Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

NFS Rivals: Porsche, szerelem, száguldás

Cikkek/Interjúk 2013. november 28. Mini-ME 6 hozzászólás 16432 olvasás Címkék: Need for Speed OGC EA games teszt

NFS Rivals: Porsche, szerelem, száguldás

Igazi NFS játék-e a Rivals? Fogalmam sincs. Egyáltalán milyen az igazi NFS játék? Ez egy teljesen jogos kérdés, hiszen az évek során volt szuper-hiperautós arkád autós játék, volt már illegális autóversenyzés, majd ugyanez, csak rendőrős kergetősdivel, sőt voltunk beépített rendőrök is. Majd jött a Criterion és megtapasztalhattuk, hogy milyen lenne ha ötvöznénk az NFS és a Bornuot stílusjegyeit. Szerintem ebben az érában, a Hot Pursuittel jutot fel újra a széria a csúcsra az Underground 2 után. Habár teljesen másképp. Azt ezt követő részek a grafikán felül semmi abszolút újat, igazán szórakoztatót nem tudtak felmutatni.

A Rivals ezen akar változtatni, de már nem a Criterion fejlesztésében, mert a brigád időközben feloszlott, habár a csapat magja tovább dolgozhatott a játékon, mert belőlük alakult meg a Ghost. Gondolom azzal nem lepek meg senkit, hogy a Burnout utóérzés megmaradt a játékban. Hogy ez jó vagy sem, döntse el mindenki magában, nekem nem volt vele különösebb gondom, habár elragadtatva sem vagyok tőle.


Ki marad az úton?

Megszokható, de fura, hogy rommá törjük az autót, majd egy látványos animáció keretében, kirepülünk az óceánba úszkálni, végül teljesen más irányból és helyzetből folytathatjuk a versenyt, mint amikor az ütközés történt. Vagyis folytathatnánk, mert ha ez bekövetkezik, az általában azzal jár, hogy az arany minősítésünktől búcsúzhatunk, legyen szó bármilyen játékmódról. Az autók törése egyébiránt kimerült néhány durvább karcban, leeső lökhárítókban, felcsapódó motorház- vagy csomagtértetőben. Szóval senki se számítson egynéhány rallyjátékhoz hasonló forgácsolódásra, ki-becsukódó utastérajtóra vagy GTA-san az utastérből kirepülő sofőrre.

A grafikára azonban nem lehet panasz. A játék alatt a legújabb Frostbite engine dolgozik. Annyira hihetetlenül szép a játék, hogy ehhez hasonlót még egyetlen autos játék sem tudott felmutatni. A havas utak, a napfelkelte, a naplementében vörösen izzó tenger és a szürkületben megfakuló színek már önmagukban extázisba kergetnék a nem feletétlenül a legcombosabb géppel rendelkező játékosokat is, mert a játék minden grafikai részletességen ilyen lélegzetelállítóan szép. A forgalomban cirkáló járművek néhány éve még minden gond nélkül megfeleltek volna a saját “hi-poly” autónknak is. Viszont a 30 fps-ben limitált sebesség már felvet néhány kérdést. Először is miért volt erre szükség? Erre nagyon egyszerű a válasz: AllDrive.

Ugyanis a játékban már nincs single player. Habár ez így egy kicsit túlzásnak hangozhat, pedig ez csak a profánul megfogalmazott igazság. A fejlesztők teljsen újragondolták a játékot. A Rivalsban a single playerhez leinkább közelebb álló mód sem single player, mivel a játék az Esc lenyomására nem áll meg és nem csak mi autózunk, hanem a világban autózó forgalom mellett a játék próbálja szimulálni azt a másik öt embert, akivel együtt kellene játszanunk, hol versenyzőként, hol rendőrként. Ha azonban ki szeretnénk használni az AllDrive funkciót, akkor azt kétféleképpen is megtehetjük. Egyrészt egy teljsen publikus “szerveren”, ahová egyébként a játék alapértelmezésben berak vagy korlátozhatjuk, hogy csak az Origin barátlistánkon szereplő személyekkel tegyen közös szerverre. A harmadik opció az ál-egyjátékos mód.

A második kérdés: zavaró-e ez a korlátozás? Azt kell, hogy mondjam nem. Egy idő után mindenki meg fogja szokni és egyáltalán nem lesz zavaró, minden magától érthetődőnek fog tűnni. Ezzel a megoldással ugyan rontottak valamit a játékélményen, de biztosították azt, hogy minden esemény minden a szerveren játszó játékosnál egyszerre fog bekövetkezni, nem lesz a gépe teljesítményéből senkinek sem előnye vagy hátránya. Gépigény részről viszont nem jár komoly áldozatokkal a Frostbite engine, mivel a harmadik verzióra sikerült komoly optimalizácókat végrehajtani. Sajnos emellett többször előfordult, hogy az online játszmákban a játék nagyon durván szaggatott, amikor egy másik játékos került a látómezőbe. Viszont ezt sem konzisztensen, nem minden esetben fordult elő az fps visszaesése, így nem nagyon tudom hová tenni ezt a dolgot.

A fent említett futásbeli problémán kívül sajnos vannak más mellékhatásai is az AllDrive rendszernek, akármelyik módban játszunk is a játékkal. Ha nyitott online szerveren játszunk, sajnos elég gyakran akarva-akaratlanul egymásban botlanak a játékosok, ami igen kellemetlen, mikor éppen egy időfutamot próbálok teljseíteni és belebotlok a többiekbe ( vagy egyikükbe), akik éppen egy igen komoly üldözésbe bonyolódtak bele. A helyzet akkor sem sokkal jobb, mikor “offlineban” próbáltam meg azokat a nehezebb üldözéseket, időfutamokat teljesíteni, mert a játék igyekezett pótolni ezeket a játékosokat az AI által irányított egységekkel. Szóval a probléma ugyanaz maradt, kerülgethettem a velem nagyjából egy sebességen haladó rendőrtársakat, ami nem egyszer okozta a vesztemet. De legalább az időfutamoknál az újraindítás segít.

Nem úgy az üldözéseknél, elfogásoknál. Ebben az esetben az újraindítás csak visszavisz a verseny aktiválásának helyére, az autóm állapota és az elfogóeszközök mennyisége viszont marad annyi, amennyit az újraindítás pillanatában volt. Ez a játék egyik legidegesítőbb, legflusztrálóbb eleme, hogy mindannyiszor, ahányszor nem sikerül egy feladat és újra kell indítanom, hogy megpróbáljam ismét hosszú perceket kellett azzal töltenem, hogy keressek egy javítóállomást, majd visszatérjek a versenyhez. Ez hozott magával még egy problémát, csak a garázsból/mobil állomásból lehet teleportálni, amúgy nem. Ami addig ameddig rengeteg új verseny van, egyáltalán nem zavaró, viszont amikor már egy etap alatt kell sokezer pontot összegyűjteni, anélkül, hogy visszatérnénk a rejtekhelyünkbe és már igen messze vannak egymástól a versenyek, rendkívül zavaró ezen funkció hiánya. Volt olyan eset, amikor 10 mérfoldet kellett autóznom egy másfél perc alatt lezajlott elfogásért.

A fejlesztők helyében én szintén változtattam volna a menürendszeren is, mert enyhén szólva katasztrofális. Természetesen idővel megszokható, de eleinte az is prolémát okozott néha, hogy hogyan kell egy spontán elkezdődött üldözést megszakítani. Néhány óra után már rutinosan nyomkodon a numerikus billentyűzeten a számkombinációkat, de ettől még nem lesz használható a menü. A PC játékosok megszokták az Esc-re előbukkanó menüt és ha abban egérrel nem lehet navigálni, akkor legalább az iránygombokkal lehessen. Sajnos ez itt máshogy van megoldva. Az Esc lenyomása után egyből a térkép jelenik meg - miközben természetesen a játék folyik tovább, tehát csak versenyek között lehet elhagyni a gépet, anélkül, hogy elvesztenénk az addigi haladást – és a Page Up-Page Down gombokkal váltva jutunk el a tényleges menükig, ahol a beállításokat megtehetjük, vagy adott esetben kiléphetünk a játékból.

A furcsa eleinte az volt, hogy mindezek a zsigerileg idegesítő és dühítő elszúrt funkciók ellenére is nagyon élvezem a játékot. Minden egyes alkalommal kitörő öröm, amikor négyből négy versenyzőt sikerül elsőre elfognom, vagy amikor még huszadszorra is ámulok, hogy mennyire elképesztően szép világot sikerült összehozniuk a Criterionos srácoknak. Vagy amikor egy spontán elkerülő manőver során egy hajtűkanyart végigdriftelve egymás után csapom ki a sárga nyilas táblákat anélkül, hogy érinteném a falat, majd vidámat hajtok tovább nitróval.

Összességében nézve látatlanban is tudnám, hogy egy EA játékkal van dolgom. Elképesztő, hogy mindig sikerül ötvözniük az újításokat, a nagyszerű játékélmény olyan idegesítő hibákkal, amelyek megszokást és nagy türelmet igényelnek. A versenynek változatosak, habár néha versenyző módban nagyon idegesítőek a “spontán” kialakuló rendőri üldözések, a rendőr mód pedig szerintem mindenki nagy kedvence lesz. Az autókra most sem lehet panasz, ismét vannak Ferrarik, helyet kapott a legújabb Pagani, természetesen itt van a Veyron is, az újgenerációs amcsi izomautók és az elmaradhatatlan német precíz óraművek mellett. Ha engem kérdeztek mindenképpen érdemes benevezni a Rivalsra, főleg a Digital Deluxe változatra, amelyhez jár a Hot Pursuit is, amit feltétlenül érdemes végigjátszani.

ased

A tesztpéldányért köszönet az Electronic Arts Magyarországnak

NFS: Rivals bejövős?
Igen
hello_kitty Drang adamka0324
RUSHER Vegas110 Domi0912
Nem
-ess- hNK_ antihistamin37
DevvHuN
Talán
peter981126
avatar #5
adidasnmd1 február 15. 09:05 81 hozzászólás 3207.
chrome hearts
nike air huarache
michael kors outlet
michael kors outlet
yeezy boost
ralph lauren online,cheap ralph lauren
tiffany & co
adidas superstar
http://www.airjordanretro.uk
adidas neo
hermes belts for men
chrome hearts
adidas nmd uk
tiffany and co outlet online
yeezy shoes
adidas nmd
adidas nmd
kobe sneakers
toms outlet store
louboutin shoes
true religion jeans
adidas tubular
michael kors factory outlet
yeezy boost
fitflops
nike huarache
kobe basketball shoes
michael jordan shoes
huarache shoes
skechers shoes
nike zoom
nike roshe uk
timberland outlet
atlanta falcons jersey
adidas nmd
tiffany and co
yeezy boost 350
timberland boots
air jordan shoes
ralph lauren online
reebok outlet
tiffany and co outlet
michael kors outlet
hermes belt for sale
nike huarache
cheap ralph lauren
michael kors outlet store
yeezy boost
クロムハーツ
lacoste outlet
adidas stan smith
yeezy shoes
yeezy sneakers
nike roshe run
kobe 9
michael kors handbags
fitflops clearance
patriots jersey
air jordan retro
longchamp le pliage
nike huaraches
jordan retro
michael kors outlet online
adidas tubular runner
jordans for cheap
adidas stan smith sneakers
michael kors outlet online
cheap basketball shoes
yeezy shoes
kobe basketball shoes
timberland outlet
nike air huarache
links of london
adidas tubular sale
longchamp outlet
yeezy boost
nfl jerseys from china
tiffany and co jewellery
adidas ultra boost uncaged
cheap jordans
falcons jersey
longchamp handbags
michael kors handbags clearance
longchamp handbags
kobe shoes
longchamps
cheap tiffanys
kobe shoes
michael kors outlet online
vera bradley outlet sale 2016
links of london sale
yeezy boost 350
nike dunks shoes
cheap jordans
nike air max thea
michael kors uk
ralph lauren uk
yeezy boost 350
nike polo shirts
nike huarache
cheap air jordans
http://www.tiffanyand.co.uk
nike huarache
yeezy boost
kobe 11
michael jordan shoes
cheap authentic jordans
nike air zoom
http://www.tiffanyandcojewellery.us.com
huaraches shoes
roshe run
chrome hearts online store
adidas nmd
jordan shoes
huarache shoes
air jordan shoes
yeezy boost 350
yeezy boost 350 v2
lacoste outlet
adidas online shop
adidas stan smith shoes
nike zoom
adidas superstar shoes
lacoste online shop
reebok shoes
longchamp sale
air jordan shoes
http://www.kobebasketballshoes.us.com
nike polo
jordan shoes
adidas ultra boost
air yeezy
retro jordans
cheap watches,cheap rolex watches,rolex watches for men,buy rolex online
yeezys
brady jersey
michael kors outlet store
nike huarache
chrome hearts online
louboutin shoes uk
adidas superstar shoes
http://www.michaeljordanshoes.us.com
skechers outlet
chrome hearts
lacoste polo shirts
fitflops sale clearance
timberland boots
yeezy boost 350
chrome hearts online
nike roshe run
true religion outlet
Kanye West shoes
yeezy boost 350 v2
kobe 11
polo lacoste
salomon speedcross
nike air huarache
http://www.kobeshoes.uk
salomon
nike roshe one
cheap rolex watches
hogan outlet
skechers outlet
authentic jordans
michael kors
longchamp bags
tiffany and co outlet
adidas nmd online
adidas ultra boost
michael kors outlet
yeezy boost 350
skechers outlet store
tiffany online
jordan shoes
longchamp uk
adidas nmd runner
michael kors handbags
adidas ultra
hermes belt
yeezy boost 350 v2
hogan outlet online
michael kors factory outlet
cheap nfl jerseys
ultra boost
michael kors
cheap jordans
adidas superstar
skechers shoes
longchamp uk
air jordan
lacoste outlet
michael kors outlet online
chrome hearts online
tiffany online
michael kors handbags outlet
links of london
tiffany and co uk
adidas yeezy boost
cheap air jordan
michael kors outlet
kobe bryant shoes
adidas stan smith
ralph lauren online
http://www.cheap--jordans.us.com
nike air zoom
longchamp handbags
michael kors purses
cheap retro jordans
nike zoom running shoe
jordans for cheap
links of london outlet store
http://www.jordanretro.uk
longchamp bags
yeezy boost 350
adidas tubular
cheap real jordans
nike dunks
michael kors handbags
cheap jordans
tiffany jewelry
tiffany and co uk
adidas ultra boost
hermes belt
adidas neo
skechers uk
new england patriots jersey
cheap jordan shoes
longchamp outlet
toms outlet
tiffany and co
fitflops
tiffany jewelry
http://www.tiffanyandcooutletonline.us.com
yeezy boost
vera bradley outlet
nike huarache
kobe 9
longchamp outlet
true religion jeans
kobe shoes
air max thea
basketball shoes,cheap basketball shoes,nike basketball shoes,cheap jordan basketball shoes
michael kors handbags
chrome hearts online
true religion jeans
roshe shoes
true religion sale
michael kors handbags
avatar #4
twzbas 2016. október 4. 82 hozzászólás 3159.
d g65u jhjghj gh
When the stands Nike Roshe Run emptied after midnight and the students giddily swept over the field like a giant orange wave, it was NFL Jerseys hard Nike Air Max 2015 Shoes to remember nfl jerseys store which team played for the national championship last year and Nike Air Max 90 which was the cheap nfl jerseys up-and-coming striver. Clemson stormed the field after beating Louisville. That doesn’t seem wholesale nfl jerseys right without context. So let’s apply Nike Free Run some.
avatar #3
qing2016 2016. június 15. 32 hozzászólás 5331.
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
louis vuitton handbags
jordans for cheap
michael kors outlet online
ralph lauren uk
http://www.outlettiffanyand.co
adidas yeezy uk
ray ban sunglasses outlet
nike huarache
tiffany and co outlet
yeezy
true religion store
tiffany and co uk
cheap air jordan
air jordan
toms outlet store
kobe basketball shoes
tiffany jewelry
yeezy shoes
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses
kobe byrant shoes
nike kobe sneakers
tiffany online
ray ban sunglasses
Cheap Jerseys Online
chrome hearts online
ray ban uk,cheap ray ban sunglasses
cheap authentic jordans
michael jordan shoes
cheap oakley sunglasses
oakley store online
tiffany and co
Air Jordan 11
tiffany and co outlet
cheap oakleys
yeezy boost 350
michael kors handbags,michael kors handbags clearance,michael kors clearance
michael kors outlet store
michael kors factory outlet
michael kors handbags
fitflops sale clearance
kobe shoes
tiffany and co outlet
christian louboutin outlet
adidas nmd
nike huarache
kobe shoes
discount oakley sunglasses
ray ban sunglasses outlet
michael kors handbags
jordan retro
michael jordan shoes
http://www.michaelkors-outletfactory.us.com
fitflops sale
mlb jerseys authentic
tiffany online
http://www.chromehearts.com.co
michael kors outlet store
toms outlet store
michael kors outlet online
cheap basketball shoes
fitflops
tiffany jewelry
Cheap Jordans For Sale
michael kors outlet store
true religion sale
ray ban sunglasses
mlb jerseys authentic
http://www.cheapairjordan.us
michael kors outlet
michael kors outlet
air jordan retro
huarache shoes
toms outlet store
michael kors outlet online
basketball shoes
jordan shoes on sale
michael kors handbags
ralph lauren online
http://www.uggoutlet.uk
nfl jerseys
cheap oakley sunglasses
nike huarache sale
michael kors handbags
michael kors handbags clearance
retro jordans
tiffany and co uk
replica christian louboutin
tiffany and co jewellery
oakley sunglasses
cheap air jordan
fitflops clearance
oakley sunglasses wholesale
air jordan retro
tiffany and co outlet online
michael kors handbags
air jordan shoes
michael kors outlet online
yeezy boost 350
cheap tiffanys
fitflops sale
http://www.oakleystoreonline.us.org
fitflops outlet
adidas nmd runner
adidas yeezy boost
jordan retro
adidas nmd
adidas nmd
tiffany and co jewelry
http://www.nikedunks.us.org
yeezy boost 350
ugg outlet
cheap jordans online
nike huaraches
cheap jerseys from china
cheap oakley sunglasses
tiffany and co jewellery
michael kors handbags
air jordans,cheap air jordans,air jordan shoes,air jordan 11,air jordan 13,air jordan 6,air jordan 4
michael kors outlet online
http://www.oakley-sunglass.in.net
cheap oakley sunglasses
http://www.chromehearts.in.net
ralph lauren polo shirts
chrome hearts online store
cheap real jordans
cheap nfl jerseys
oakley sunglasses
nike zoom kobe
Cheap Jordans For Sale
kobe basketball shoes
nmd adidas store
true religion jeans
nfl jerseys
kobe byrant shoes
michael kors outlet
christian louboutin shoes
ralph lauren online,cheap ralph lauren
Cheap NFL Jerseys China
cheap oakley sunglasses
adidas nmd for sale
jordans for cheap
cheap true religion jeans
nike dunks
nike huarache
yeezy sneakers
tiffany jewellery
cheap rolex watches
fitflop sandals
chrome hearts
tiffany and co outlet
fitflops clearance
chrome hearts wholesale
mlb jerseys authentic
michael kors outlet online
michael kors handbags
coach outlet online
michael kors uk
cheap jordan shoes
cheap jordans
oakley vault
nfl jerseys
http://www.cheapbasketballshoes.us.com
cheap uggs
christian louboutin outlet
http://www.raybanglasses.in.net
kobe shoes
cheap air jordans
toms outlet
nike huarache
discount sunglasses
michael kors outlet
chrome hearts online store
yeezy shoes
michael kors factory outlet
michael kors handbags sale
yeezy boost
kobe sneakers
christian louboutin outlet
michael kors handbags outlet
michael kors outlet


avatar #2
n1ven 2013. november 30. 466 hozzászólás 837.
Nincs igazi egyjátékos mód? Ez komoly? Engem tutira nagyon idegesítene, hogy egy teljesen ismeretlen elkezd lökdösni mondjuk. Dead Island-nél sem jött be ez a bejoinolok más játékába. Ezt egyáltalán nem is lehet kikapcsolni?
avatar #1
Drang 2013. november 28. 2740 hozzászólás 85.
Köszönet a tesztért! Elgondolkodtam, hogy beruházok rá, esetleg felveszem az ajándéklistámra karácsonyra. :kacsint:
Drang over and out!