoes as if with the New Balance Outlet international Polo Outlet pattern,Kevin Durant Shoes and a complete Red Bottom Shoes fashion Yeezy Boost 350 industry Tory Burch Shoes chain. With the unique fashion industry chain resources,relay Shenzhen Coach Outlet Online Fashion Week's Nike Air Max influence Louis Vuitton Outlet and appeal to the franchisee to the country to Prada Outlet issue an offer,in the major fashion cities to Louis Vuitton Pas Cher establish salesBurberry Belt entities store,Puma Outlet spread the seeds Ray Ban Outletof fashion,through the expansion of sales channels Buty Nike Air Max in the region,Burberry Scarf given to all parts of the country Pay attention toThe North Face Outlet the quality of Pandora Bracelet life of Nike Air Max Pas Cher the elite women more Oakley Sunglasses style dress Nike Roshe Run experience.Kate Spade And help the Burberry Outlet Shenzhen fashionAdidas Originals industry to the North Face Outlet development of Adidas Outlet international standards at the same time,for the Chinese True Religion Outlet elite women to provide a comprehensive variety of different styles of design works,North Face Outlet and thousands Stephen Curry Jersey of women Ralph Lauren Outlet sharing happiness.UGG Outlet Store The rapid development of Internet Adidas NMD technology,North Face Outlet business ecology of the ever-changing,Coach Outlet requiring Salomon Outlet the entire textile and garment industry chain Air Jordan Pas Cher must be Marc Jacobs Handbags the Coach Outlet original mode of operation and cooperation to North Face Outlet optimize and upgrade. Fashion,personalized Moncler Jackets consumption of the new demands,Ray Ban Outlet as well as the new generation of Coach Outlet consumer Ray Ban Sunglasses behavior in the expression of North Face Outlet Store self-demand,True Religion require the entire textile Nike Outlet surface accessories industry chain must be the Coach Black Friday entire textile and apparel Giuseppe Shoes business ecology elements to build Red Bottom Shoes a new connection Cheap Jordans relationship.Timberland Outlet The former Christian Louboutin Shoes allows you to look Adidas Yeezy Boost tenderness,New Balance Outlet the latter North Face Jackets will be Coach Outlet more of Burberry Outlet a lot of Burberry Outlet youthful New Jordans taste.Longchamp Pas Cher And if Ray Ban Sunglasses you are Mont Blanc Pens a retro European fans,Longchamp Outlet you can also be Under Armour Outlet implanted in the UGGS For Women preferences Air Max 90 of wear,North Face Outlet with a high-colored Coach Factory Outlet shirt and a suit to Ugg Boots Sale do with a suit,the word is a good Converse Outlet line between Red Bottoms the good lineage in the walk.You can change North Face Outlet the trousers into Stephen Curry Shoes a pencil skirt.Coach Outlet Online As the office preferred Skechers Outlet skirt,cool Louis Vuitton Belt pencil skirt Salvatore Ferragamo looks calm and North Face Outlet conservative and because of this neat lines are particularly sexy,Adidas Outlet with your suit,Nike Air Max high collar shirt,Coach Outlet absolutely Michael Kors Outlet perfect match Prada Handbags.In addition to skirt,there is a pants is also very suitable in the workplace,Coach Outlet take the cavity to Michael Kors Handbags take tune Salomon Shoes - wide leg pants.Toms Outlet As long as the Louboutin Heels figure is not North Face Outlet too fat Lebron James Shoes people,can try.Coach Factory Outlet If you are super thin,Coach Factory I suggest Sac Longchamp you use Air Max Pas Cher a straight Chaussures Louboutin shirt with Kate Spade Outlet silk together Asics Shoes with it,Keds Shoes and if you Coach Outlet are not fat Coach Purses not thin type,Moncler Outlet can be strictly Kate Spade Outlet follow the golden rule of wearing wide leg pants tight under the loose: A T-shirt,a self-cultivation shirt ED Hardy Outlet to get.Buy back some of the Coach Outletmodels must pass,you do not think that because business Coach Outlet Store Online wear stereotypes,go buy some so-called design,believe me,professional suits,the best choice or net color,Louis Vuitton but if you have no sense of black suit Coach Outlet,And can be gray,white,Kate Spade Outlet dark green,light khaki ... ... in the spin. Of course,True Religion Outlet a little pattern is also possible.
avatar #20
wqwq123 március 20. 01:37 5 hozzászólás 11192.
The entire Middle East air max has a rich history omega watches of herbal healing. longchamp handbags There are texts surviving from the ancient cultures of Mesopotamia, Egypt, and India that describe and illustrate the use of boots on sale many medicinal plant products, lacoste shoes including castor oil, linseed oil, and white poppies. In the scriptural book nike shoes of Ezekiel, which dates from burberry the sixth century B.C., we ray ban outlet find this admonition regarding plant thomas sabo life: "..and the fruit thereof michael kors outlet shall be coach factory outlet for michael kors outlet meat, and toms.com leaf thereof jordan release dates 2015 for medicine." hollister Egyptian hieroglyphs show physicians of ray bans the first and second centuries A.D. jerseys from china treating hermes belt constipation with senna pods, and using caraway roshe run and peppermint to air huarache relieve polo ralph digestive upsets.


Throughout the Middle Ages, home-grown botanicals were burberry outlet online the only tommy hilfiger medicines san antonio spurs jerseys readily available, and for centuries, roshe run no self-respecting household would be without oakley a polo outlet store carefully tended philadelphia 76ers jerseys and extensively used herb garden. For the most part, herbal katespade healing lore was passed from ray ban wayfarer generation juicy couture outlet to generation by word coach black friday of mouth. Mother armani outlet taught daughter; the village herbalist taught salomon schuhe a replica watches promising apprentice.


By the seventeenth century, the bcbg max azria knowledge of heat jerseys herbal medicine was widely disseminated throughout Europe michael kors outlet online sale . converse chucks In 1649, Nicholas Culpeper wrote A Physical Directory , and a few years later produced The English Physician . This respected herbal pharmacopeia was one of the first manuals that the layperson could use for health lions jerseys care, and it is still widely adidas superstar referred to dsquared2 and quoted today. Culpeper tracksuits store had studied at Cambridge nike air max thea University and was meant to nike air max become a great doctor, in oakley the academic sense of the word. katespade Instead, he chose to michael kors uk apprentice to an apothecary and eventually set up his own shop. He tory burch served the saints jerseys poor people of London and became known as charlotte hornets jerseys their north face jackets neighborhood fivefingers doctor. portland trail blazers jersey The herbal he created was meant for the michael kors layperson.


The first U.S. Pharmacopeia was published in michael kors outlet 1820. mcm backpack outlet This volume included an chi hair authoritative abercrombie fitch listing of herbal drugs, beats by dr dre with descriptions of their properties, uses, dosages, and nfl jerseys tests of mcm backpack purity. ray ban outlet It minnesota timberwolves jersey was periodically michael kors revised and michael kors outlet online sale became the legal standard toms outlet online for medical stephen curry shoes compounds in 1906. But as atlanta hawks jerseys Western coach outlet online medicine evolved abercrombie from an art to mizuno wave a science in the coach outlet canada nineteenth century, information that had at one hollister online time mcm bags been widely available became the bills jerseys domain cheap nfl jerseys of comparatively few. Once timberland outlet scientific methods were developed to denver nuggets jerseys extract and synthesize oakley the active ingredients in plants, pharmaceutical laboratories michael kors took over tory burch shoes from providers of ray ban sunglasses outlet medicinal herbs as the hollisterco producers of milwaukee bucks jersey drugs. The use of herbs, which for most north face of history had eagles jerseys been mainstream zapatillas nike medical practice, began to be considered unscientific, or levis jeans at least unconventional, and to patriots jerseys fall into nike air force relative obscurity.


Herbal Medicine Today


The michael kors outlet online sale World Health Organization (WHO) oklahoma city thunder jersey estimates that 4 billion soccer shoes outlet people, 80% of the world ray ban population, presently use herbal medicine for some aspect of polo ralph lauren primary health care. Herbal michael kors handbags medicine is a major component in all indigenous peoples' traditional burberry sale medicine and a coach purses outlet online common new york knicks element in Ayurvedic, homeopathic, christian louboutin shoes naturopathic, traditional oriental, and Native cheap true religion American Indian medicine. WHO notes that the north face outlet of 119 plant-derived pharmaceutical medicines, about 74% are used in modern medicine in ways prada shoes that correlated directly with their traditional uses as plant medicines by native michael kors outlet online cultures. Major pharmaceutical pandora companies are currently michael kors bags conducting extensive research on plant materials prada gathered from the oakley frogskins rain forests and other places red bottoms for orlando magic jersey their potential medicinal value.


Today, the U.S. new orleans pelicans jersey Pharmacopoeia , bears jerseys with its coach outlet reliance adidas on herbal tory burch compounds, barbour factory has been all but packers jerseys forgotten. Most modern physicians rely on the Physician's Desk Reference roshe run , an extensive listing long champ of louboutin chemically air max 2015 manufactured rolex watch drugs. It jaguars jerseys is important toms shoes outlet to note burberry outlet that each entry in this enormous sacramento kings jersey volume, in ray bans addition to specifying the chemical nike schuhe compound and actions of a particular drug, also includes an extensive list of contraindications and possible falcons jerseys side effects.


Rather than using a whole oakley outlet plant, pharmacologists identify, isolate, extract, supra footwear and synthesize red bottom shoes individual components, thus capturing the active properties. reloj This can create problems, however. In lunette ray ban addition michael kors to active ingredients, plants canada gooses contain minerals, vitamins, volatile oils, glycosides, alkaloids, bioflavanoids, rolex watches and other substances that are important in supporting a particular herb's medicinal michael kors outlet online properties. utah jazz jersey These elements pandora canada also provide an important natural safeguard Isolated north face outlet or synthesized active compounds adidas.se can become toxic ferragamo in relatively small doses; it usually ralph lauren outlet takes true religion jeans a nike free run much mcm handbags greater amount celine bags of a whole true religion jeans outlet herb, nba jerseys with all of its components, to reach nike free 5.0 a toxic level. Herbs are medicines, however, and they can have powerful effects. They should not tee taken lightly. The suggestions for handbags outlet herbal treatments in omega watches this book are not intended to substitute tory burch outlet for consultation wholesale clothing with michael kors bags a qualified health care memphis grizzlies jersey practitioner, but rather to support and ravens jerseys assist you in understanding and working with your physician's advice.


Substances derived from the plants remain the basis giuseppe zanotti sneakers for a large oakley sunglasses proportion of the commercial medications used today for the treatment of jerseys from china heart chi flat iron disease, high blood pressure, pain, asthma, and other problems. replica watches For example, ephedra is under armour shoes an herb used in Traditional Chinese Medicine for more than two thousand years to treat asthma mcm backpack and other respiratory problems. Ephedrine, the active ingredient in ephedra, is used jerseys from china in the commercial pharmaceutical ray ban sonnenbrillen preparations for the nike shop relief of asthma air max symptoms and other respiratory problems. It helps the patient to breathe more easily.


Another example of the jimmy choo shoes use of prada sunglasses an herbal preparation in modern medicine is nike shoes the foxglove christian louboutin plant. This herb had coach outlet online been in use since 1775. At present, the powdered leaf hogan outlet of this plant is known as the abercrombie and fitch kids cardiac stimulant digitalis to the air jordan millions of heart patients it keeps alive worldwide.


There are over 750,000 tommy hilfiger outlet stores plants on earth. Relatively speaking, only a very baseball bats few of the healing herbs have been studied scientifically. And because modern pharmacology looks for one active ingredient versace outlet online and seeks to isolate it to the exclusion of all the others, most of the research that is done ralph lauren outlet on hermes bags plants jordans continues to focus on identifying and hilfiger online shop isolating active ingredients, rather than studying the medicinal los angeles clippers jersey properties of whole plants. Herbalists, however, consider that the power of plein shoes a barbour outlet plant lies in the interaction of all broncos jerseys its ingredients. Plants used as medicines offer synergistic interactions between ingredients both calvin klein underwear known jets jerseys and unknown.


The efficacy of many medicinal plants has been validated oakley sunglasses cheap by scientists abroad, rams jerseys from Europe nike huarache to the Orient. glasses online Thanks to modern technology, ray-ban sunglasses science can now oakley sunglasses outlet identify cheap ray ban some of the specific properties and interactions coach outlet store online of botanical thomas sabo uk constituents. With this scientific documentation, buccaneers jerseys we now know iphone case why certain herbs are effective against prada outlet certain conditions. However, almost texans jerseys all of the current panthers jerseys research validating dallas mavericks jerseys herbal medicine marc by marc jacobs has been done nike air max in coach outlet online Germany barbour outlet , Japan , China , Taiwan , and Russia . marc by marc jacobs And for the most part, the coach factory outlet United States Food and Drug Administration (FDA), which is responsible for chicago bulls jersey licensing all new oakley sunglasses outlet drugs (or any substances for which medicinal properties are claimed) hollister clothing for use in the United States, does not recognize or ralph lauren outlet accept findings from burberry outlet across the sea. hogan Doctors and government toms shoes agencies want to cheap basketball shoes see American scientific soccer shoes studies before swarovski jewelry recognizing timberland shoes the effectiveness of a air jordan shoes plant as air max schoenen medicine. Yet cheap oakley even though nike shoes substantial new balance research is being done in other countries, drug companies and new balance outlet laboratories in the United States pandora schmuck so michael kors far have rolex not chosen to put converse outlet much money vans outlet or northface resources into botanical research. The result is that herbal medicine nike air max does not have the same place hugo boss shop of importance or level of acceptance in this country giants jerseys as it longchamp does in swarovski online other countries.The entire Middle longchamp outlet East has a longchamp outlet rich history of herbal new balance healing. There are texts surviving from coach factory the ancient cultures of Mesopotamia, Egypt, and India that describe and illustrate the use of many medicinal plant products, including castor oil, linseed oil, and colts jerseys white poppies. fossil uhren In the scriptural timberland boots book nike.se of Ezekiel, which watches canada dates from the sixth century burberry outlet B.C., we find bengals jerseys this admonition regarding plant tommy hilfiger life: "..and toronto raptors jersey the fruit thereof shall be for longchamp outlet meat, and leaf thereof for medicine." Egyptian hieroglyphs show physicians michael kors canada of the first chiefs jerseys and purses and handbags second centuries pandora bracelet A.D. treating constipation with senna pods, ray ban sunglasses and using caraway and peppermint to relieve digestive azcardinals jerseys upsets.


Throughout the Middle Ages, home-grown botanicals were the only medicines readily available, and ed hardy clothing for centuries, no oakley vault self-respecting household would be without brooklyn nets jerseys a carefully tended dre beats and extensively used herb garden. For the most part, herbal healing lore was passed from generation to generation by word of mouth. Mother taught daughter; the village herbalist taught a promising veneta apprentice.


By the coach factory shop seventeenth century, true religion outlet the knowledge of lakers jerseys herbal medicine ralph lauren outlet was woolrich outlet widely disseminated throughout Europe . In 1649, Nicholas Culpeper wrote A Physical Directory , and canada gooses outlet a few years later produced The English Physician . This respected herbal ralph lauren pharmacopeia was one of the first manuals louboutin shoes that the layperson could use for health ralph lauren outlet online care, and it is still widely referred to and quoted today. Culpeper michael kors bags had studied at Cambridge University and was meant to become mont blanc a great doctor, polo ralph in converse shoes the long champ academic sense of the word. fendi handbags Instead, he chose to apprentice to an apothecary and burberry outlet online eventually set up ralph lauren factory store his own shop. He served the poor people of oakley canada London and became nike shoes known as their cheap michael kors neighborhood christian louboutin shoes doctor. The herbal he created was nike roshe meant swarovski australia for the layperson.


The toms shoes first michael jordan U.S. Pharmacopeia was coach outlet online published purses and handbags in 1820. pandora This volume hollister kids included an authoritative listing of herbal drugs, with descriptions of their properties, uses, dosages, and tests nfl jerseys of pandora charms purity. chrome hearts It was periodically revised and became the legal standard for medical barbour jackets compounds in 1906. But as Western medicine evolved from an art to a science in the nineteenth century, information that had toms shoes at oakley outlet one time been widely available ferragamo shoes became the domain ray ban wayfarer of comparatively nike air max few. Once scientific methods were developed to extract and synthesize the active adidas online ingredients in plants, pharmaceutical laboratories took rayban over from providers of beats by dre medicinal herbs as the producers of drugs. The use of polo ralph lauren outlet online herbs, which burberry outlet for huarache most of history had iphone 5s cases been mainstream medical practice, began to be considered unscientific, or swarovski crystal at ray ban outlet least unconventional, and to the north face fall into kate spade outlet online relative obscurity.


Herbal polo ralph lauren outlet Medicine Today


The World Health Organization (WHO) ralph lauren estimates that 4 billion nike schoenen people, glasses frames 80% of the coach outlet online world knockoff handbags population, presently use herbal air yeezy shoes medicine for some aspect of primary health care. Herbal medicine is a major nike mercurial vapor component in all indigenous peoples' traditional coach outlet online medicine and a common element in Ayurvedic, longchamp taschen homeopathic, naturopathic, traditional oriental, baseball jerseys and Native American Indian medicine. WHO notes instyler ionic styler that of 119 plant-derived pharmaceutical medicines, vans shoes about 74% are used in modern medicine bottega veneta in nike shoes outlet ways that correlated michael kors purses directly with their traditional hollister clothing store uses as plant cowboys jerseys medicines by tommy hilfiger outlet native cultures. Major pharmaceutical companies are currently conducting extensive research on plant materials gathered from the rain forests 49ers jerseys and other places for their potential swarovski medicinal value.


Today, the U.S. Pharmacopoeia , with its reliance on herbal new balance compounds, has been all but forgotten. Most modern the north face physicians rely on the Physician's Desk Reference , toms shoes outlet an extensive listing of chemically manufactured drugs. It is important to washington wizards jersey note that each entry toms outlet in vans schuhe this enormous volume, in addition to baseball jerseys specifying the chemical compound and actions of a particular drug, ralph lauren outlet also includes an extensive oakley sunglasses list adidas canada of contraindications and nike store possible side effects.


Rather than using nike outlet a whole plant, pharmacologists identify, isolate, extract, new balance canada and michael kors canada synthesize ralph lauren outlet individual components, babyliss pro thus capturing the ralph lauren outlet online active louboutin shoes properties. lunette ray ban This can create problems, however. asics In addition to active ingredients, plants contain minerals, vitamins, volatile oils, free running glycosides, alkaloids, bioflavanoids, and other substances that are wedding dresses important in tommy hilfiger online supporting a particular herb's medicinal properties. These elements also chargers jerseys provide an important natural phoenix suns jersey safeguard Isolated or synthesized active golden state warriors jersey compounds can become toxic jerseys from china in relatively small doses; it usually takes a much greater amount of cheap oakley a whole oakley vault herb, ralph lauren with all of its components, to reach a toxic level. Herbs adidas superstar are medicines, however, and they can have powerful effects. burberry sale They air jordan retro should not tee jordan retro taken lightly. The suggestions for herbal treatments in this book are not intended to substitute for consultation with a qualified seahawks jerseys health air max care practitioner, but rather to support adidas online and puma outlet assist you in understanding and working with your physician's advice.


Substances derived from the plants remain the rolex watches for sale basis asics gel for a large proportion of the commercial medications p90x used michael kors outlet online sale today for the treatment of heart disease, high blood jimmy choo outlet pressure, cheap oakley sunglasses pain, asthma, and other problems. For example, burberry handbags ephedra is an herb montre homme used in Traditional Chinese steelers jerseys Medicine for more than two thousand years to treat asthma and baseball jerseys other respiratory problems. ray bans outlet Ephedrine, the houston rockets jerseys active ingredient in ephedra, www.tommyhilfiger.nl is used in the commercial gafas oakley pharmaceutical preparations for philipp plein outlet the relief hollister kids of asthma symptoms and other respiratory problems. It helps the patient to breathe more easily.


Another example burberry online shop of the titans jerseys use of an herbal dsquared2 sale preparation in modern medicine is the giuseppe shoes foxglove indiana pacers jersey plant. This ralph lauren polo herb had been in use since 1775. At present, the powdered leaf of this plant is known as the cardiac stimulant digitalis to the millions of heart patients it coach factory keeps alive worldwide.


There are over 750,000 plants on earth. Relatively speaking, only a very few true religion of the healing herbs have air max been studied scientifically. And because modern pharmacology true religion jeans women looks for one active nike roshe ingredient and seeks to isolate it salvatore ferragamo to the exclusion juicy couture handbags of all the others, most of the puma online research that is done nike tn on plants continues abercrombie.com to focus on identifying and isolating active indoor soccer shoes ingredients, rather than studying the medicinal properties kate spade handbags of whole timberland femme plants. detroit pistons Herbalists, however, oakley sunglasses consider that the power of a coach store plant lies nike roshe in the interaction of bcbg max all its ingredients. Plants used as medicines ecco outlet offer synergistic interactions north face between rayban ingredients both known and unknown.


The efficacy of many medicinal plants has vikings jerseys been validated by scientists abroad, from Europe to the Orient. Thanks to browns jerseys modern technology, science can now identify some of the hermes specific properties and interactions of michael kors outlet botanical burberry outlet store constituents. With this scientific michael kors taschen documentation, burberry sale we now know why certain herbs are reebok effective against certain conditions. However, givenchy outlet almost softball bats all nike free 5.0 of the abercrombie kids current research validating herbal medicine has been mbt shoes outlet done in Germany , Japan , China nike.dk , Taiwan north face backpacks , and Russia . And nike air max 90 for the most redskins jerseys part, dolphins jerseys the United coach outlet States Food and valentino outlet Drug nike free 5.0 Administration (FDA), which is responsible for licensing all new abercrombie drugs (or any cleveland cavaliers substances for which medicinal properties are claimed) the north face for use in swarovski jewelry the barbour jackets outlet United States, does not recognize michael kors v?skor or accept burberry outlet online findings from across the sea. Doctors and government agencies prada outlet want to ray ban zonnebril see American scientific studies before recognizing the effectiveness of a michael kors plant as medicine. cheap michael kors Yet even though substantial raiders jerseys research is being done in ralph lauren other countries, drug companies and laboratories in the United nike air max States so celine outlet far have not chosen to beats headphones put much money boston celtics jersey or resources into adidas superstar botanical oakley sungalsses outlet research. The result is that herbal medicine does not have ralph lauren polos the same place of converse sneakers importance or level of acceptance in this country as ray ban occhiali it does in other countries.
avatar #19
adidasnmd1 február 15. 09:31 81 hozzászólás 3209.
chrome hearts
nike air huarache
michael kors outlet
michael kors outlet
yeezy boost
ralph lauren online,cheap ralph lauren
tiffany & co
adidas superstar
http://www.airjordanretro.uk
adidas neo
hermes belts for men
chrome hearts
adidas nmd uk
tiffany and co outlet online
yeezy shoes
adidas nmd
adidas nmd
kobe sneakers
toms outlet store
louboutin shoes
true religion jeans
adidas tubular
michael kors factory outlet
yeezy boost
fitflops
nike huarache
kobe basketball shoes
michael jordan shoes
huarache shoes
skechers shoes
nike zoom
nike roshe uk
timberland outlet
atlanta falcons jersey
adidas nmd
tiffany and co
yeezy boost 350
timberland boots
air jordan shoes
ralph lauren online
reebok outlet
tiffany and co outlet
michael kors outlet
hermes belt for sale
nike huarache
cheap ralph lauren
michael kors outlet store
yeezy boost
クロムハーツ
lacoste outlet
adidas stan smith
yeezy shoes
yeezy sneakers
nike roshe run
kobe 9
michael kors handbags
fitflops clearance
patriots jersey
air jordan retro
longchamp le pliage
nike huaraches
jordan retro
michael kors outlet online
adidas tubular runner
jordans for cheap
adidas stan smith sneakers
michael kors outlet online
cheap basketball shoes
yeezy shoes
kobe basketball shoes
timberland outlet
nike air huarache
links of london
adidas tubular sale
longchamp outlet
yeezy boost
nfl jerseys from china
tiffany and co jewellery
adidas ultra boost uncaged
cheap jordans
falcons jersey
longchamp handbags
michael kors handbags clearance
longchamp handbags
kobe shoes
longchamps
cheap tiffanys
kobe shoes
michael kors outlet online
vera bradley outlet sale 2016
links of london sale
yeezy boost 350
nike dunks shoes
cheap jordans
nike air max thea
michael kors uk
ralph lauren uk
yeezy boost 350
nike polo shirts
nike huarache
cheap air jordans
http://www.tiffanyand.co.uk
nike huarache
yeezy boost
kobe 11
michael jordan shoes
cheap authentic jordans
nike air zoom
http://www.tiffanyandcojewellery.us.com
huaraches shoes
roshe run
chrome hearts online store
adidas nmd
jordan shoes
huarache shoes
air jordan shoes
yeezy boost 350
yeezy boost 350 v2
lacoste outlet
adidas online shop
adidas stan smith shoes
nike zoom
adidas superstar shoes
lacoste online shop
reebok shoes
longchamp sale
air jordan shoes
http://www.kobebasketballshoes.us.com
nike polo
jordan shoes
adidas ultra boost
air yeezy
retro jordans
cheap watches,cheap rolex watches,rolex watches for men,buy rolex online
yeezys
brady jersey
michael kors outlet store
nike huarache
chrome hearts online
louboutin shoes uk
adidas superstar shoes
http://www.michaeljordanshoes.us.com
skechers outlet
chrome hearts
lacoste polo shirts
fitflops sale clearance
timberland boots
yeezy boost 350
chrome hearts online
nike roshe run
true religion outlet
Kanye West shoes
yeezy boost 350 v2
kobe 11
polo lacoste
salomon speedcross
nike air huarache
http://www.kobeshoes.uk
salomon
nike roshe one
cheap rolex watches
hogan outlet
skechers outlet
authentic jordans
michael kors
longchamp bags
tiffany and co outlet
adidas nmd online
adidas ultra boost
michael kors outlet
yeezy boost 350
skechers outlet store
tiffany online
jordan shoes
longchamp uk
adidas nmd runner
michael kors handbags
adidas ultra
hermes belt
yeezy boost 350 v2
hogan outlet online
michael kors factory outlet
cheap nfl jerseys
ultra boost
michael kors
cheap jordans
adidas superstar
skechers shoes
longchamp uk
air jordan
lacoste outlet
michael kors outlet online
chrome hearts online
tiffany online
michael kors handbags outlet
links of london
tiffany and co uk
adidas yeezy boost
cheap air jordan
michael kors outlet
kobe bryant shoes
adidas stan smith
ralph lauren online
http://www.cheap--jordans.us.com
nike air zoom
longchamp handbags
michael kors purses
cheap retro jordans
nike zoom running shoe
jordans for cheap
links of london outlet store
http://www.jordanretro.uk
longchamp bags
yeezy boost 350
adidas tubular
cheap real jordans
nike dunks
michael kors handbags
cheap jordans
tiffany jewelry
tiffany and co uk
adidas ultra boost
hermes belt
adidas neo
skechers uk
new england patriots jersey
cheap jordan shoes
longchamp outlet
toms outlet
tiffany and co
fitflops
tiffany jewelry
http://www.tiffanyandcooutletonline.us.com
yeezy boost
vera bradley outlet
nike huarache
kobe 9
longchamp outlet
true religion jeans
kobe shoes
air max thea
basketball shoes,cheap basketball shoes,nike basketball shoes,cheap jordan basketball shoes
michael kors handbags
chrome hearts online
true religion jeans
roshe shoes
true religion sale
michael kors handbags
avatar #18
pampo 2013. április 9. 929 hozzászólás 395.
Válasz Fygaroo #16. hozzászólására
Egyszer azért majdnem kirúgtam magam alól a széket az Infinite alatt. Amikor egyszer megfordulva (ha jól emlékszem zeppelint kormányzol előtte) az arcodba visít egy enemy xD Na arra nem számítottam : )
Mondjuk csak 1 ilyen rész volt benne szerencsére, de akkor én is nagyon benyan-nyantam :vigyor:
avatar #17
blbl 2013. április 9. 11 hozzászólás 8541.
Válasz BlacK_Bear #14. hozzászólására
Én annál a jelenetnél megijedtem már nem is emlékszem hány éves lehettem akkor. De most így 17 éves fejjel már semmitől nem félek. Slendert Faarccal viszem végig. Amnesia, szintén akármelyik custom story-t. De a Fear életem első horror játéka, havernál toltam először 10 éves koromban, rettenetesen féltem. Főleg amikor megjelent a kislány akkor szívem 200-t verte. De azóta ez már elmúlt sajnos, pedig jó lenne rettegni egy picit.

Majd talán az Amnesia: Machine for Pigs "megrémiszt" vagy esetleg az OutLast nevezetű horror játék. Lényeg, hogy bizakodva nézek az idei horror játékok felhozatal elé. :)

Bioshock-hoz vissza térve egy picit.
Csak nekem nem tetszik a játék annyira. Lehet, hogy velem van a baj.
Slender csak addig ijesztő még el nem olvasod a manualt, onnantól csak arról szól az egész, hogy mész előre :D
Nem baj hogy nem tetszik, mindenkinek más az ízlése, és legalább ki tudtad fejteni hogy miért nem tetszik, nem csak leszaroztad, amit sajnos igen sok embernél látok.
avatar #16
Fygaroo 2013. április 9. 661 hozzászólás 560.
Válasz BlacK_Bear #7. hozzászólására
Horror elem alatt pont ezt értettem, egyszer kétszer volt olyan, hogy megijedtem és akkor a Bioshock így írta be magát a szívem azon csücskébe ahol a jó játékokat tartom, de ez az Infinite számomra nem hozta azt a színvonalat vissza amit a Rapture alkotott. Igazad van azzal, hogy a Rapture-nek ez a komor sötét világ hozott "sikert", de Columbiának meg ez a mindenki boldog és persze vallásos ("Mi lenne velünk vallás nélkül"), annyira nem az én világom, jobban szeretem ezeket a kicsikét lepusztult, vagy éppen valami nagy dolog után játszódó játékokat. Minden esetre kíváncsian várom a DLC-ket ( Mi lenne velünk FIZETŐS DLC-ék nélkül, ó drága Világ).

Hátha lesz egy olyan DLC ami már konkrétan a teljes egészében lepusztult Columbiában fog játszódni, akkor fogom igazán szeretni a játékot.
Egyszer azért majdnem kirúgtam magam alól a széket az Infinite alatt. Amikor egyszer megfordulva (ha jól emlékszem zeppelint kormányzol előtte) az arcodba visít egy enemy xD Na arra nem számítottam : )
It's a shame we have to die my dear, Noone's getting out of here alive this time...
avatar #15
action12 2013. április 8. 94 hozzászólás 2955.
Ez a játék egy átverés: én egy akciójátékra készültem, helyette viszont kaptam egy baromi jó filmet. :mosoly:
Lövöldözős játéknak tényleg nem nagy szám, de a hangulata és a története zseniális. :mosoly:
avatar #14
BlacK_Bear 2013. április 8. 78 hozzászólás 3282.
Válasz blbl #13. hozzászólására
Igen, emlékszem arra az ominózus részre, először igazából csak zavart hogy nem látok semmit, nem tudtam hogy lőjem így lesz szerencsétleneket, megijedni nem igazán tudtam a jeleneten :D
Lehet csak én "nőttem ki" a horror stílust (FEAR-t majdhogynem kacagva vittem végig), nem igazán tudnak lázba hozni az ilyen "hú most de rád ijesztünk" stílusu jelenetek/játékok. Csak sajnos rossz szokásom, hogy sokszor összekeverem a horrort a nyomasztóval. Valóban igazad van, a Bioshock részben horror is, bár összefosatni nem akarta az embert. Viszont egy valóban nyomasztó és morbid hangulatú játékban, mint az Amensia, azért már megizzad az ember :D
Én annál a jelenetnél megijedtem már nem is emlékszem hány éves lehettem akkor. De most így 17 éves fejjel már semmitől nem félek. Slendert Faarccal viszem végig. Amnesia, szintén akármelyik custom story-t. De a Fear életem első horror játéka, havernál toltam először 10 éves koromban, rettenetesen féltem. Főleg amikor megjelent a kislány akkor szívem 200-t verte. De azóta ez már elmúlt sajnos, pedig jó lenne rettegni egy picit.

Majd talán az Amnesia: Machine for Pigs "megrémiszt" vagy esetleg az OutLast nevezetű horror játék. Lényeg, hogy bizakodva nézek az idei horror játékok felhozatal elé. :)

Bioshock-hoz vissza térve egy picit.
Csak nekem nem tetszik a játék annyira. Lehet, hogy velem van a baj.
"Nagyon kúszik fel geci" by Bazso
avatar #13
blbl 2013. április 8. 11 hozzászólás 8541.
Válasz BlacK_Bear #10. hozzászólására
Nem tudom, hogy képben vagy-e azzal a jelenettel amikor az első részben a Kórházban vagy és azt hiszem a shotit kapnád meg ( nem vagyok benne 100%-ig biztos) Egyszer csak lekapcsolt a lámpa és semmit sem láttam, csak egy körben. Csak a hangot hallottam, hogy valami rohangál mellettem és nevet, hirtelen rám ugrott. Ne ez volt az a jelenet ahol megijedtem.

Amúgy meg az Amnesiaból nem tudsz olyan Custom storyt mondani amit ne vittem már ki. Penumbra-t is kivittem már párszor az összes részt. És valami történ velem az elmúlt időben de nem tudok megijedni már semmitől.

Meg a Horror része a játéknak a "zombi" emberek, nem hinném, hogy bármely Hello Kitty kalandjaiban található horror. (Én ezen ok szerint kategorizálom a játékokat. Ha van benne zombi, vagy valami böszem ocsmány lény akkor az már szerény személyemnek horrort jelent.) Most jöhet az, hogy "egy csomó játékban vannak zombik meg bőszme ocsmány lények", "akkor most az is horror? "
Válaszom az lenne, hogy: Nem minden esetben.
Ha például alapból úgy adják, ki hogy EPICÜBERHIHETETLEN Horror játék akkor azt elfogadom annak. De ha pl.: Diablo (akárhanyadik) részében ott mászkál egy zombi az még nem horror.

Számomra még függ attól is, hogy milyen a körítése a játéknak.

Pl.: Fear- Horror (számomra)
Jericho - Nem horror
AVP - Nem horror
stb.
Igen, emlékszem arra az ominózus részre, először igazából csak zavart hogy nem látok semmit, nem tudtam hogy lőjem így lesz szerencsétleneket, megijedni nem igazán tudtam a jeleneten :D
Lehet csak én "nőttem ki" a horror stílust (FEAR-t majdhogynem kacagva vittem végig), nem igazán tudnak lázba hozni az ilyen "hú most de rád ijesztünk" stílusu jelenetek/játékok. Csak sajnos rossz szokásom, hogy sokszor összekeverem a horrort a nyomasztóval. Valóban igazad van, a Bioshock részben horror is, bár összefosatni nem akarta az embert. Viszont egy valóban nyomasztó és morbid hangulatú játékban, mint az Amensia, azért már megizzad az ember :D
avatar #12
pedalgep 2013. április 8. 969 hozzászólás 376.
ez a játék szigorúan tízpertíz
avatar #11
pampo 2013. április 8. 929 hozzászólás 395.
Nagyon jó játék volt! Viszont azt olvastam, hogy Ken Levinéknek meg kellett változtatni a játék befejezését, mert egy vallásos kolega felmondással fenyegetőzött. Kíváncsi lennék, hogy mi lett volna az eredeti befejezés... (Így is bazi nagyot ütött, talán még a Közönséges bűnözők c. film után volt az, hogy valami ennyit járt a fejemben)
avatar #10
BlacK_Bear 2013. április 8. 78 hozzászólás 3282.
Válasz blbl #9. hozzászólására
Azért az hogy egyszer-kétszer megijedsz egy játékban, mert nem számítottál arra, hogy ott kiugrik egy ellenfél, még nem feltétlenül horror elem :D Én speciel egyszer sem ijedtem meg a játék alatt. Más dolog a nyomasztó, és a horror.
De ha nagyon szereted a jó sztori és a horror keverékét, ajánlom az Amnesia: The Dark Descent-et. (Ha jól tudom, a Penumbra sorozat is tőlük származik, nem játszottam vele, de azt beszélik, az is ugyan is olyan jó mint az Amnesia.)
Nem tudom, hogy képben vagy-e azzal a jelenettel amikor az első részben a Kórházban vagy és azt hiszem a shotit kapnád meg ( nem vagyok benne 100%-ig biztos) Egyszer csak lekapcsolt a lámpa és semmit sem láttam, csak egy körben. Csak a hangot hallottam, hogy valami rohangál mellettem és nevet, hirtelen rám ugrott. Ne ez volt az a jelenet ahol megijedtem.

Amúgy meg az Amnesiaból nem tudsz olyan Custom storyt mondani amit ne vittem már ki. Penumbra-t is kivittem már párszor az összes részt. És valami történ velem az elmúlt időben de nem tudok megijedni már semmitől.

Meg a Horror része a játéknak a "zombi" emberek, nem hinném, hogy bármely Hello Kitty kalandjaiban található horror. (Én ezen ok szerint kategorizálom a játékokat. Ha van benne zombi, vagy valami böszem ocsmány lény akkor az már szerény személyemnek horrort jelent.) Most jöhet az, hogy "egy csomó játékban vannak zombik meg bőszme ocsmány lények", "akkor most az is horror? "
Válaszom az lenne, hogy: Nem minden esetben.
Ha például alapból úgy adják, ki hogy EPICÜBERHIHETETLEN Horror játék akkor azt elfogadom annak. De ha pl.: Diablo (akárhanyadik) részében ott mászkál egy zombi az még nem horror.

Számomra még függ attól is, hogy milyen a körítése a játéknak.

Pl.: Fear- Horror (számomra)
Jericho - Nem horror
AVP - Nem horror
stb.
"Nagyon kúszik fel geci" by Bazso
avatar #9
blbl 2013. április 8. 11 hozzászólás 8541.
Válasz BlacK_Bear #7. hozzászólására
Horror elem alatt pont ezt értettem, egyszer kétszer volt olyan, hogy megijedtem és akkor a Bioshock így írta be magát a szívem azon csücskébe ahol a jó játékokat tartom, de ez az Infinite számomra nem hozta azt a színvonalat vissza amit a Rapture alkotott. Igazad van azzal, hogy a Rapture-nek ez a komor sötét világ hozott "sikert", de Columbiának meg ez a mindenki boldog és persze vallásos ("Mi lenne velünk vallás nélkül"), annyira nem az én világom, jobban szeretem ezeket a kicsikét lepusztult, vagy éppen valami nagy dolog után játszódó játékokat. Minden esetre kíváncsian várom a DLC-ket ( Mi lenne velünk FIZETŐS DLC-ék nélkül, ó drága Világ).

Hátha lesz egy olyan DLC ami már konkrétan a teljes egészében lepusztult Columbiában fog játszódni, akkor fogom igazán szeretni a játékot.
Azért az hogy egyszer-kétszer megijedsz egy játékban, mert nem számítottál arra, hogy ott kiugrik egy ellenfél, még nem feltétlenül horror elem :D Én speciel egyszer sem ijedtem meg a játék alatt. Más dolog a nyomasztó, és a horror.
De ha nagyon szereted a jó sztori és a horror keverékét, ajánlom az Amnesia: The Dark Descent-et. (Ha jól tudom, a Penumbra sorozat is tőlük származik, nem játszottam vele, de azt beszélik, az is ugyan is olyan jó mint az Amnesia.)
avatar #8
Underyx 2013. április 8. 83 hozzászólás 3142.
"[A Bioshock Infinite] nagyon szép, én nem láttam szebb huszadik század elején játszódó futurisztikus játékot." Mert aztán olyan nagyon nagy konkurrencia van a kategóriában :D—Bár mondjuk itt volt ez a gyönyörű mondat is: "Egy parti jelenetnél lettem figyelmes egy gyermekét karjában tartó anyára a semmibe meredve néz."
avatar #7
BlacK_Bear 2013. április 8. 78 hozzászólás 3282.
Válasz blbl #6. hozzászólására
A "horror elem" helyett az első két résznél inkább arról volt szó, hogy ott már végbe ment a katasztrófa, mindenütt azt a sötét képett kaptad vissza, amivé Rapture alakult (minden szét van rombolva, a 'génmutált' Splicer-ek, Big Daddyk a Little Sisterekkel minden felé,stb.) Viszont Infinite-nél egy, virágzó városba érkezünk, ahol mindenki boldog, élvezi az életet. Aztán persze itt is megvan a "csoda város" sötét oldala,aka Vox Populi, de még mindig más, mint egy mondhatni zombik által ellepet vízalatti város.
Egyszerűen nem illett volna ide Rapture sötét, komor hangulata.
Félreértéss ne essék, imádom az első két részt, egyik kedvenc szériám mai napig, nagyon jó volt az a hangulat, illett az egész játékhoz, viszont itt teljesen más világba kerül az egész koncepció. Tökéletesen illett a játékhoz ez a hangulat, így tudta jól vissza adni Columbia egészét.
Horror elem alatt pont ezt értettem, egyszer kétszer volt olyan, hogy megijedtem és akkor a Bioshock így írta be magát a szívem azon csücskébe ahol a jó játékokat tartom, de ez az Infinite számomra nem hozta azt a színvonalat vissza amit a Rapture alkotott. Igazad van azzal, hogy a Rapture-nek ez a komor sötét világ hozott "sikert", de Columbiának meg ez a mindenki boldog és persze vallásos ("Mi lenne velünk vallás nélkül"), annyira nem az én világom, jobban szeretem ezeket a kicsikét lepusztult, vagy éppen valami nagy dolog után játszódó játékokat. Minden esetre kíváncsian várom a DLC-ket ( Mi lenne velünk FIZETŐS DLC-ék nélkül, ó drága Világ).

Hátha lesz egy olyan DLC ami már konkrétan a teljes egészében lepusztult Columbiában fog játszódni, akkor fogom igazán szeretni a játékot.
"Nagyon kúszik fel geci" by Bazso
avatar #6
blbl 2013. április 8. 11 hozzászólás 8541.
Válasz BlacK_Bear #5. hozzászólására
Én meg azt mondom, hogy a Bioshock 1 és a 2 sokkal jobb mint az Infinite. Míg az 1-ben és a 2-ben volt egy kis Horror elem, az tette igazán jó minőségűre a játékot, mindehhez hozzá jött a Rapture csodálatos vízalatti világa ami a maga korában lenyűgöző volt. Infinte-ban megértem, hogy a Rapture-t leakarták cserélni. Meg is tették. De ha az Infinite-ba egy kis horrort csempésztek volna bele, akkor lett volna igazán ütős. És ténlyeg a Single sem rossz de minél előbb vidd ki a Bioshock 1-2-t.
A "horror elem" helyett az első két résznél inkább arról volt szó, hogy ott már végbe ment a katasztrófa, mindenütt azt a sötét képett kaptad vissza, amivé Rapture alakult (minden szét van rombolva, a 'génmutált' Splicer-ek, Big Daddyk a Little Sisterekkel minden felé,stb.) Viszont Infinite-nél egy, virágzó városba érkezünk, ahol mindenki boldog, élvezi az életet. Aztán persze itt is megvan a "csoda város" sötét oldala,aka Vox Populi, de még mindig más, mint egy mondhatni zombik által ellepet vízalatti város.
Egyszerűen nem illett volna ide Rapture sötét, komor hangulata.
Félreértéss ne essék, imádom az első két részt, egyik kedvenc szériám mai napig, nagyon jó volt az a hangulat, illett az egész játékhoz, viszont itt teljesen más világba kerül az egész koncepció. Tökéletesen illett a játékhoz ez a hangulat, így tudta jól vissza adni Columbia egészét.
avatar #5
BlacK_Bear 2013. április 8. 78 hozzászólás 3282.
Válasz n1ven #4. hozzászólására
Egy Single-Player játéknál én mindig a történetet helyezem előtérbe, az elődjeivel nem játszottam, de az Infinite teljes mértékben lenyűgözött, a történet a földhöz csapott, nem is egyszer. Kissé rövid, de teljes mértékben megéri a pénzét.
Én meg azt mondom, hogy a Bioshock 1 és a 2 sokkal jobb mint az Infinite. Míg az 1-ben és a 2-ben volt egy kis Horror elem, az tette igazán jó minőségűre a játékot, mindehhez hozzá jött a Rapture csodálatos vízalatti világa ami a maga korában lenyűgöző volt. Infinte-ban megértem, hogy a Rapture-t leakarták cserélni. Meg is tették. De ha az Infinite-ba egy kis horrort csempésztek volna bele, akkor lett volna igazán ütős. És ténlyeg a Single sem rossz de minél előbb vidd ki a Bioshock 1-2-t.
"Nagyon kúszik fel geci" by Bazso
avatar #4
n1ven 2013. április 8. 466 hozzászólás 838.
Egy Single-Player játéknál én mindig a történetet helyezem előtérbe, az elődjeivel nem játszottam, de az Infinite teljes mértékben lenyűgözött, a történet a földhöz csapott, nem is egyszer. Kissé rövid, de teljes mértékben megéri a pénzét.
avatar #3
Drang 2013. április 8. 2740 hozzászólás 85.
Köszönet a bemutatóért! :kacsint:
Drang over and out!
avatar #2
-boE- 2013. április 8. 3633 hozzászólás 48.
nyan-nyana kis game!
összekólázott ruhák lógnak a fregolin
avatar #1
Fygaroo 2013. április 8. 661 hozzászólás 560.
Ha szigorúan FPS-ként nézzük, akkor nem a legjobb játék a piacon, és aki csak szeretne lövöldözni egy jót, az ne vegye meg.
Ellenben a történet, amit elmesél (egy kis odafigyeléssel és jókora angoltudással felvértezve) lebilincselő. Persze aki játszott már a korábbi részekkel sejtheti, hogy észvesztő csavar lesz a játék végén. Töredelmesen bevallom nekem is szükségem volt egy kis online segítségre (google: Bioshock infinite ending explained), hogy minden részlet összeálljon, bár a nagyja tiszta volt.
A játék utolsó félórája megérdemel pár szót: itt szinte az FPS jelleg abszolút eltűnik, és egyfajta interaktív filmbe csöppenünk. Ha tudtuk/tudjuk követni az eseményeket idáig, ez a rész TELJESEN be fog szívni minket. Egy az egyben azonosulni tudtam a környezettel, és minden egyes új "jelenetnél" leesett az állam.
Összefoglalva: kezdő angolosoknak nem ajánlom amíg nincs belőle fordítás, azonban mindenki másnak igen. Az elvárásoknak megfelelően korszakalkotó harmadik (és sejtésem szerint záró) részt hozott a Bioshock.
It's a shame we have to die my dear, Noone's getting out of here alive this time...