Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Frostbite 3: Miért is jobb az elődöknél?

Cikkek/Interjúk 2013. július 5. M4croR 4 hozzászólás 6060 olvasás Címkék: videó EA games DICE Battlefield 4

Frostbite 3: Miért is jobb az elődöknél?

Egy kis történelem

A Frostbite 2008-as megjelenése óta nagyot fordult a világ, míg az akkori motor csak és kizárólag konzolokon futott, ma már saját PC-nken is élvezhetjük a grafikai szépség minden pillanatát. A Frostbite 1.0 olyan innovatív funkciókat hozott magával mint például a realisztikusabb hanghatások, vagy éppen a formálható környezet, a Destruction 1.0 ami a falak lerombolását tette lehetővé. Az 1.5 - ami a 2009-es évben mutatkozott be - magával hozta a Destruction 2.0-t aminek segítségével már komplett épületek tudtunk a földdel egyenlővé tenni. 2010-ben készült el a Battlefield: Bad Company 2, ez volt az első játék a Frostbite történelemben, ami Windows platformon, PC-n is elérhetővé vált. A Frostbite 2.0 a Battlefield 3 megjelenésével debütált, továbbfejlesztették a Destruction 2.0-t, aminek a végterméke a 3.0-ás verzió lett és ami sajnos nem sikerült túlzottan látványosra mint elődje.

A Frostbite 3.0 viszont kárpótolni fog minket a Battlefield 4 során mind amiatt, ami kimaradt a Battlefield 3-ból. Élethűbb grafika és hanghatások, és természetesen rombolhatunk majd a harctéren ezerrel.

Multiplatform

A Frosbite 3 egy nagyon összetett eszköztár. Segítségével a fejlesztők az eddigieknél sokkal realisztikusabban, hihetőbben létre tudnak hozni számos mozzanatot. Az új motor lehetővé teszi, hogy az alkotók akár mobiltelefonunkra is képesek legyenek olyan tartalmakat készíteni ami a játékosoknak bárhol, bármikor, szabadon elérhető. Persze az új generációs konzolok sem elhanyagolhatók.

Micsoda táj

Vegyük górcső alá a már korábban említett trailert! Miről is szól, mit is látunk pontosan? Mindjárt fókuszba kerül a szél és az általa mozgásba hozott fák, ami hát ugye számunkra abszolút egyszerű képletnek tűnik, hogyha a szél fúj, lengedeznek a fák. No de nem a fejlesztők számára. Korábban sokkal bonyolultabb és időigényesebb volt létrehozni, megjeleníteni természeti jelenségeket, úgy mint a szelet, a felhők állandó mozgását vagy akár a hullámzó óceánt. A Frostbite 3 mindezek élethűbb ábrázolását teszi lehetővé a fejlesztő csapat számára.

Egy újnak mondható funkció a Battlefield 4-ben az az új fajta víz szimuláció. A játékosok többé már nem egy sík felszínen fognak úszni, hanem valódi hullámokon, amikkel olykor meg is kell majd birkózniuk. Példaként hozzák fel azt, ha egy vadászgép becsapódik az óceánba, akkor hatalmas hullámok fognak felcsapódni és elképesztő látványt kelteni.

Potty...

"Levolution"

Ez a rendkívülinek mondható funkció, amire gyakorlatilag magyar megfelelőt nem találni, a drasztikusan formálható környezetet hivatott előidézni. Frank Vitz kreatív igazgató elmondása szerint ez bármit takarhat, beleértve egy felhőkarcoló lerombolását vagy akár egy gát áttörését (lehet majd pakolni a homokzsákokat :)), amely valóban befolyásolná egy csata kimenetelét.

A látvány elképesztő, csak rossz helyen állok.

Szemrevaló látvány

A fejlesztők fontosnak tartották az új motor fejlesztésekor, hogy sokkal emberibb karaktereket tudjanak alkotni. Rengeteg olyan funkció található a grafikus motorban, ami ezt támogatja. Az alkotók a kegnagyobb hangsúlyt a szemek kidolgozására fektették, ami élethűbb külsőt kölcsönöz bajtársaink számára. Emellett a dinamikusabb mozgás is elengedhetetlen a valósághű ábrázolás érdekében.

Csak ne sírj!

Az új motornak köszönhetően a készítők realisztikusabb játékokat tudnak majd fejleszteni, mint ahogy azt korábban tehették volna, úgyhogy a jövőben sem fogunk unatkozni a színvonalas játékok hiánya miatt.

Te várod már a Battlefield 4 megjelenését?
Igen
D4M13N Rhyn cozyka
Gehy sirboy SkyS1gn
Pckaloz Feris-HUN nuqu
HUNlaca hullafolt73 MadgoatLOLZ
losbellos AIWA Marcello0119
Sgt_Raptor0322
Nem
Br0ken. jaffa pedalgep
Cadaverass Vegas110 LegendImpi
Talán
EnforcerHUN krquality Armatura

Kapcsolódó linkek

avatar #4
jó dolgokrol csak jó cikket lehet irni :o
avatar #3
Stigman 2013. július 3. 428 hozzászólás 930.
+
avatar #2
Drang 2013. július 3. 2730 hozzászólás 86.
Szép munka!

Köszönjük a részletes Frostbite bemutatót.

:kacsint:
Drang over and out!
avatar #1
csaszix 2013. július 3. 477 hozzászólás 817.
Jó cikk. :kacsint: